Καθορισμός λατομικών ζωνών στο νομαρχιακό συμβούλιο

Δύο θέματα –προτάσεις της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» που δεν συζητήθηκαν στο προηγούμενο νομαρχιακό συμβούλιο, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην προσεχή σύγκληση του Σώματος την Πέμπτη 17 Ιουλίου. Πρόκειται για τον «καθορισμό λατομικών περιοχών στο νομό Τρικάλων» και την «εφαρμογή του νέου Οργανισμού του νέου Νοσοκομείου- συνολική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών υγείας».

0 269

Δύο θέματα –προτάσεις της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» που δεν συζητήθηκαν στο προηγούμενο νομαρχιακό συμβούλιο, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην προσεχή σύγκληση του Σώματος την Πέμπτη 17 Ιουλίου. Πρόκειται για τον «καθορισμό λατομικών περιοχών στο νομό Τρικάλων» και την «εφαρμογή του νέου Οργανισμού του νέου Νοσοκομείου- συνολική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών υγείας». Δύο θέματα –προτάσεις της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» που δεν συζητήθηκαν στο προηγούμενο νομαρχιακό συμβούλιο, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην προσεχή σύγκληση του Σώματος την Πέμπτη 17 Ιουλίου. Πρόκειται για τον «καθορισμό λατομικών περιοχών στο νομό Τρικάλων» και την «εφαρμογή του νέου Οργανισμού του νέου Νοσοκομείου- συνολική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών υγείας».
Για τις λατομικές περιοχές αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είναι επίκαιρο μιας και στην προηγούμενη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, που είχε επεισοδιακό χαρακτήρα, κάτοικοι του Μαλακασίου είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους στην κατασκευή λατομείου για την εξόρυξη αδρανών υλικών, τα οποία θα χρησιμεύσουν στην κατασκευή του τμήματος Παναγία-Γρεβενά, της Εγνατίας οδού.
Η αντιπολίτευση με το αίτημα της ζητά να καθοριστούν άμεσα λατομικές ζώνες στο νομό για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την ανάπτυξη της περιοχής.
Λόγω αυτής της έλλειψης ο συνδυασμός επισημαίνει ότι προκύπτουν μια σειρά από δυσμενή αποτελέσματα. Όπως αναφέρει η δημιουργία λατομείου για κάθε έργο ξεχωριστά δημιουργεί πληγές σε πολλές περιοχές του νομού, χρησιμοποιείται υποβαθμισμένη ποιότητα υλικών, κάτω υπό την πίεση των χρονοδιαγραμμάτων, γίνεται πλημμελής έλεγχος στον τρόπο λειτουργίας των λατομείων, παράνομη λήψη αδρανών υλικών από τις όχθες ποταμών, επιβαρύνεται η υγεία των πολιτών και υποβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν.
Για το θέμα της συνολικής ανασυγκρότησης των υπηρεσιών υγείας στο νομό μας ο συνδυασμός υποστηρίζει ότι είχε προτείνει στις αρχές Ιουνίου να παραστεί στα Τρίκαλα σε ειδική συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλος. Από τότε, σύμφωνα με την «Ενότητα», επισκέφθηκε δύο φορές το νομό μας χωρίς όμως η παρουσία του να χρησιμεύσει στη βελτίωση των νομαρχιακών υπηρεσιών υγείας, οι οποίες συνεχίζουν να εμφανίζουν σημαντικά κενά.
Η αντιπολίτευση επιμένει πως πρέπει να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, μετά την πρόσφατη έκρηξη των δυσλειτουργιών του νοσοκομείου, στην οποία προτείνεται να προσκληθούν οι διοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας-Κεντρικής Ελλάδας, οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι των κομμάτων, δήμαρχοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Από τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης ξεχωρίζουν η έγκριση απολογισμού-ισολογισμού της Ν.Α. Τρικάλων για το οικονομικό έτος 2007.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr