Μένουμε στον τόπο μας, στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας.

Δυναμικά αποφάσισε να ενεργήσει για το ερχόμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας με στόχο την αναθέρμανση της Τοπικής Αγοράς.

 

0 307

Δυναμικά αποφάσισε να ενεργήσει για το ερχόμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας με στόχο την αναθέρμανση της Τοπικής Αγοράς.

 

Δυναμικά αποφάσισε να ενεργήσει για το ερχόμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας με στόχο την αναθέρμανση της Τοπικής Αγοράς. Την Τρίτη το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνέλευση παρουσία και πολλών μελών και έγινε διαλογική συζήτηση με κατάθεση προτάσεων για τις κινήσεις του Συλλόγου για το επόμενο χρονικό διάστημα.Αξίζει να σημειώσουμε πως η πλειοψηφία των επαγγελματιών που παρευρέθησαν ήτο γυναίκες.

Προβολή και εκδηλώσεις

Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση και κατατέθηκαν απόψεις που κάποιες εξ αυτών θα υλοποιηθούν.

Ξεκινάει από τον Σύλλογο διαφημιστική καμπάνια δυο μηνών περίπου. Με το σύνθημα «μένουμε στον τόπο μας στηρίζουμε την αγορά της «πόλης» εκτός από την δίμηνη ραδιοφωνική και δια του τοπικού τύπου προβολή, θα εκτυπωθούν αυτοκόλλητα και αφίσες που θα τοποθετηθούν στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Στις εισόδους της Καλαμπάκας θα αναρτηθούν πανό με το σύνθημα της καμπάνιας προτρέποντας τους καταναλωτές να προτιμούν προϊόντα από την πόλη.

Θα προμηθευτεί ο Σύλλογος με διαφημιστικό υλικό όπως αναπτήρες, μπρελόκ και όπου θα μοιραστούν στα Δημοτικά διαμερίσματα της επαρχίας, ενώ μολύβια με το σλόγκαν θα μοιραστούν σε όλους τους μαθητές των σχολείων.

Συνάμα ξεκινάει και η μεγάλη λαχειοφόρος όπου και φέτος, κατά τον πρόεδρο Θεολόγη Μαντάρα, θα περιλαμβάνει πλούσια δώρα. Η κλήρωση της λαχειοφόρου θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου 2010 όπου προγραμματίστηκε χοροεσπερίδα του Συλλόγου μετά από πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχει πάντως σκέψη και στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την μεγάλη κλήρωση να γίνουν μικρότερες κληρώσεις με διάφορα δώρα. Τέλος για τις γιορτές ο Σύλλογος θα συμμετέχει διαμορφώνοντας την ανάλογη ατμόσφαιρα με Αγιοβασίληδες κ.ά.

Πρωτοβουλίες

Στην σύσκεψη προγραμματίστηκε και μια σειρά πρωτοβουλιών για επίλυση σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο. Άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο για συζήτηση περί Λαϊκής Αγοράς, παρεμπόριο, Δημοτικής Αστυνομίας. «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με την εβδομαδιαία λαϊκή αγορά» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος Νίκος Τσικέλης. Ενώ η νομοθεσία προβλέπει ότι το 90% των προϊόντων που θα εκτίθενται θα είναι γης και θαλάσσης, μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Το 90% περιέχει εμπορικά προϊόντα με συνέπεια πολλά χρήματα να διοχετεύονται στα χέρια εκθετών εκτός περιοχής ακόμη και κάποιων χωρίς αδειοδότηση.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο θα έχει ως σκοπό την καλύτερη επιτήρηση στην κατοχή αδειών των εκθετών με την λειτουργία και της Δημοτικής Αστυνομίας και να συζητηθεί και το ενδεχόμενο ο Σύλλογος να προμηθευτεί μια σειρά θέσεων της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς. Άμεσα θα προγραμματιστεί και μια συνάντηση με τον Διοικητή του Α/Τ Καλαμπάκας με θέμα το πρόβλημα του κυκλοφοριακού. Την σύσκεψη απασχόλησε και το θέμα των κινέζικων καταστημάτων που λειτουργούν στην πόλη και αποφάσισαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το επιμελητήριο Τρικάλων για να ενημερώνονται για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού αυτού θέματος.

Τράπεζα αίματος

Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να υλοποιήσει μια επιθυμία και όνειρο πολλών ετών. Την δημιουργία Τράπεζας αίματος. Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την συμμετοχή Καλαμπακιωτών στην Τράπεζα αυτή. Οι λεπτομέρειες όπως ο τρόπος διάθεσης, ο χρόνος αιμοδοσίας κλπ. θα καθοριστούν στην επόμενη συνεδρίαση.

 

Πηγή: Έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr