Θρήνος για τον Έλληνα φοιτητή

Την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό σεισμό στην Λ’ Άκουιλα ανέρχεται σε περισσότερους από 250, και με τους διασώστες να εξακολουθούν κόντρα στο χρόνο, να ψάχνουν για επιζώντες στα ερείπια, και η χώρα μας θρηνεί τον 28χρονο φοιτητή που άφησε την τελευταία του πνοή στα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

0 309

Την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό σεισμό στην Λ’ Άκουιλα ανέρχεται σε περισσότερους από 250, και με τους διασώστες να εξακολουθούν κόντρα στο χρόνο, να ψάχνουν για επιζώντες στα ερείπια, και η χώρα μας θρηνεί τον 28χρονο φοιτητή που άφησε την τελευταία του πνοή στα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό σεισμό στην Λ’ Άκουιλα ανέρχεται σε περισσότερους από 250, και με τους διασώστες να εξακολουθούν κόντρα στο χρόνο, να ψάχνουν για επιζώντες στα ερείπια, και η χώρα μας θρηνεί τον 28χρονο φοιτητή που άφησε την τελευταία του πνοή στα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Τη βαθειά οδύνη του για τα θύματα και συλλυπητήρια του εξέφρασε προς την ιταλική κυβέρνηση την Τετάρτη, από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής.

 

Ο Βασίλης Κουφολιάς είχε εντοπιστεί στα ερείπια του κτιρίου και μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας επικοινωνούσε με τους άνδρες των συνεργείων διάσωσης. Τελικά, δεν άντεξε και 24 ώρες μετά τον φονικό σεισμό ανασύρθηκε νεκρός. Η τύχη αντίθετα ήταν με το μέρος της συμφοιτήτριας του, της Φραντζέσκας, που ανασύρθηκε ζωντανή, αφού εντοπίστηκε μόλις ένα μέτρο μακριά από τον Βασίλη.

Συνολικά, με πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Ολυμπιακής που διέθεσαν αεροσκάφη από την πρώτη στιγμή, αλλά και με φεριμπότ, 600 Έλληνες φοιτητές που διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή της Λ’ Άκουιλα, που επλήγη, επέστρεψαν στην Αθήνα, μετά από συντονισμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.


Πέντε από τους Έλληνες φοιτητές που τραυματίστηκαν από το σεισμό έχουν ήδη μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έξω από τη Λ’ Άκουιλα, όμως η κατάστασή τους δεν κρίνεται σοβαρή και αναμένεται και αυτοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα μόλις οι γιατροί το επιτρέψουν.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr