Ιδρύει Δημοτική Αστυνομία ο Δήμος Καλαμπάκας

Την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας αποφάσισε την Δευτέρα το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας. Η ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης της πόλης οδήγησε στην απόφαση ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

0 574

Την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας αποφάσισε την Δευτέρα το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας. Η ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης της πόλης οδήγησε στην απόφαση ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας αποφάσισε την Δευτέρα το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας.
Η ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης της πόλης οδήγησε στην απόφαση ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν σε πρώτη φάση την Υπηρεσία αυτή θα ανέρχεται σε 15.
Άμεσα αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ο Εσωτερικός κανονισμός του Δήμου να σταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών και η έγκριση αυτού να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως για να έχει ισχύ.
Το κόστος σύστασης, λειτουργίας και εκπαίδευσης των υπαλλήλων επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι τον Δήμο, ανέφερε ο Δήμαρχος.
Η επικύρωση του Εσωτερικού Κανονισμού, κατ’ ομολογίαν, όλων των Συμβούλων, κρίνεται απαραίτητη και για ένα ακόμη λόγο.
Οι εργαζόμενοι με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) που εργάζονται στις 2 επιχειρήσεις του Δήμου (ΔΕΥΑΚ, ΔΕΑΚ), και αριθμούν 15 θα μπορούσαν εδώ και ένα χρόνο να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό ισχύει με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να μετατρέψει τις συμβάσεις του σε αορίστου χρόνου.
Αυτό για να γίνει προϋποθέτει έγκριση εσωτερικού κανονισμού. Αυτό όμως λόγω αδράνειας δεν συνέβη. Έτσι από τον Δεκέμβριο του 2006 15 εργαζόμενοι πληρώνονται από τις επιχειρήσεις του Δήμου. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 300 χιλ. Ευρώ!!!
Άρα να ένας σημαντικός λόγος για την επικύρωση του εσωτερικού κανονισμού.
Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης αξίζει να αναφέρουμε αυτό που σχετίζεται με τον χαρακτηρισμό διαφόρων χώρων της Καλαμπάκας ως πλατείες.
Η Αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα γιατί δεν υπήρχαν λεπτομερείς τοπογραφικοί χάρτες.
Επίσης η Αντιπολίτευση καταψήφισε την ψήφιση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα που σχετίζονταν με την ασφαλτόστρωση της λαϊκής αγοράς Καλαμπάκας.
Ο κ. Σακελλαρίου κατήγγειλε την ΤΥΔΚ ότι απέστειλε για έγκριση τον Ανακεφαλαιωτικό πίνακα για τον οποίο περιλαμβάνονται 2 μελέτες. Η μια 1800 τ.μ. και η άλλη 2300 τ.μ. κατά τους κ. Σακελλαρίου αυτό είναι παράτυπο και η μια εκ των δυο επιμετρήσεων είναι ψευδή αφού ο χώρος αυτός δεν μεγαλώνει!!
Τα θέματα της Συνεδρίασης
1. Περί γνωμοδοτήσεως επί του περιεχομένου μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, συνεργείο αυτοκινήτων – φορτηγών – λεωφορείων και λοιπών μηχανημάτων, του Λιάσκου Δημήτριου στην Καλαμπάκα.
2. Περί έγκρισης του 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Ασφαλτόστρωση λαϊκής αγοράς».
3. Περί συστάσεως προσωποπαγών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δήμο Καλαμπάκας και ένταξη σ’ αυτές του προσωπικού A.M.Ε.A. της Δ.Ε.Α.Κ.
4. Περί συστάσεως προσωποπαγών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δήμο Καλαμπάκας και ένταξη σ’ αυτές του προσωπικού Α.Μ.Ε.Α. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
5. Περί προκηρύξεως πλήρωσης μιας θέσεως του κλάδου ΔΕ 28 χειριστού μηχανημάτων έργου.
6. Περί τροποποιήσεως του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Καλαμπάκας για την δημιουργία θέσεων της προς ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας.
7. Περί παραχωρήσεως εκτάσεων του Δ.Δ. Βλαχάβας για την άδεια λειτουργίας κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
8. Περί τροποποιήσεως του σχεδίου πόλεως Καλαμπάκας στο Ο.Τ. 5 του τομέα Γ (επικυροποίηση της υπ. αριθμ. 40/2006 απόφασης Σ.Σ. Καλαμπάκας).
9. Περί χαρακτηρισμού χώρων ως πλατείες.
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμπάκας και τεχνικού προγράμματος έτους 2007.
Ενημέρωση Δημάρχου
Ο κ. Μπουτίνας με την έναρξη της συνεδρίασης ενημέρωσε το «Σώμα» για την επίσκεψη του κ. Κιλτίδη.
Απάντησε όμως και σε τρία ερωτήματα του κ. Σακελλαρίου.
α) Στο θέμα των νεοπροσληφθέντων από το πρόγραμμα μερική απασχόληση είπε ότι όλοι τακτοποιήθηκαν σε θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, στα χορευτικά τμήματα, στο γήπεδο στο ΚΑΠΗ, στο ΚΕΠ και σε διάφορες Υπηρεσίες ως βοηθητικό προσωπικό
β) Για το ποιοι και πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα Stage ο Δήμαρχος απάντησε ότι εγκρίθηκαν 8 θέσεις όμως στον Δήμο προσήλθαν μόνο 3. Αυτοί απασχολούνται στα πρώην κοινοτικά γραφεία (Διάβα και Κρύα Βρύση).
Ψήφισμα διαμαρτυρίας
Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα με στηρίξει το αίτημα του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Μπούρα ο οποίος με επιστολή του εκφράζει την αντίθεσή του στον χαρακτηρισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι τα Μετέωρα είναι Εθνικής Εμβέλειας και όχι Διεθνούς.
Στο Συμβούλιο αφού συζητήθηκε το αίτημα του κ. Μπούρα αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή – διαμαρτυρία στο ΥΠΕΧΩΔΕ μεταφέροντας την αγανάκτηση και λύπη του Καλαμπακιώτικου λαού και των Συμβούλων για την απόφαση αυτή.
Να ζητούν δε άμεση αποκατάσταση της προσβολής αυτού του Παγκόσμιου μνημείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr