Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Τρικάλων

Από τον Ο.Ε.Ε.Κ. εγκρίθηκαν τέσσερεις νέες ειδικότητες για να λειτουργήσουν στο Ι.Ε.Κ. Τρικάλων για το νέο εξάμηνο (ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ 2008). Οι ειδικότητες αναφέρονται παρακάτω μαζί με τη συνοπτική περιγραφή επαγγέλματος (Job profile).

0 314

Από τον Ο.Ε.Ε.Κ. εγκρίθηκαν τέσσερεις νέες ειδικότητες για να λειτουργήσουν στο Ι.Ε.Κ. Τρικάλων για το νέο εξάμηνο (ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ 2008). Οι ειδικότητες αναφέρονται παρακάτω μαζί με τη συνοπτική περιγραφή επαγγέλματος (Job profile).

Από τον Ο.Ε.Ε.Κ. εγκρίθηκαν τέσσερεις νέες ειδικότητες για να λειτουργήσουν στο Ι.Ε.Κ. Τρικάλων για το νέο εξάμηνο (ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ 2008). Οι ειδικότητες αναφέρονται παρακάτω μαζί με τη συνοπτική περιγραφή επαγγέλματος (Job profile).

 

 

 

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ INTERNET

Οι κύριες δραστηριότητες του πιστοποιημένου απ’ τον ΟΕΕΚ, στην ειδικότητα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ INTERNET» προσανατολίζονται σε επαγγέλματα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε) και προορίζεται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε τομείς όπου συντελείται σχεδίαση, ανάπτυξη, υποστήριξη, συντήρηση και χρήση λογισμικού εφαρμογών (Application software) με έμφαση στην web τεχνολογία, στα πλαίσια δραστηριότητας του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με σχέση εξαρτημένης ή μη εργασίας.

Το επίπεδο των πιστοποιημένων είναι 3+, όπως προβλέπεται από τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αντιστοίχου επιπέδου μεταδευτεροβάθμιες σπουδές.

Αναλυτικότερα μπορεί να εργασθεί στο Δημόσιο, σε Οργανισμούς ή στον Ιδιωτικό τομέα στην:

  • Σχεδίαση, ανάπτυξη, υποστήριξη λειτουργίας και συντήρηση λογισμικού εφαρμογών (Application software) τεχνολογίας internet (Web DeveloperWeb Design) και τηλεματικής πχ δημιουργία ιστοσελίδων, δημιουργία εφαρμογών πολυμέσων – τηλεκπαίδευσης – τηλεϊατρικής, επεξεργασία στοιχείων βάσεων δεδομένων και παρουσίαση στοιχείων στο internet.
  • Χρήση Πληροφορικών Συστημάτων (ΠΣ) και ανεξάρτητων Η/Υ.
  • Τεχνική υποστήριξη ΠΣ και ανεξάρτητων Η/Υ.
  • Πώληση προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφορικής (hardware, software, ψηφιακά προϊόντα).
  • Διαχείριση Συστήματος (system admin) ή Βάσεων Δεδομένων (DBA) ή Ασφάλειας (Sec Admin) Web site.
  • Διαχείριση ΠΣ παροχής υπηρεσιών INTERNET.
  • Διαχείριση και υποστήριξη λειτουργίας ΠΣ Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Ηλεκτρονικών Προμηθειών, Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών και γενικώς e-υπηρεσιών.
  • Παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και φορείς που κατασκευάζουν, υποστηρίζουν, διαχειρίζονται ή πωλούν υλικό και λογισμικό επικοινωνιών αιχμής

Ειδικότερα μπορεί να εργασθεί σε

  • Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Υπουργεία, κλπ που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής.
  • Επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής.
  • Επιχειρήσεις που προωθούν – πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες Πληροφορικής.


2. ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Ο κάτοχος Διπλώματος στην Ειδικότητα " Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου " έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και Επαγγελματικές στάσεις που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε εξαρτημένη ή μη εργασία Μικρομεσαίας / Μεγάλης μεταποιητικής / Βιομηχανικής / Βιοτεχνικής μονάδας ή κατασκευαστικής / παροχής υπηρεσιών / Εμπορικής κ.τ.λ επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή του Δημόσιου τομέα.
Είναι ικανός να εκτελεί υπεύθυνα εργασίες που προκύπτουν κατά την επεξεργασία διαφόρων προβλημάτων οργάνωσης και λειτουργίας Λογιστικών εφαρμογών σε μηχανογραφημένα λογιστήρια Μ.Μ. ή μεγάλων επιχειρήσεων παραγωγής ή εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών.
Θα μπορεί επίσης με βάση τεχνικές και γενικές οδηγίες μεθοδολογίας διαδικασιών και προδιαγραφές εργασίας καθώς και την ορθολογική χρησιμοποίηση μηχανών αρχείου, βιβλιογραφίας, εργαλείων και υλικών και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές υγιεινής, ασφαλείας εργασίας και προστασίας του περιβάλλοντος, και τους κανονισμούς και διαδικασίες εργασίας συνεργασίας στον συγκεκριμένο χώρο και επάγγελμα ειδικότητα να εκτελεί κάθε φορά εξειδικευμένες εργασίες.

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων & Αυτοματισμού Γραφείου» έχει πρόσβαση σε επαγγέλματα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας επιπέδου 4.

Μπορεί να εργασθεί στον Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα στην:

Α) Τεχνική υποστήριξη Δικτύων Υπολογιστών

Β) Τεχνική υποστήριξη Υπολογιστικών συστημάτων (της κατηγορίας PCS)

Γ) Πώληση προϊόντων Πληροφορικής

Δ) Διαχείριση Τοποθεσίας στο INTERNET(Webmaster)

Ε) Ανάπτυξη απλών εφαρμογών

Ειδικότερα μπορεί να εργασθεί σε

Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Υπουργεία, κλπ που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής.

Επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής.

Επιχειρήσεις που προωθούν – πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες Πληροφορικής.


4.ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 
Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Προσχολικής Αγωγής, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες» εργάζεται σε συμβουλευτικά κέντρα και σε κέντρα ειδικής αγωγής και εκτελεί τις ακόλουθες κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση και σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η εξειδικευμένο/η δάσκαλο, βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό.

Γενική περιγραφή των κυριότερων επαγγελματικών δραστηριοτήτων/καθηκόντων

Μεριμνά για την ψυχοσωματική υγεία και την ψυχοσωματική εξέλιξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, ηλικίας 0 – 6 ετών. Ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμα του Ειδικού Κέντρου προσφέρει στα παιδιά αγωγή, ψυχαγωγία, περιποίηση, φροντίδα, φαγητό σύμφωνα με τις αρχές της Βρεφοκομίας, της Παιδαγωγικής και της Ειδικής Αγωγής.

Παρέχει στα παιδιά θεραπευτική και παιδαγωγική βοήθεια(Αγωγή Λόγου, Κινητική Αγωγή, Ακουστική Αγωγή, Εθισμός και Διδασκαλία χρήσης αντισταθμιστικών συσκευών και μηχανημάτων κ.α.) με την καθοδήγηση των επιμέρους ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξέλιξή τους.

Συμβάλλει – με την άμεση επαφή και παρακολούθηση- στην ολοκλήρωση της διαγνωστικής εικόνας του παιδιού (εκτίμηση προόδου, εντοπισμός προβλημάτων και δυσκολιών) και στην προετοιμασία του για την παρακολούθηση κατάλληλου προγράμματος της επόμενης βαθμίδας.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Κέντρου βοηθά τους γονείς στην κατανόηση και αποδοχή του προβλήματος στην εξισορρόπηση της προσωπικότητάς τους και τη διατήρηση της ψυχικής τους υγείας. Τους ενημερώνει και τους παρέχει οδηγίες και κατευθύνσεις για τη σωστή συμπεριφορά τους απέναντι στο παιδί στο σπίτι.

Διατηρεί στενή επαφή –σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Κέντρου- με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς(φαρμακευτική αγωγή), λογοθεραπευτές και άλλους ειδικούς κοινωνικών επαγγελμάτων.

Ενημερώνει το τετράδιο ημέρας κάθε παιδιού σχετικά με την καθημερινή του συμπεριφορά. 

Οι αιτήσεις επιλογής θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από το ΙΕΚ Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr