Με τους καλύτερους οιωνούς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ο 1ος ημιμαραθώνιος

Ήρθε η μεγάλη στιγμή να πραγματοποιηθεί ο 1ος ημιμαραθώνιος δρόμος (21.100μ.) «Θανάσης Σταμόπουλος». Μια ιδέα που γεννήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης, φίλος μας και συναθλητής.

0 263

Ήρθε η μεγάλη στιγμή να πραγματοποιηθεί ο 1ος ημιμαραθώνιος δρόμος (21.100μ.) «Θανάσης Σταμόπουλος». Μια ιδέα που γεννήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης, φίλος μας και συναθλητής.

Ήρθε η μεγάλη στιγμή να πραγματοποιηθεί ο 1ος ημιμαραθώνιος δρόμος (21.100μ.) «Θανάσης Σταμόπουλος». Μια ιδέα που γεννήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης, φίλος μας και συναθλητής. Σήμερα όλα τα μέλη του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων, που είναι οι κύριοι διοργανωτές και μετά από εξάμηνη προετοιμασία, περιμένουν με ανυπομονησία την τελική έκβαση του αγώνα, ευελπιστώντας στην απόλυτη επιτυχία. Αυτό όχι μόνο για την μνήμη και την τιμή του Συλλόγου μας, αλλά και για όλα τα Τρίκαλα. Εδώ θα φανεί το πρόσωπο και ο καθρέφτης της τοπικής κοινωνίας, το πόσο φιλόξενοι και το πόσο οργανωτικοί είμαστε σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Ο αγώνας δεν είναι ένα απλά αθλητικό γεγονός, είναι και πολιτιστικό. Επειδή είναι ο 1ος αγώνας, θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας και να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε η διοργάνωση να αγγίξει το τέλειο. Ίσως μερικοί να μην έχουν αντιληφθεί το πόσο σημασία έχει αυτός ο αγώνας για την περιοχή μας, τη στιγμή που στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν πάνω από 300 δρομείς από όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Η φιλοδοξία βέβαια είναι από την επόμενη χρονιά να γίνει διεθνής, αν υπάρχει φυσικά η συμμετοχή ακόμη περισσότερων φορέων που θα συμβάλουν με κάθε τρόπο την άρτια διοργάνωση. Η τουριστική προβολή του νομού μας είναι ένα από τα κύρια μελήματα του Σ.Δ.Τ.  Γι’ αυτό το σκοπό μαζί με άλλα πράγματα στο σάκο που θα δοθεί δώρο σε κάθε αθλητή, θα υπάρχουν και διαφημιστικά φυλλάδια για το νομό Τρικάλων.

Λίγα λόγια για τον αγώνα

Η επισκεψιμότητα τελικά μέχρι και χθες στα επίσημα sites που δημοσιεύεται η προκήρυξη του αγώνα, ξεπέρασαν τις 4.000 και αυτό δείχνει το πόσο ενδιαφέρον υπήρξε γι’ αυτό τον αγώνα. Στη γραμμή της εκκίνησης, που θα είναι στις 11 η ώρα από την Καλαμπάκα, θα βρεθούν πάνω από 300 αθλητές. Από τα Τρίκαλα θα συμμετάσχουν 40 αθλητές, μεταξύ αυτών και το βαρύ πυροβολικό: Φάνης Σκούφιας, Κώστας Μπαλαγιάννης, Γεράσιμος Γρίβας, Γιώργος Χαντζηγιάννης και Βίβιαν Γρατσάνη. Γιατί όχι στον πρώτο αγώνα ο πρώτος αθλητής που θα τερματίζει να φορά τα Τρικαλινά χρώματα. Η επιλογή τελικά της διαδρομής που έγινε από τους ανθρώπους του Σ.Δ.Τ. αποδεικνύεται ως η καλύτερη επιλογή από θέμα οργανωτικού, αγωνιστικού και τουριστικής προβολής. Μεγάλη προσοχή συνιστάται από τους οδηγούς που θα κινούνται την ώρα του αγώνα στο δρόμο Καλαμπάκας – Τρικάλων κυρίως στον παράδρομο, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος. Θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση από τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και διευκόλυνση προς τους δρομείς. Κύριο μέλημα θα είναι η ασφάλεια των αθλητών. Μεγάλη κινητοποίηση θα υπάρξει και από την τροχαία Τρικάλων, όπου θα διατεθεί μεγάλος αριθμός ανδρών, μηχανών και περιπολικών που θα εποπτεύουν όλη τη διαδρομή. Σημαντική η συμβολή και των εθελοντών που θα βρίσκονται σε διάφορες διασταυρώσεις και παράδρομους. Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 γυναίκες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για ημιμαραθώνιο. Εκτός των καταξιωμένων δρομέων της χώρας μας έχουν δηλώσει συμμετοχή και ένας Ιρακινός μαραθωνοδρόμων μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του το 1998 και μια Γαλλίδα πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμος. Σύμμαχός μας θα είναι ακόμη και ο καιρός, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. θα είναι αίθριος με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και χαμηλή υγρασία. Αν υπάρξει και ούριος άνεμος, Καλαμπακιώτης, τότε θα είναι το τέλειο για τους αθλητές που τρέχουν, πραγματοποιώντας πολύ καλούς χρόνους. Ο πρώτος αθλητής που θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, θα είναι περίπου μία ώρα μετά την εκκίνηση (περίπου δώδεκα το μεσημέρι). Τέλος, το ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων της περιοχής μας απ’ όπου θα διέρχονται οι αθλητές, θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή γι’ αυτούς και ίσως η πιο όμορφή πινελιά του αγώνα. Αυτό ταιριάζει άλλωστε σε έναν τόπο με μεγάλη αθλητική ιστορία όπως είναι τα Τρίκαλα.

 

Το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr