Μέτρα για όσους υπέστησαν καταστροφές

Η εξειδίκευση των μέτρων για την αποζημίωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, ήταν το θέμα της συνεργασίας που είχαν σήμερα το πρωί, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια και την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

0 400

Η εξειδίκευση των μέτρων για την αποζημίωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, ήταν το θέμα της συνεργασίας που είχαν σήμερα το πρωί, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια και την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Η εξειδίκευση των μέτρων για την αποζημίωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, ήταν το θέμα της συνεργασίας που είχαν σήμερα το πρωί, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια και την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Δέσμη μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της που υπέστησαν ζημιές από τα πρόσφατα γεγονότα ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα η Τράπεζα θα προβαίνει σε αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων έως 12 μήνες ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τις ζημιωθείσες επιχειρήσεις για την αποκατάσταση ζημιών ακινήτων και εξοπλισμού και την προμήθεια εμπορευμάτων μέσω χορήγησης δανείου με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι για την χρήση των μέτρων θα πρέπει να απευθυνθούν στα Καταστήματα της Τράπεζας, όπου τα στελέχη της θα τους καθοδηγήσουν με ταχύτητα για την εξυπηρέτησή τους.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας εντάσσονται και οι ανάλογες ενέργειες της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έχει θέσει σε λειτουργία ειδική υπηρεσία για την αναγγελία των ζημιών αυτών με στόχο την ταχεία διεκπεραίωσή τους.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας αναφερόμενο στα γεγονότα με ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 15χρονου παιδιού και ζητάει από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον εμπορικό κόσμο που καταστράφηκε με άμεση υλοποίηση της υπόσχεσης για καταβολή αποζημιώσεων.

Άμεσα μέτρα από την πολιτεία για τη στήριξη των καταστηματαρχών, των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν καταστροφές στα επεισόδια των τελευταίων ημερών ζήτησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Συγκεκριμένα προτείνει να γίνει αυτόματο κλείσιμο βιβλίων των πληγεισών επιχειρήσεων, να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις, να ανασταλεί η πληρωμή των δημοτικών τελών και των ασφαλιστικών εισφορών και να παραμείνουν την τελευταία Κυριακή του χρόνου ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

Την άμεση αποζημίωση των επιχειρηματιών, τα καταστήματα των οποίων υπέστησαν βανδαλισμούς κατά τα επεισόδια των τελευταίων εικοσιτετραώρων, καθώς και τη λήψη μέτρων "ώστε να μην μοιάζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης με ανοχύρωτη πόλη", ζητά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr