Με γαστρεντερίτιδα στο Κ.Υ. Πύλης 25 φοιτητές

Στο Κέντρο Υγείας Πύλης αλλά και στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρονται από χθeς το βράδυ φοιτητές του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών Περτουλίου (ΑΠΘ), με μαζικά συμπτώματα δηλητηρίασης (γαστρεντερίτιδα).

0 165

Στο Κέντρο Υγείας Πύλης αλλά και στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρονται από χθeς το βράδυ φοιτητές του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών Περτουλίου (ΑΠΘ), με μαζικά συμπτώματα δηλητηρίασης (γαστρεντερίτιδα). Στο Κέντρο Υγείας Πύλης αλλά και στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρονται από χθeς το βράδυ φοιτητές του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών Περτουλίου (ΑΠΘ), με μαζικά συμπτώματα δηλητηρίασης (γαστρεντερίτιδα).

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία 25 σπουδαστές (κατά άλλους 35) του Τμήματος μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας, όπου και τους χορηγήθηκε ιατρική φροντίδα. Ήδη οι γιατροί της νοσηλευτικής μονάδας πήραν δείγματα και τα έστειλαν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου προκειμένου να γίνουν οι σχετικές αναλύσεις(τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε 24 ώρες) και να διαπιστωθεί ο λόγος της μαζικής γαστρεντερίτιδας.
Τα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν στους φοιτητές ήταν πυρετός, εμετοί, διάρροιες, πόνοι στην κοιλιά, χωρίς τα περιστατικά είναι βαριάς μορφής, σύμφωνα με τους γιατρούς.
Πάντως στο χωριό επικρατεί ανησυχία για το συγκεκριμένο συμβάν από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο νέος ιός της γρίπης.
Να σημειώσουμε ότι η  γαστρεντερίτιδα είναι από τα συχνότερα προβλήματα για τα οποία οι ασθενείς επισκέπτονται το γιατρό. Η ασθένεια προκαλείται συνήθως λόγω μόλυνσης του εντέρου από μικροοργανισμούς.
Η γαστρεντερίτιδα όταν εκδηλωθεί σε ένα ενήλικα που κατά τα άλλα ήταν υγιής δεν είναι τόσο απειλητική όσο όταν προσβάλλει ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους ή αυτούς που πάσχουν από άλλες σοβαρές παθήσεις. Στις ομάδες αυτές, η απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο και το νάτριο που προκαλεί η γαστρεντερίτιδα, είναι δυνατόν να απειλήσει τη ζωή.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr