ΚΕΝΑΚΑΠ – Νέα σελίδα

Ίσως η πιο κρίσιμη συνεδρίαση μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από τους Μετόχους του ΚΕΝΑΚΑΠ. Στην χθεσινή Γενική Συνέλευση ειπώθηκαν πολλά και εννοήθηκαν πολύ περισσότερα.

0 433

Ίσως η πιο κρίσιμη συνεδρίαση μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από τους Μετόχους του ΚΕΝΑΚΑΠ. Στην χθεσινή Γενική Συνέλευση ειπώθηκαν πολλά και εννοήθηκαν πολύ περισσότερα. Ίσως η πιο κρίσιμη συνεδρίαση μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από τους Μετόχους του ΚΕΝΑΚΑΠ. Στην χθεσινή Γενική Συνέλευση ειπώθηκαν πολλά και εννοήθηκαν πολύ περισσότερα.
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Το σημαντικότερο θέμα της Γενικής Συνέλευσης (όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος) ήταν αυτό που σχετίζονταν με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας.
Το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα και πρότεινε στην συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 50%. Ήτοι 10 χιλ. μετοχές που αντιστοιχούν στο ποσό των 146.500 ευρώ.
Ο Δήμος Καλαμπάκας προσφέροντας το εκθεσιακό ως στέγη στο ΚΕΝΑΚΑΠ και αναλαμβάνοντας την διαμόρφωση αυτού για την λειτουργία του, θα πάρει μετοχές αξίας 59 χιλ. ευρώ. Ο Δήμος Πύλης θα επιβαρυνθεί τα ενοίκια των Γραφείων του ΚΕΝΑΚΑΠ που λειτουργούν στην Πύλη για 5 χρόνια και θα πάρει μετοχές αξίας 22 χιλ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 65 χιλ. ευρώ σε μετοχές προτάθηκε να απορροφηθεί από την Νομαρχία Τρικάλων. Στην πρόταση αυτή ο κος Ταμήλος, Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚ αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι η όλη διαδικασία είναι παράτυπη.
Ότι κανείς ως φαίνεται δεν συνεισφέρει μετρητά και στο ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο και κάποιος άλλος Δήμος που επιθυμεί να έχει το δικαίωμα αγοράς μετοχών.
«Θέλουμε και εμείς μερίδιο», είπε. «Η Καλαμπάκα και η Πύλη να το πάρουν απόφαση ότι δεν θα έχουν το 51%».
Θα προσβάλω, είπε την απόφαση στα Δικαστήρια και θα την ακυρώσω. Στην πρόταση του Μιχάλη Ταμήλου συμπορεύτηκε και ο Δήμαρχος Μαλακασίου κος Λιάττης αλλά και ο κος Τόλιος, Δήμαρχος Φαρκαδόνας.
Προς στιγμή φάνηκε ότι η Γενική Συνέλευση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Μάλιστα ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Μπουτίνας είπε:«Δεν περίμενα τέτοια τοποθέτηση από τον Ταμήλο όταν μάλιστα γνωρίζει ότι η Καλαμπάκα είναι πρωτεργάτης του ΚΕΝΑΚΑΠ.
Όταν κανείς δεν ήθελε μετοχές μόνο η Καλαμπάκα στήριξε την Εταιρία. Στο πρόγραμμα εντάξαμε 100 χιλ. ευρώ για την αναμόρφωση του χώρου που θα μετακομίσει, αυτά δεν είναι χρήματα;
Για να πιστοποιηθεί η εταιρία πρέπει να αλλάξει γραφεία άμεσα.
Ταμήλο, θέλεις να κάνεις πολιτική στους Δημάρχους!!!
Ο Νομάρχης Τρικάλων προσπάθησε να ηρεμίσει τα πράγματα λέγοντας πως αυτό που μετράει δεν είναι το ποσοστό αλλά η συνεργασία. Αυτή θα βοηθήσει ώστε να ωριμάσουν έργα στο Νομό. Ο κος Κουφογάζος στηλίτευσε και αυτός την στάση του κου Ταμήλου και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην κωλυσιεργήσει η εταιρεία στην απορρόφηση χρημάτων.
Τελικά για να μην τιναχτούν όλα στον αέρα ο κος Μπουτίνας πρότεινε εντός 20 ημερών όλοι οι Δήμαρχοι και μέτοχοι να φέρουν πρόταση στο Δ.Σ. με το ποσοστό των Μετοχών που επιθυμούν να αγοράσουν και σε 10 ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία να καταθέσουν τα χρήματα.
Τα υπόλοιπα θέματα
– Επικυρώθηκε η προσαρμογή της εταιρίας, στο νέο Νόμο. Αποχώρησαν όλοι οι ιδιώτες μέτοχοι και το ποσοστό αγοράστηκε από φορείς των ΟΤΑ.
– Ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κος Γκρέκος ανέφερε ότι ο Νομός πρέπει να πάει στο 4ο ΚΠΣ με μια δυναμική εταιρία. Δεν είναι δυνατή η συγχώνευση ΚΕΝΑΚΑΠ και ΑΝΕΝΤ λόγω τυπικών διαδικασιών.
Πρότεινε την ισχυροποίηση του ΚΕΝΑΚΑΠ για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του 4ου ΚΠΣ.
Ο πρόεδρος (πρώην) της εταιρίας κος Μπουτίνας και ο Νομάρχης αναφέρθηκαν στην κοινή συνεργασία όλων των φορέων ώστε ο Νομός να πάει μπροστά. Δέκα πέντε εκατομμύρια ευρώ προσδοκούν οι δύο άνδρες από το Λίντερ και το ΟΠΑΑΧ που έρχεται.
Αναπτυξιακή Τρικάλων – Ανώνυμος Εταιρία ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.
Αυτός θα είναι ο νέος τίτλος της διευρυμένης πλέον εταιρίας που μετασχηματίστηκε.
Με την αλλαγή του νόμου διαφοροποιείται και το καταστατικό της εταιρίας.
– Η διάρκεια της εταιρίας από 20 χρόνια επιμηκύνεται σε 40 ήτοι μέχρι το 2032…
– Διευρύνεται το Δ.Σ. από 11 σε 13 μέλη.
– Στο ασυμβίβαστο προστίθεται η απαγόρευση στους μετόχους που είναι μέτοχος και σε άλλες εταιρίες να υποβάλλουν προτάσεις για προγράμματα ανταγωνιστικά του ΚΕΝΑΚΑΠ.
– Καταργείται το εποπτικό συμβούλιο.
– Τροποποιείται το άρθρο 34 για εκκαθάριση.
– Η έδρα της εταιρείας παραμένει η Καλαμπάκα και αλλάζει μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
– Στο θέμα που αφορούσε την διεύρυνση του Δ.Σ. τα μέλη που προστέθηκαν ήταν ο Νομάρχης κος Βλαχογιάννης και ο πρόεδρος Δ.Κ. Ασπροποτάμου κος Βουρλίτσης.
Συνεδρίαση του Δ.Σ.
Αμέσως μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης συνεδρίασε το Δ.Σ. της Νέας Εταιρίας και αποφάσισε την αλλαγή στα αξιώματα.
Πρόεδρος εξελέγη στην θέση του κο Μπουτίνα ο Νομάρχης, Ηλίας Βλαχογιάννης.
Αντιπρόεδρος: Βύρων Μπουτίνας
Γραμματέας: Κωστούλας Κων/νος
Διευθύνων Σύμβουλος: Κουφογάζος Κων/νος
Παρευρέθησαν
Νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης, Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας, Δήμαρχος Πύλης Κουφογάζος Κων/νος, Δήμαρχος Χασίων Κωστούλας Κων/νος, Δήμαρχος Φαρκαδόνας Τόλιος Χρήστος, Δήμαρχος Οιχαλίας Ζιώγκος Αθανάσιος, Δήμαρχος Βασιλικής Ζιάκας Βάϊος, Δήμαρχος Γόμφων Παλλαντζάς Νικόλαος, Δήμαρχος Καστανιάς Τόλης Κων/νος, Δήμαρχος Κλεινοβού Ζαχαράκης Νικόλαος, Δήμαρχος Μαλακασίου Λιάτης Δημήτριος, Πρόεδρος Δ.Κ. Ασπροποτάμου Βουρλίτσης Δημήτριος και εκπρόσωποι άλλων δήμων και φορέων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr