Καθυστερήσεις βλέπει το ΠΑΣΟΚ στον Ε65

Στις σημαντικές καθυστερήσεις του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και οι τρικαλινοί Χρ. Χάιδος και Σ. Μερεντίτη.

0 363

Στις σημαντικές καθυστερήσεις του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και οι τρικαλινοί Χρ. Χάιδος και Σ. Μερεντίτη. Στις σημαντικές καθυστερήσεις του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και οι τρικαλινοί Χρ. Χάιδος και Σ. Μερεντίτη.
Στην ερώτηση που περιλαμβάνει και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης θέτουν οκτώ
ερωτήματα και ζητούν να μάθουν αν προτίθεται το υπουργείο να ανακοινώσει τις νέες ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου.
Ειδικότερα στην παρέμβαση επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Η σύμβαση για τα οδικά έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65 υπογράφηκε στις 31-05-7 και κυρώθηκε στις 11-07-07.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συντάξει το ΥΠΕΧΩΔΕ, υπάρχουν ήδη σημαντικές καθυστερήσεις. Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τους λόγους των καθυστερήσεων και τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της σύμβασης, όπως επίσης εάν προτίθεστε να ανακοινώσετε νέες ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου.
Παρακαλούμε ακόμη, όπως μας καταθέσετε τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες, που αφορούν το έργο του οδικού άξονα Ε65.
1. Εάν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του αυτοκινητοδρόμου Ε65, εάν ναι, ποια είναι η τελική του χάραξη και αν αυτή θα εξυπηρετεί και τον νομό Ευρυτανίας.
2. Την αναλυτική καταγραφή όλων των αλλαγών που εγκρίθηκαν από την Προϊστάμενη Αρχή του έργου.
3. Εάν έχετε υιοθετήσει αλλαγές που δημιουργούν υπερβάσεις στο αρχικό κόστος του έργου; Εάν ναι, ποιο είναι αυτό;
4. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και εάν υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι.
5. Έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες επίβλεψης του έργου και τα εργοτάξια κατασκευής; Πόσα είναι αυτά και πού θα εδρεύουν;
6. Ποιες είναι ακριβώς οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις και ποιοι οι λόγοι που τις προκάλεσαν;
7. Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και πότε θα αποδοθεί σε πλήρη λειτουργία;
8. Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν διόδια και ποιο εκτιμάται ότι θα είναι το ύψος του καθένα ξεχωριστά, όπως και όλων μαζί του αυτοκινητοδρόμου τη χρονιά έναρξης λειτουργίας του;».
Εκτός των τρικαλινών βουλευτών υπογραφούν και οι Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Μανιάτης, Τόνια Αντωνίου, Ηλίας Καρανίκας, Ντίνος Ρόβλιας και Βασίλης Τόγιας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr