Κανένας λόγος ανησυχίας για μεγάλο σεισμό

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αναφορικά με επικείμενο μεγάλο σεισμό -όπως φημολογείται- καθησυχάζει η γγ Πολιτικής Προστασίας δια του γενικού γραμματέα της Μαργαρίτη Μουζά. Δεν έχει δοθεί καμίας μορφής οδηγία για κινητοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή φορέα σπεύδει να προσθέσει ο ίδιος.

0 314

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αναφορικά με επικείμενο μεγάλο σεισμό -όπως φημολογείται- καθησυχάζει η γγ Πολιτικής Προστασίας δια του γενικού γραμματέα της Μαργαρίτη Μουζά. Δεν έχει δοθεί καμίας μορφής οδηγία για κινητοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή φορέα σπεύδει να προσθέσει ο ίδιος. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αναφορικά με επικείμενο μεγάλο σεισμό -όπως φημολογείται- καθησυχάζει η γγ Πολιτικής Προστασίας δια του γενικού γραμματέα της Μαργαρίτη Μουζά. Δεν έχει δοθεί καμίας μορφής οδηγία για κινητοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή φορέα σπεύδει να προσθέσει ο ίδιος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο γγ δήλωσε κατηγορηματικά, πρώτον πως δεν περιήλθε καμία ενημέρωση επί του θέματος από οποιονδήποτε φορέα που να προβλέπει επικείμενο μεγάλο σεισμό.

Δεύτερον κατόπιν επικοινωνίας με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και τον ΟΑΣΠ τόσο η μετασεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης όσο και η μικροσεισμική δραστηριότητα στην υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκεται σε αναμενόμενα επίπεδα.

Παράλληλα, κατηγορηματικός ήταν και ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποια ειδοποίηση στο υπουργείο για το ενδεχόμενο σεισμού: «Όχι, δεν έχουμε κάποια τέτοια ειδοποίηση. Εξάλλου, για πείτε μου, πότε ειδοποίησε ο σεισμός;»

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις φήμες και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, τονίζοντας ότι δεν έχει φτάσει στον Οργανισμό καμία ενημέρωση επιστημονικού φορέα για επικείμενο σεισμό

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr