Μέχρι 31 Μαρτίου το φοιτητικό επίδομα

Μέχρι την 31η Μαρτίου έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι φοιτητές από το νομό Τρικάλων να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις Εφορίες, στις οποίες υπάγονται, για να τους χορηγηθεί το φοιτιτικό επίδομα.

0 328

Μέχρι την 31η Μαρτίου έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι φοιτητές από το νομό Τρικάλων να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις Εφορίες, στις οποίες υπάγονται, για να τους χορηγηθεί το φοιτιτικό επίδομα. Μέχρι την 31η Μαρτίου έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι φοιτητές από το νομό Τρικάλων να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις Εφορίες, στις οποίες υπάγονται, για να τους χορηγηθεί το φοιτιτικό επίδομα.

Και φέτος θα δοθεί στους φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους, το στεγαστικό επίδομα των 1000 ευρώ, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, που εστάλη στις 21 Ιανουαρίου σε όλες τις Δ.Ο.Υ.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, είναι να παρέχεται βεβαίωση σπουδών στον δικαιούχο φοιτητή από τη σχολή στην οποία φοιτά.
Δικαιούχοι συγκεκριμένα είναι οι προπτυχιακοί φοιτητές, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια σχολή και πόλη ή σε διαφορετικές σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή και περισσότερες οικίες.
Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη, όσα είναι και τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους.
Δεν δικαιούνται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία το επίδομα, όσοι φοιτούν για την απόκτηση δευτέρου πτυχίου ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και οι φοιτητές των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών.
Το ποσό των 1000 ευρώ χορηγείται στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα που βαρύνει ο φοιτητής (γονέας ή κηδεμόνας) ή κατ’ εξαίρεση στον ίδιο τον φοιτητή, εφόσον είναι ορφανός και από τους δύο γονείς, οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού, είναι πάνω από 25 ετών και είναι ο ίδιος υπόχρεος σε φορολογική δήλωση, δεν θεωρείται δηλαδή προστατευόμενο μέλος.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι και φοιτητές που προέρχονται από άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καταληκτική ηλικία του δικαιούχου για τη χορήγηση του επιδόματος.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι γονείς και κηδεμόνες φοιτητών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επίσης οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών, που ιδιοχρησιμοποιούν ή εκμισθώνουν και οι οποίες υπερβαίνουν τα 200 τετραγωνικά μέτρα, με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό μικρότερο των 3000 κατοίκων.
Στο μεταξύ σε συγκέντρωση όλων των προϊσταμένων των Εφοριών της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρισα, δόθηκε εντολή από τον γενικό επιθεωρητή της περιφέρειας του υπουργείου Οικονομικών, να ολοκληρωθεί μέχρι 27 Φεβρουαρίου η επίδοση όλων των σημειωμάτων περαίωσης στους υπόχρεους επιτηδευματίες. Όπως έγινε γνωστό από την συγκέντρωση στη Λάρισα, ο επιθεωρητής Θεσσαλίας κ. Μαντζαρίδης ζήτησε από τους προϊσταμένους όλων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών της περιφέρειας, να επιταχυνθεί η διαδικασία αποστολής των σημειωμάτων υπαγωγής στην περαίωση των υπόχρεων επιτηδευματιών και στόχος είναι μέχρι 27 του τρέχοντα μήνα όλα τα σχετικά σημειώματα να έχουν παραληφθεί από τους υπόχρεους. Έτσι και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, μέχρι 7 Μαρτίου θα πρέπει όλοι όσοι έχουν παραλάβει τα σημειώματα, να έχουν προσέλθει στις Εφορίες στις οποίες υπάγονται και να έχουν υπαχθεί στην περαίωση για την εξαετία των χρήσεων 2003-2008.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr