Θα πληρώνουν τις εξετάσεις οι ασφαλισμένοι Δημοσίου

Κανονικά και απρόσκοπτα θα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα πληρωθούν από νέο ειδικό λογαριασμό.

0 294

Κανονικά και απρόσκοπτα θα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα πληρωθούν από νέο ειδικό λογαριασμό. Κανονικά και απρόσκοπτα θα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα πληρωθούν από νέο ειδικό λογαριασμό . Πρόβλημα όμως υπάρχει με τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του δημοσίου σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, πρέπει να τις πληρώνουν στο ακέραιο και μετά να παίρνουν πίσω τα χρήματα από τα Ταμεία τους. Την ίδια πρακτική προειδοποιούν ότι θα ακολουθήσουν και οι ιδιώτες γιατροί.

Από τις 15 Δεκεμβρίου οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τις εξετάσεις τους στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, μετά την απόφαση των γιατρών τους να αναστείλουν τις συμβάσεις με τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομίζουν τις αποδείξεις στα ταμεία τους για να εισπράττουν τα χρήματα που έδωσαν.

Οι γιατροί οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση λόγω της καθυστέρησης της εξόφλησής τους από τα Ταμεία "για περισσότερο από 10 μήνες" και λόγω της "καθήλωσης" των εργαστηριακών πράξεων και τιμών, τα τελευταία 17 χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, Γιώργος Ποταμίτη, το συνολικό ύψος των δαπανών που τα Ταμεία χρωστούν στους γιατρούς ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Οι κινητοποιήσεις θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα αφού και οι ιδιώτες γιατροί σε όλη τη χώρα προσανατολίζονται σε αναστολή των συμβάσεών τους με τον Οργανισμό Υπαλλήλων του Δημοσίου από την 1η Ιανουαρίου του 2009.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΠΑΔ και το Ταμείο Πρόνοιας, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 12 μέχρι την λήξη της βάρδιας στις 3 το μεσημέρι Εκτιμάται ότι το χρέος του Ταμείου προς γιατρούς, φαρμακοποιούς και νοσοκομεία ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist για την καινοτομία στον τομέα της υγείας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε έμφαση στο νοικοκύρεμα των οικονομικών της δημόσιας υγείας, στο οποίο θα συμβάλλει το νέο σύστημα προμηθειών.

Όπως έκανε γνωστό ο Yπουργός Υγείας, το πρώτο εξάμηνο που εφαρμόστηκε ο νέος νόμος για τις προμήθειες, μέσω διαγωνισμών, έχουν εξοικονομηθεί 50 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να εξοικονομηθούν συνολικά 500 εκατ. ευρώ από τις προμήθειες προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Σχετικά με δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων απειλείται, το υπουργείο υγείας διαβεβαιώνει ότι μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για τη λειτουργία τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr