Μπελούτσι: “Θα… χορέψω την Τσέλσι”

Ο Μπελούτσι που θα μείνει 1 εβδομάδα εκτός δράσης δήλωσε έτοιμος να… χορέψει την Τσέλσι..
Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει μήνα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, αλλά ήδη τόσο η εμφάνιση του με τον Άρη, όσο και οι δηλώσεις του για την τρέλα των οπαδών τον έκαναν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

0 310

Ο Μπελούτσι που θα μείνει 1 εβδομάδα εκτός δράσης δήλωσε έτοιμος να… χορέψει την Τσέλσι..
Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει μήνα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, αλλά ήδη τόσο η εμφάνιση του με τον Άρη, όσο και οι δηλώσεις του για την τρέλα των οπαδών τον έκαναν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

Ο Μπελούτσι που θα μείνει 1 εβδομάδα εκτός δράσης δήλωσε έτοιμος να… χορέψει την Τσέλσι..
Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει μήνα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, αλλά ήδη τόσο η εμφάνιση του με τον Άρη, όσο και οι δηλώσεις του για την τρέλα των οπαδών τον έκαναν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Η νέα δήλωση του όμως, θα τον “εκτοξεύσει” στην κορυφή των καρδιών των φιλάθλων του Ολυμπιακού. "Θα τους χορέψω…". Ο νέος μάγος του Ολυμπιακού, μίλησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" και αναφέρθηκε τόσο στη νέα του ομάδα όσο και στις ομοιότητες με την Ρίβερ αλλά και της Ελλάδας με την Αργεντινή. Τη διαφορά όμως έκανε η δήλωση πρόκληση για την μάχη με την Τσέλσι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπελούτσι:

– Τι σημαίνει για σένα αυτή η φανέλα. Θεωρείς ότι είναι τυχαίο ότι η πρώην και νυν ομάδα σου φορούν τα ίδια χρώματα ή αποτελεί έναν οιωνό για την καριέρα σου;

"Πιστεύω ότι είναι ένας καλός οιωνός για μένα. Με τη φανέλα της Ρίβερ έζησα μεγάλες στιγμές και ελπίζω να συμβεί το ίδιο και με τη φανέλα του Ολυμπιακού".

– Η επόμενη… έκπληξη που είχαμε ετοιμάσει στο νέο αστέρι του Ολυμπιακού ήταν μια φανέλα της μισητής αντιπάλου της Ρίβερ, Μπόκα Τζούνιορς. Του ζητήσαμε, λοιπόν, να μας κάνει ένα σχόλιο και εκείνος απάντησε:

"Μου θυμίζει τον μεγαλύτερο αντίπαλο μου στην Αργεντινή. Ό,τι είναι για τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός είναι και για τη Ρίβερ η Μπόκα. Σε όσα παιχνίδια έπαιξα με τη Ρίβερ κόντρα στην Μπόκα δεν έχασα ποτέ. Ή νικούσαμε ή ισοπαλία! Δεν είχα χάσει ποτέ απ’ αυτούς!..".

Ντιέγκο το είδωλο…

– Τι συναισθήματα σου προκαλεί το όνομα του Μαραντόνα;

"Ο Μαραντόνα είναι το είδωλο μου. Αυτός και ο Μπατιστούτα με τον Κανίγια είναι οι αγαπημένοι μου παίκτες. Εκείνος, όμως, που με έκανε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ήταν ο πατέρας μου. Με πήρε από το χέρι και με πήγε όταν ήμουν μικρός στην πρώτη μου ομάδα. Ο Μαραντόνα με τον Μπατιστούτα και τον Κανίγια, όμως, με έκαναν να ονειρεύομαι και να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ όμορφο.Ιδιαίτερα όταν τους έβλεπα να σκοράρουν, τρελαινόμουν!".

– Θα ήθελες να μοιάσεις του Ντιέγκο;

"Δεν πιστεύω όπ υπάρχει ποδοσφαιριστής στην Αργεντινή που δεν θέλει να μοιάσει του μεγάλου Ντιέγκο. Το μεγάλο μου όνειρο ήταν να παίξω κι εγώ σε μεγάλες ομάδες όπως ο Μαραντόνα και οι άλλοι μεγάλοι παίκτες των παιδικών μου χρόνων. Ενώ μου άρεσαν πολύ, όμως, ήθελα να είμαι ξεχωριστός. Να έχω το δικό μου στυλ μέσα στο γήπεδο. Τους θαυμάζω, αλλά θέλω να έχω τη δική μου ποδοσφαιρική ταυτότητα".

– Ο Μπατιστούτα που του είχες αδυναμία ήταν επιθετικός. Εσύ παίκτης της μεσαίας γραμμής. Διάλεξες μόνο σου αυτή τη θέση στο γήπεδο ή προέκυψε;

"Όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στη Νιούελς Όλντ Μπόις έπαιζα στην επίθεση. Όσο μεγάλωνα κατάλαβα ότι μπορώ να αποδώσω καλύτερα παίζοντας λίγο πιο πίσω, ώστε να έχω μεγαλύτερο χώρο δράσης. Δεν έχω πρόβλημα, πάντως, να παίξω όπου με χρειάζεται η ομάδα. Έχω αλλάξει πολλές θέσεις ως τώρα κι έκανα πάντα αυτό που μου ζητούσε ο προπονητής".

– Υπάρχουν μεγάλες διαφορές της ζωής σου στην Αργεντινή σε σχέση με το τελευταίο διάστημα που ζεις στην Ελλάδα;

"Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια ξένη χώρα. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα πράγματα για μένα. Δεν είναι εύκολο να ζεις μακριά από το σπίτι σου. Μέχρι τώρα, πάντως, είναι όλα καλά για μένα. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα έχω συνηθίσει. Είναι όμορφη χώρα η Ελλάδα. Μου θυμίζει την Αργεντινή".

– Μέχρι τώρα σε έχουν παρομοιάσει με πολλούς διάσημους παίκτες. Άλλοι λένε ότι μοιάζεις με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο, άλλοι με τον Ντέκο της Μπάρτσα, άλλοι σε είπαν νέο… Μαραντόνα, ενώ οι Ιταλοί έγραφαν ότι με την μπάλα στα πόδια θυμίζεις Ζιντάν… Εσύ τι λες;

"Κατ’ αρχήν, είναι τιμή μου να με συγκρίνουν με τόσο υψηλής κλάσης ποδοσφαιριστές. Ίσως έχω κοινά στοιχεία με κάποιους από αυτούς, αλλά ακόμη είμαι πολύ νέος για να συγκριθώ μαζί τους. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει τεράστια καριέρα και μεγάλη πορεία σε μεγάλες ομάδες. Εγώ προσπαθώ ναγίνομαι όλο και καλύτερος και να έχω τη δική μου προσωπικότητα".

Τα όνειρα και ο παίκτης Μπελούτσι…

– Ποια είναι τα όνειρα σου; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια που θα έχεις μια ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική προσωπικότητα;

"Προς το παρόν ονειρεύομαι να εκπληρώσω τα όνειρα που έχω με τον Ολυμπιακό! Θέλω πολλούς τίτλους και διακρίσεις. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που με πίστεψε, με εμπιστεύθηκε και με έφερε στην Ευρώπη. Θέλω να κάνω τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα. Το πρώτο μου όνειρο, λοιπόν, να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε μία ομάδα μεγαλύτερη ομάδα όπως η Μίλαν, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα. Μέχρι τότε, όμως, θέλω να εκπληρώσω τους στόχους μου και να πάρω πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό".

– Τι σημαίνει για σένα η λέξη ποδόσφαιρο;

"Μετά την οικογένεια μου και τους αγαπημένους μου ανθρώπους, το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για μένα. Είναι αυτό που αγαπάω, αυτό που με γεμίζει. Με κάνει ευτυχισμένο να παίζω ποδόσφαιρο. Από 13 ετών η ζωή μου όλη είναι το ποδόσφαιρο".

– Ένα από τα χαρακτηριστικά σου με την μπάλα στα πόδια είναι η φαντασία. Είσαι απρόβλεπτος και θες να ξεχωρίζεις. Το ίδιο θέλεις να συμβαίνει και στη ζωή σου;

"Η φαντασία σε έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Το να αποφύγεις έναν… τοίχο ή ένα άλλο εμπόδιο είναι εύκολο. Δεν είναι το ίδιο εύκολο να αποφύγεις τον αντίπαλο, επειδή κι εκείνος προσπαθεί για το καλό της ομάδας του. Σε αυτό βοηθάει η φαντασία. Κάνεις πράγματα που ο αντίπαλος δεν τα περιμένει. Είναι καλό να είσαι απρόβλεπτος".

– Μιλάμε, δηλαδή, για ένα παιχνίδι μυαλού…

"Έτσι είναι. Μέσα στο παιχνίδι δεν μπορείς να προγραμματίσεις τις κινήσεις σου. Πρέπει να σκεφτείς κάτι διαφορετικό για να ξεχωρίσεις και να βοηθήσεις όσο περισσότερο μπορείς την ομάδα σου". – Ποια πιστεύεις ότι είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν στο παιχνίδι;

"Εξαρτάται από τη θέση που με βάζει ο προπονητής μου να παίξω. Στο ματς που έπαιξα προσπάθησα να έρχομαι όσο το δυνατόν πιο συχνά σε επαφή με τη μπάλα και να την περνάω σωστά στην επίθεση. Στα εκτός έδρας παιχνίδια η δουλειά μου είναι να βοηθάω να κυκλοφορεί σωστά η μπάλα και αν μπορώ να βάλω ένα γκολ ή να δώσω μια ασίστ για να πάρει η ομάδα μου τη νίκη. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μου είναι ότι προσπαθώ να αιφνιδιάσω τον αντίπαλο. Βασικός μου στόχος είναι να προσπαθώ όσο μπορώ να ακολουθώ τις εντολές του προπονητή".

– Όσοι σε έχουν δει να παίζεις, συμφωνούν ότι ξεχειλίζεις από πάθος. Κάνεις σαν… τρελός για να κερδίσεις. Πιστεύεις ότι ήρθες στη… σωστή ομάδα: Το λέω επειδή και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεχειλίζουν από πάθος…

"Έτσι είμαι και ως άνθρωπος. Και με τους φίλους μου να παίξω για πλάκα, το ίδιο πάθος θα έχω για τη νίκη. Μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και το ζω έντονα. Όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο δεν σκέφτομαι τίποτα. Δεν με νοιάζει αν έχει κρύο, αν βρέχει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να παίξω όσο καλύτερα μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Μόλις μπω στο γήπεδο πρέπει να κάνω το καθήκον μου και γι αυτό ζω. Ξέρω ότι αυτό είναι που αρέσει και στους οπαδούς και κάνω ό,τι μπορώ για να τους ευχαριστήσω".

Ομοιότητες με την πατρίδα…

– Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο «κλασικό» της Αργεντινής και αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Είναι παρόμοια παιχνίδια, όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Αργεντινή. Είναι δύο παιχνίδια που τα ζουν όλοι έντονα και οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η διαφορά που εντοπίζω είναι ότι στην Αργεντινή υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων, ενώ εδώ μόνο της γηπεδούχου. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό τα είδα απ’ έξω. Θα ήθελα πολύ να παίξω…".

– Αλήθεια, πώς άντεξες να βλέπεις αυτά το ματς οπό την εξέδρα;

"Δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μένα. Είναι παιχνίδια που όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν. Είχα την ευκαιρία, πάντως, να θαυμάσω τον κόσμο του Ολυμπιακού και το γήπεδο. Μου άρεσε πολύ που κερδίσαμε 4-0 τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν ήταν παιχνίδι Κυπέλλου".

Για την μεταγραφή του…

– Όταν ενημερώθηκες πρώτη φορά για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού πώς αντέδρασες;

"Ήμουν διακοπές στη Βραζιλία όταν ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και της Πόρτο. Στηναρχή μου φάνηκε κάπως περίεργο επειδή δεν ήμουν προετοιμασμένος να φύγω από τη χώρα μου. Στη συνέχεια ρώτησα περισσότερα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Έμαθα ότι παίζουν εδώ και κάποιοι συμπατριώτες μου, τους οποίους γνωρίζω και εκτιμώ. Θεώρησα ενδιαφέρουσα την πρόταση και τελικά την αποδέχθηκα".

– Αν δεν ήταν στον Ολυμπιακό ο Λεντέσμα, ο Γκαλέτι και ο Νούνιες θα μπορούσε να είναι ο Μπελούτσι;

"Σίγουρα είναι πολύ σημαντική για μένα η παρουσία των τριών συμπατριωτών μου. Είναι όλοι τους πολύ μεγάλα ονόματα στην Αργεντινή. Ακόμη και ο πιο μικρός, ο Νούνιες, είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι όνομα στην Αργεντινή. Μίλησα μαζί τους πριν έρθω, όπως και με ορισμένους άλλους συμπατριώτες μου που παίζουν σε ομάδες της Θεσσαλονίκης. Μου είπαν ότι η χώρα είναι υπέροχη, το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα. Με βοήθησαν, λοιπόν, να πάρω την απόφαση μου. Αν μου είχαν πει ότι η χώρα είναι απαίσια και δεν υπάρχει τίποτα ωραίο, σίγουρα δεν θα ερχόμουν. Όπως διαπιστώνω, όμως, όλα ήταν όπως μου τα είχαν πει. Ελπίζω μια μέρα να παίζουμε όλοι μαζί και στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής".

– Τα πράγματα, δηλαδή, ήταν όπως τα περίμενες ή η εικόνα είναι ακόμη καλύτερη;

"Ήξερα λίγα πράγματα για την Ελλάδα. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο όμορφη. Μου αρέσει πάρα πολύ. Όσο για το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι υπάρχουν καλές ομάδες και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον… Μέχρι τώρα όλα είναι πολύ καλά για μένα".

– Η πρώτη σου εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε από πολύ καλά σχόλια. Εσύ πόσο ευχαριστημένος έμεινες και τι περισσότερο μπορούμε να περιμένουμε;

"Είμαι ευχαριστημένος, αλλά σίγουρα μου λείπουν παιχνίδια και προσαρμογή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Πιστεύω ότι έχω πολλά να δώσω ακόμη, αλλά για πρώτο παιχνίδι και για το διάστημα που έπαιξα πιστεύω ότι πήγα καλά".

– Σε τι βαθμό ετοιμότητας πιστεύεις ότι βρίσκεσαι;

"Δεν μπορώ να μιλήσω με αριθμούς. Σίγουρα χρειάζομαι παιχνίδια στα πόδια μου. Όσο για τη φυσική μου κατάσταση, ο προπονητής είναι αρμόδιος να κρίνει σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Εγώ νιώθω πολύ καλά, είμαι έτοιμος και περιμένω την ευκαιρία να παίξω στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος να αποδώσω το καλύτερο δυνατό".

– Θέλεις να γίνεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού ή πιστεύεις ότι η διαφορά θα έρθει από το σύνολο;

"Αυτό εξαρτάται από τις αρμοδιότητες που θα έχω μέσα στην ομάδα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζω καλά, να κερδίζει η ομάδα και να κατακτά τίτλους! Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα να γίνω ηγέτης του Ολυμπιακού. Αυτό θα φανεί με τον καιρό και ανάλογα με την πορεία της ομάδας". "Θα τους χορέψω…"

– Σε 20 μέρες έρχεται η Τσέλσι…

"Είναι κι αυτός ένας πολύ σημαντικός λόγος που ήρθα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Να αγωνιστούν στο Champions League. Παίζουν οι πιο σπουδαίες ομάδες και οι κορυφαίοι παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίξω σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω με μεγάλη αγωνία τα παιχνίδια με την Τσέλσι και πιστεύω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε".

– Οι Άγγλοι δεν είναι καλοί… χορευτές. Θα τους μάθεις να… χορεύουν στα ματς με την Τσέλσι;

"Μακάρι! Θέλω πολύ να…. χορέψω τους παίκτες της Τσέλσι. Ελπίζω να είμαι καλά και να παίξω όσο καλύτερα μπορώ, ξέρουμε όλοι ότι η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα. Ελπίζω να είμαστε καλύτεροι από εκείνους και να τους κερδίσουμε!..".

– Στη Ρίβερ, όμως, το κατάφερες και ήσουν αρχηγός σε πολύ νεαρή ηλικία…

"Δεν ήταν πρωταρχικός μου στόχος να γίνω αρχηγός της Ρίβερ, αλλά με ευνόησαν οι συγκυρίες. Με εμπιστεύθηκε πολύ ο προπονητής, πήγα καλά όλη τη χρονιά και κάποια στιγμή ανέλαβα και την ευθύνη του αρχηγού. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα κι εγώ να παίζω όσο καλύτερα μπορώ".

– Τα περισσότερα γκολ που έχεις πετύχει είναι με πολύ θεαματικό τρόπο. Είναι κάτι που επιδιώκεις ή απλά
συμβαίνει;

"Δεν είναι κάτι που το επιδιώκω. Μου αρέσει, όμως, να παίρνω πρωτοβουλίες, να επιχειρώ προσπάθειες, να ρισκάρω. Μου αρέσει το ρίσκο και πολλές φορές έχω δικαιωθεί γι’ αυτή μου την επιλογή. Γενικά, όμως, προσπαθώ πολύ μέσα στο παιχνίδι, επειδή πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, ούτε μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα μόνο με την τύχη. Ο κόσμος σίγουρα ευχαριστιέται όταν βλέπει ένα ωραίο γκολ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα".

Για τον κόσμο…

– Μπορείς να συγκρίνεις τον κόσμο του Ολυμπιακού με αυτόν της Ρίβερ;

"Υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Και οι οπαδοί της Ρίβερ υποστηρίζουν φανατικά την ομάδα τους και θέλουν να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Ίσως είναι διαφορετικός ο τρόπος που το δείχνουν, αλλά μοιάζουν πολύ οι οπαδοί στις αντιδράσεις τους και στο φανατισμένο κλίμα που δημιουργούν". – Απ’ ό,τι είδαμε, πάντως, στο επίσημο σάιτ της Ρίβερ κάνουν πλάκα στην Μπόκα και το αντίθετο. Στην Ελλάδα έως τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Μέχρι και… ταλκ με τα χρώματα της Μπόκα είχε η ιστοσελίδα της Ρίβερ για να κάνει πλάκα στη μεγάλη αντίπαλο…

"Αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα στην Αργεντινή. Μόλις γίνει ένα κλασικό ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες ο κόσμος το συζητάει μέχρι το επόμενο. Γίνεται συνεχώς πλάκα ανάμεσα στους οπαδούς. Αυτό είναι το ωραίο κομμάτι του ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Το άσχημο είναι ότι πολύ συχνά γίνονται επεισόδια…".

– Μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στους συμπαίκτες σου στη Ρίβερ και σε αυτούς που έχεις τώρα στον Ολυμπιακό;

"Και ο Ολυμπιακός και η Ρίβερ είναι ομάδες που κάνουν κάθε χρόνο πρωταθλητισμό και είναι λογικό να διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές".

Για ΠΑΟ και ΑΕΚ…

– Τι γνώμη έχεις για τον Παναθηναϊκό που είδες σε δύο παιχνίδια και την ΑΕΚ που επίσης διεκδικεί το πρωτάθλημα;

"Την ΑΕΚ δεν την έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα. Παρακολουθώντας και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα και μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης. Πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση".

– Είναι πιθανό το φετινό πρωτάθλημα να κριθεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μέσα στην έδρα της αντιπάλου και χωρίς οπαδούς τον Ολυμπιακού.

"Αν είναι αυτό το παιχνίδι που θα μας φέρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε. Πάντα μου άρεσαν αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε σε κάθε γήπεδο. Αυτό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός".

– Πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος για τοον αγώνα της Κυριακής με την Καλαμαριά για να παίξεις στην ενδεκάδα (σ.σ. η ερώτηση έγινε με το δεδομένο ότι δεν προπονήθηκε χθες λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο). "Η απόφαση ανήκει στον προπονητή. Εκείνος θα κρίνει. Εγώ νιώθω έτοιμος και θέλω να παίξω. Ίσως ο προπονητής θέλει να με βάλει στο πρώτο ημίχρονο και να με βγάλει στο δεύτερο, ίσως θέλει να με βάλει ως αλλαγή όπως έγινε με τον Άρη. Εγώ νιώθω έτοιμος και περιμένω την απόφαση του".

– Ποια είναι η γνώμη σου για τους τρεις συμπατριώτες σου που παίζουν στον Ολυμπιακό;

"Είναι παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου και άκρως ανταγωνιστικοί. Οι Γκαλέτι και Λεντέσμα είναι πολύ έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες. Ακόμη και ο Λέο, που είναι πιο μικρός, είχε καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και μπορεί να προσφέρει πολλά. Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υψηλού επιπέδου και σαν άνθρωποι με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα".

– Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχεις εντοπίσει στην ομάδα τον Ολυμπιακού;

"Είναι μια ομάδα που θέλει να κερδίζει παντού και πάντα. Έχει νοοτροπία νικητή. Κυνηγάει τις ευκαιρίες, έχει παίκτες με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και πνίγει τον αντίπαλο. Διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς ποδοσφαιριστές και μια καλά οργανωμένη άμυνα".

– Τελικά, σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις;

"Μου άρεσε η θέση που έπαιξα στο παιχνίδι με τον Άρη. Ήμουν ελεύθερος πίσω από τους δύο επιθετικούς. ‘Έπαιζα ανάμεσα στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή του αντιπάλου και προσπάθησα να εκμεταλλευθώ τα κενά που υπήρχαν. Είχα το ρόλο του οργανωτή και προσπάθησα να προωθήσω καλά την μπάλα στους επιθετικούς μας".

– Το φάουλ που εκτέλεσες με πάσα στον Στολτιδη και εκείνος σούταρε στο δοκάρι, το έχεις επιχειρήσει και στην Αργεντινή, στο ματς με τη Βελέζ αν δεν κάνω λάθος…

"Ναι, μερικές φορές προσπαθώ με αυτό τον τρόπο να πασάρω στους συμπαίκτες μου για να αιφνιδιάσω τους αντιπάλους".

– Σε εκείνο το παιχνίδι με τη Βελέζ έφτιαξες ένα γκολ και έβαλες άλλα τρία, το ένα πιο ωραίο από το άλλο. Αλήθεια, ποιο σου άρεσε περισσότερο;

"Το πρώτο, ήταν το πιο θεαματικό (σ.σ. στη συγκεκριμένη φάση απέφυγε δύο αντιπάλους στην κίνηση και σούταρε με το αριστερό για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού προηγουμένως είχε κτυπήσει δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι και στο έδαφος)!..". Για την πιο ακριβή μεταγραφή…

– Γνωρίζεις ότι είσαι η πιο ακριβή μεταγραφή του Ολυμπιακού;

"Μου φαίνεται περίεργο μια ομάδα να ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή. Θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι αξίζω αυτά τα χρήματα και να δικαιώσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που τόσο πολύ με
πιστεύουν".

– Ο Ολυμπιακός απέκτησε το 50%. Πήρε το ένα σου… πόδι δηλαδή. Ποιο από τα δύο;

"Το δεξί, που είναι πιο καλό (σ.σ. γελάει)".

– Τι συμβουλές σου έδωσαν οι δικοί σου άνθρωποι πριν έρθεις στην Ελλάδα;

"Μου είπαν ότι θα είναι πάντα δίπλα μου. Με συμβούλευσαν να δουλέψω σκληρά, να κοιτάξω το μέλλον και την καριέρα μου και μου υποσχέθηκαν ότι το συντομότερο δυνατό θα έρθουν κοντά μου".

– Νιώθεις πίεση από την ημέρα που ήρθες στην Ελλάδα;

"Όχι, δεν νιώθω πίεση. Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα και τι απαιτήσεις υπάρχουν από μένα. Δεν θέλω να επηρεάζομαι από το άγχος. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω στο γήπεδο για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου κι αυτό το κάνω επειδή μου αρέσει και το απολαμβάνω. Προσπαθώ και μέσα στο γήπεδο να είμαι ήρεμος, αλλά είμαι και πολύ μαχητικός".

– Παρότι είσαι παίκτης της μεσαίας γραμμής βάζεις πολύ συχνά γκολ. Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις και με τη φανέλα του Ολυμπιακού να επαναλάβεις τις επιδόσεις πού είχες με τη Ρίβερ;

"Μου αρέσει να παίζω κοντά στην περιοχή και να κάνω προσπάθειες για γκολ. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται από μένα, αλλά από το ρόλο που θα μου αναθέσει ο προπονητής. Αν έχω ρόλο κοντά στους επιθετικούς θα μου είναι πιο εύκολο να σκοράρω. Αν παίζω πιο πίσω, δεν θα έχω τις ίδιες ευκαιρίες".

Ανησυχία για Μπελούτσι

Η κατάσταση του Φερνάντο Μπελούτσι, ανησυχεί τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού, καθώς ο Αργεντινός μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στo αριστερό γόνατο και έκανε θεραπεία. Ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός σούπερ σταρ θα υποβληθεί την Τετάρτη (30/1) σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Τοροσίδης: "Άξιοι της μοίρας μας αν χάσουμε το νταμπλ"

Ο Βασίλης Τοροσίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΦΩΣ" μίλησε για το Champions League και τις μεγάλες εκτός έδρας νίκες, το πρωτάθλημα, το κύπελλο, τον Τάκη Λεμονή, το ενδιαφέρον ξέων ομάδων αλλά και την Εθνική Ελλάδας.

"Άλλαξε η ζωή μου αυτό τον χρόνο"

Αναφερόμενος στο πρώτο του χρόνο με την ερυθρόλευκη φανέλα και την πίεση που υπάρχει στην ομάδα, ο Έλληνας αμυντικός υπογράμμισε:
"Είναι ένας χρόνος, όπου άλλαξε η ζωή μου πάνω απ’ όλα. Άλλαξε η καριέρα μου, αφού ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας. Ήξερα ερχόμενος εδώ πως ο Ολυμπιακός είχε πολλή πίεση και γνώριζα πως και να βήξω κάποιος θα το γράψει. Εγώ ήθελα απλώς να είμαι προσεκτικός μέσα και έξω από το γήπεδο και βέβαια ήθελα να αποδείξω πως αξίζω να βρίσκομαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Αυτό συνεχίζω να το έχω στο μυαλό μου και συνεχίζω να προσπαθώ σκληρά για να το καταφέρω. Πιστεύω πως δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο βήμα παραπάνω, αν και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο βήμα. Έχω όμως πάρα πολλά ακόμα να δείξω στην ομάδα και από ‘κει και πέρα νομίζω πως αντέχω σε μεγάλη πίεση, τόσο σε καλές όσο και κακές εποχές".

Όταν ρωτήθηκε ποια θέση του ταιριάζει περισσότερο ο "Τόρο" τόνισε: "Μου αρέσει να παίζω δεξί μπακ, όπως μου αρέσει πολύ να είμαι και στα χαφ, όπως παίζει αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός με τους τρεις στον άξονα. Εκεί είμαι πιο απελευθερωμένος και μπορώ να κινούμαι περισσότερο επιθετικά. Με λίγα λόγια μου αρέσει να παίζω όπου ακριβώς θέλει ο προπονητής και όπου έχει ανάγκη η ομάδα".

"Ιστορική η νίκη στην Βρέμη"

Σε ερώτηση ποια νίκη προτιμά ανάμεσα στης Βρέμης και της Ρώμης ο έλληνας αμυντικός δήλωσε:
"Νομίζω πως το πιο σημαντικό ήταν αυτό της Βρέμης. Εκείνο το βράδυ έσπασε η "κατάρα", οπότε επιλέγω ασυζητητί τη νίκη επί της Βέρντερ. Πρόκειται για μια ιστορική νίκη. Εξάλλου αυτή ήταν που μας έκανε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, μας έδωσε άλλη ψυχολογία και αποτέλεσε τον "οδηγό" για το διπλό μέσα στο Ολίμπικο".

"Θα διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα πρόκρισης με Τσέλσι"

Για την Τσέλσι, ο διεθνής αμυντικός δήλωσε: "Κατ’αρχάς είναι ακόμα δύο ματς. Μπορεί απέναντι μας να είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και από τις πλουσιότερες στον κόσμο, αλλά τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε εκείνα τα παιχνίδια. Στο σημείο που φτάσαμε είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε δυνατά και να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα πρόκρισης, έστω κι αν είμαστε αουτσάιντερ. Δεν θα έχουμε το άγχος που είχαμε στους ομίλους, γιατί ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Όποια ομάδα και αν μας έπεφτε θα ήταν το ίδιο δύσκολη. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, δεν έχεις περιθώρια επιλογής. Ακόμα και η Πόρτο, που την ήθελαν κάποιοι, είναι μια πολύ μεγάλη και πολύ καλή ομάδα". "Αυτό που συνέβη στην Ρώμη με τους οπαδούς μας δεν είχε προηγούμενο"

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού που έδωσε το παρών στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Βασίλης Τοροσίδης είπε: "Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε μια ξένη χώρα και να νιώθεις χιλιάδες κόσμου στο πελυρό σου, Και στη Βρέμη και στη Μαδρίτη ο κόσμος ήταν υπέροχος και μας έδωσε ώθηση. Αυτό όμως που συνέβη στην Ρώμη νομίζω πως δεν έχει προηγούμενο. Να βλέπεις 8-8,5 χιλιάδες οπαδούς σου μέσα σε ένα ιταλικό γήπεδο είναι κάτι ανεπανάληπτο και η ψυχολογική βοήθεια που παίρνεις είναι μεγάλη. Την περισσότερη ώρα μόνο οι δικοί μας οπαδοί ακούγονταν στο Ολίμπικο".

"Αν ο Λεμονής ήταν ξένος θα τον είχαν κάνει όλοι θεό"

Όσο για τον προπονητής των ερυθρολεύκων, Τάκη Λεμονή, ο "Τόρο" τόνισε: "Το γεγονός πως έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στον Ολυμπιακό, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, τον έχει βοηθήσει ώστε να ξέρει πολύ καλά τα κατατόπια και τα αποδυτήρια. Δούλεψε πάρα πολύ στην προετοιμασία, ανέλυσε πράγματα και λεπτομέρειες που δεν το βάζει ο νους σου και σίγουρα τίποτε δεν έχει έρθει στην τύχη. Ο Λεμονής είναι πάρα πολύ οργανωτικός, "διάβασε" πολύ καλά τους αντιπαλους και έδωσε βαρύτητα ακόμα και στο πως θα γίνει το ζέσταμα. Αν ήταν ξένος θα τον είχαν κάνει όλοι θεο και θα έλεγαν, ο "μάγος" που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρόκριση. Ο κόσμος και κυριώς οι εφημερίδες θα είχαν μεγαλύτερη υπομονή ειδικά στην αρχή της σεζόν και δεν υπήρχε αυτή η πίεση προς το πρόσωπο του, ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση στη Βρέμη πως ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ακόμα και τότε όμως έδωσε τεράστια ηρεμία στην ομάδα, αντιμετώπισε το παιχνίδι σαν οποιοδήποτε άλλο ματς και έγινε ότι έγινε".

"Είχαμε περισσότερο το μυαλό μας στην Ευρώπη"

Αναφερόμενος στο πρωτάθλημα και στο γεγονός πως στα εκτός έδρας παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν τα παει και τόσο καλά ο Τοροσίδης είπε: "Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως βάζουμε τα πόδια μας στην φωτιά μόνο στο Champions League ή πολύ περισσότερο ότι προτιμάμε κάποια ματς περισσότερο από κάποια άλλα. Θεωρώ όμως πως όλη αυτή η ιστορία με τα άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων μας έκανε να έχουμε λίγο περισσότερο το μυαλό μας στην Ευρώπη. Ίσως αυτό δεν μας επέτρεψε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος και αυτό το πληρώσαμε τόσο στο Χαριλάου, όσο και στην Τρίπολη και στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη. Η άποψη μου είναι πως οι πρώτες ομάδες θα πηγαίνουν χέρι χέρι τις τελευταίες αγωνιστικές και πολύ δύσκολα θα χάνονται βαθμοί όσο περνούν τα ματς. Να είστε σίγουροι πάντως πως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα παλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε στο τέλος. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αν δεν τα καταφέρουμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας".
Θέλαμε να τους δείξουμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα"

Για την μεγάλη νίκη με 4-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο αμυντικός των Πειραιωτών τόνισε: "Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, δείξαμε ένα πολύ κακό πρόσωπο, ιδιαίτερα για ντέρμπι. Όχι πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε καμιά μεγάλη μπάλα, απλά νομίζω πως ήμασταν κακοί και δώσαμε δικαιώματα. Από το επόμενο πρωί καθίσαμε όλοι μαζί, σκεφτήκαμε, συζητήσαμε τι δε πήγε καλά και βλέποντας ξανά το παιχνίδι, κοιτάξαμε πως θα διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Το μοναδικό πράγμα που είχαμε στο μυαλό μας ήταν πως θα μπούμε την Τετάρτη για να σας δείξουμε σε όλους ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Νομίζω πως τα πάντα κρίθηκαν στο 2-0. Εκείνο το γκολ μας έδωσε τεράστια ώθηση, ανεβήκαμε ψηλά για να πιέσουμε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό, σ’ όλο το γήπεδο και προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε κάθε πιθανή ευκαιρία για γκολ. Φτάσαμε στο 4-0, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Αν είχαμε είκοσι λεπτά ακόμα, θα πιέζαμε με το ίδιο πάθος και θα κυνηγούσαμε κι άλλα γκολ".

"Δεν σκέφτομαι αυτή την στιγμή το ενδιαφέρον ξένων ομάδων"

Ερωτηθείς για τον αν έχουν επηρεάσει το ενδιαφέρον ξένων ομάδων, ο ταλαντούχος αμυντικός τόνισε: "Και να πω τώρα πως δεν με επηρεάζει, να είσαι σίγουρος πως στην πρώτη κακή εμφάνιση θα πούνε κάποιοι πως έχει τα μυαλά του π.χ. στη Γιουβέντους ή σε οποιαδήποτε ομάδα έχει ακουστεί πως με παρακολουθεί. Γνωρίζω πως υπάρχει ένα ενδιαφέρον από την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη προσέγγιση ούτε σε μένα ούτε στον σύλλογο. Δεν σκέφτομαι αυτή την στιγμή κάτι τέτοιο και δεν αγχώνομαι κιόλας, αφού είμαι μικρός και έχω πολύ χρόνο μπροστά μου. Μην ξεχνάμε πως είμαι μόλις έναν χρόνο στον Ολυμπιακό και πως θέλω να προσφέρω πολλά σ’ αυτή την ομάδα. Όπως και να ‘χει όμως, όταν ξέρεις πως κάποιοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ασχολούνται με ‘σένα, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, είναι σίγουρα πολύ μεγάλη τιμή αυτή."

"Όλες οι ομάδες χρειάζονται παίκτη σαν τον Μπελούτσι… θα μας δώσει ποιότητα και ουσία"

Για το νέο μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μπελούτσι, ο "Τόρο" υπογράμμισε: "Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ξόδεψε 7.5 εκ. ευρώ για έναν παίκτη, είναι λογικό να περιμένει πολλά απ’ αυτόν. Κατ’ αρχάς ο Φερνάντο δεν πρέπει να αγωθεί από την πίεση και τις προσδοκίες του κόσμου. Είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχει παίξει σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και πιστευώ πως θα διαχειριστεί σωστά αυτή τη δυσκολία. Αν κρίνουμε πάντως από το πρώτο δείγμα την Κυριακή, μόνο αγχωμένος δεν φαίνεται. Από αυτό το λίγο που τον έχω ζήσει στις προπονήσεις, μπορώ να πω πως είναι πάρα πολύ καλό παιδί και βέβαια είναι ένας πολύ καλός παίκτης που θα μας βοηθήσει πολύ μέσα στο γήπεδο. Έχει αρχίσει ήδη να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας πάντως και αυτό είναι πολύ θετικό. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι θρασύς με την ποδοσφαιρική έννοια και έχει πραγματικά πολύ καλό σουτ. Όλες οι ομάδες χρειάζονται έναν τέτοιο παίκτη, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει το σύνολο, αλλά και εμάς τους μικρότερους που δεν έχουμε τις εμπειρίες του. Με λίγα λόγια είναι ένας παίκτης που θα δώσει ποιότητα και ουσία στο παιχνίδι μας". "Αν είμαστε σοβαροί θα περάσουμε στον όμιλο στο Euro"

Σ’ ότι αφορά την Εθνική και το Euro, ο διεθνής αμυντικός τόνισε:
"Κατ’ αρχάς πρώτα ο θεός να είμαι γερός. Νομίζω πως θα είναι πολύ μεγάλη εμπειρία, πρωτόγνωρη για μένα και μια μεγάλη τύχη που την έχουν ελάχιστοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Μακάρι να είμαι και εγώ στην Αυστρία και να βοηθήσω όσο μπορώ την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα. Στα προκριματικά δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και νομίζω πως το ίδιο θα κάνουμε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και το μόνο που χρειάζεται για να περάσουμε τον όμιλο είναι να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα. Θεωρώ πως η πρεμιέρα είναι αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους μας, αφού μια νίκη απέναντι στη Σουηδία θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση. Ξέρουμε όμως πόσο δύσκολο θα είναι κάτι τέτοιο, μια και οι Σουηδοί έχουν πολύ καλή ομάδα.

ΠΗΓΗ www.sport24.gr 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr