Θα μυρίσει Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο

Καλοκαίρι θα θυμίζουν οι επόμενες μέρες, καθώς ένα ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα φέρνει θερμές αέριες μάζες στη χώρα μας από τη Βόρεια Αφρική μέσω της Κεντρικής Μεσογείου.Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο με τον υδράργυρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 32 βαθμούς Κελσίου.

0 250

Καλοκαίρι θα θυμίζουν οι επόμενες μέρες, καθώς ένα ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα φέρνει θερμές αέριες μάζες στη χώρα μας από τη Βόρεια Αφρική μέσω της Κεντρικής Μεσογείου.Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο με τον υδράργυρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 32 βαθμούς Κελσίου. Καλοκαίρι θα θυμίζουν οι επόμενες μέρες, καθώς ένα ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα φέρνει θερμές αέριες μάζες στη χώρα μας από τη Βόρεια Αφρική μέσω της Κεντρικής Μεσογείου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο με τον υδράργυρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει το Βήμα, τιμές αυτές ξεπερνούν κατά πολύ τις μέσες θερμοκρασίες για το πρώτο και δεύτερο δεκαημέρο του Απριλίου. Έτσι, οι τιμές που θα σημειωθούν στην Αττική θα πλησιάσουν εκείνες που συνήθως σημειώνονται κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες είχαμε τον Απρίλιο του 1985, με θερμοκρασίες ρεκόρ για αρκετές περιοχές της χώρας (Λεωνίδιο 36,8, Ν. Φιλαδέλφεια 30,7, Λάρισα 32,4, Θεσσαλονίκη 31,2, Άρτα 30,8).

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, η χρονική περίοδος επανάληψης ενός καιρικού φαινομένου είναι περίπου 30 χρόνια, συνεπώς δεν πρόκειται για περίεργη ή ακραία κατάσταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr