Η Εγνατία Οδός συντομεύει την απόσταση Τρίκαλα – Γιάννενα

Τα τμήματα από τη σήραγγα Δρίσκου μέχρι τον κόμβο Αράχθου και Μέτσοβο – Παναγία, έδωσε χθες στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, συντομεύοντας τη διαδρομή προς Γιάννενα κατά 1,5 ώρα.

0 7.392

Τα τμήματα από τη σήραγγα Δρίσκου μέχρι τον κόμβο Αράχθου και Μέτσοβο – Παναγία, έδωσε χθες στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, συντομεύοντας τη διαδρομή προς Γιάννενα κατά 1,5 ώρα. Τα τμήματα από τη σήραγγα Δρίσκου μέχρι τον κόμβο Αράχθου και Μέτσοβο – Παναγία, έδωσε χθες στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, συντομεύοντας τη διαδρομή προς Γιάννενα κατά 1,5 ώρα.

Ο μεγαλύτερος οδικός άξονας που ενώνει την Ευρώπη με την Ανατολή ολοκληρώνεται και από τον ερχόμενο Μάιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η Εγνατία Οδός που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και φθάνει μέχρι τους Κήπους του Έβρου.

Πρόκειται για ένα έργο πρότυπο, τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, ο οποίος περιόδευσε σήμερα το πρωί στην Εγνατία δίνοντας στην κυκλοφορία το τμήμα από την σήραγγα Δρίσκου μέχρι τον κόμβο του Αράχθου, μήκους 2,5 χλμ. και από τον κόμβο Μετσόβου μέχρι τον κόμβο Παναγίας, μήκους 15 χλμ..

«Με τα τμήματα αυτά πέραν των άλλων επιτυγχάνεται η συγκοινωνία Θεσσαλίας και Ηπείρου μέσω της Εγνατίας. Έτσι αποφεύγεται η Κατάρα και ο επικίνδυνος δρόμος μήκους 90 χλμ. ενώ συντομεύεται η διαδρομή μέχρι τα Γιάννενα κατά 1,5 ώρα περίπου. Απομένουν 31 χλμ. προς Γρεβενά για να ολοκληρωθεί ολόκληρος ο άξονας, από τα οποία τα μισά είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα θα παραδοθούν στο τέλος Απριλίου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σουφλιάς.

Τα δύο τμήματα από τα Γιάννενα μέχρι την Παναγία και Παναγία – Γρεβενά, συνολικού μήκους 96 χλμ. είναι το σημαντικότερο αλλά και το πιο δύσκολο από κατασκευαστικής πλευράς, σημείωσε ο υπουργός. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε ο ίδιος, η περιοχή είναι γεωλογικά ασταθής, ενώ έπρεπε να κατασκευαστούν σήραγγες και γέφυρες.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει 24 σήραγγες διπλού κλάδου, 25,6 χλμ. η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι του Δρίσκου με μήκος 4563 μέτρα και ακολουθεί η σήραγγα Μετσόβου μήκους 3570 μέτρων. Επίσης, κατασκευάστηκαν 18 γέφυρες με συνολικό μήκος 6,9 χλμ., η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι του Αράχθου, μήκους 1036 μέτρων καθώς και 10 ανισόπεδη κόμβοι. ανισόπεδους κόμβους
Το μεγαλύτερο μέρος του έργου κατασκευάστηκε τα πέντε τελευταία χρόνια, τόνισε ο κ. Σουφλιάς αφού, όπως είπε, «από τα 947 χλμ. της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της, έμειναν να κατασκευάσουμε από το 2004 τα 509 χλμ». Και πρόσθεσε: «Εμείς κατασκευάζουμε τις αναγκαίες υποδομές για ένα καλύτερο μέλλον και είμαστε υπερήφανοι γιατί η Ελλάδα, προοδεύει, πηγαίνει μπροστά και αυτό το έργο δεν μπορεί κανείς να το μηδενίσει».

 

πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr