Η εκδήλωση τιμής των πεσόντων Καστανιωτών

Πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008, η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων Καστανιωτών στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1941 – 1944), που διοργανώνει ο Μορφωτικός και Ευεργετικός Σύλλογος Καστανιάς «Ο ΣΤΙΝΟΣ».

0 394

Πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008, η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων Καστανιωτών στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1941 – 1944), που διοργανώνει ο Μορφωτικός και Ευεργετικός Σύλλογος Καστανιάς «Ο ΣΤΙΝΟΣ». Πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008, η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων Καστανιωτών στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1941 – 1944), που διοργανώνει ο Μορφωτικός και Ευεργετικός Σύλλογος Καστανιάς «Ο ΣΤΙΝΟΣ». Θα τελεσθούν θεία λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καστανιάς.
Κατόπιν, στις 11 π.μ., στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με το μνημείο των Πεσόντων, θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει καφές στο καφενείο του Λεωνίδα Μπαμπούκα.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την Καστανιά και κάθε χρόνο γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Τέτοιες μέρες, άλλωστε, ακριβώς πριν 65 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1943, έλαβε χώρα το ολοκληρωτικό κάψιμο της Καστανιάς από τους Γερμανούς κατακτητές των οποίων η θηριωδία προκάλεσε στο χωριό 72 νεκρούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr