Ετοιμοπόλεμοι οι επαγγελματοβιοτέχνες Καλαμπάκας

Σε δύσκολους καιρούς ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. της Ένωσης των ΕΒΕ Καλαμπάκας. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ένωση των ΕΒΕ Καλαμπάκας και μετά από πολλά χρόνια άλλαξε και ο πρόεδρος της ένωσης.

0 388

Σε δύσκολους καιρούς ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. της Ένωσης των ΕΒΕ Καλαμπάκας. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ένωση των ΕΒΕ Καλαμπάκας και μετά από πολλά χρόνια άλλαξε και ο πρόεδρος της ένωσης. Σε δύσκολους καιρούς ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. της Ένωσης των ΕΒΕ Καλαμπάκας. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ένωση των ΕΒΕ Καλαμπάκας και μετά από πολλά χρόνια άλλαξε και ο πρόεδρος της ένωσης. Αυτό όχι γιατί δεν επανεξελέγη ο επί σειρά ετών πρόεδρος Ιωάννης Σκονδριάννης αλλά επειδή συνταξιοδοτήθηκε. Τα ηνία της ένωσης ανέλαβε ο Βασίλης Θώμος που προχθές συμμετείχε και στην σύσκεψη της Ομοσπονδίας.
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις
Και οι Καλαμπακιώτες Επαγγελματοβιοτέχνες ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις. Όπως δήλωσε στη στήλη μας, ο πρόεδρος Καλαμπάκας με τις τελευταίες εξαγγελίες της, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη τους για ακόμη μια φορά. Το τέχνασμα της περαίωσης δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται όταν ήδη έχουν φορολογηθεί για το χρονικό διάστημα που η κυβέρνηση θέλει να τους βάλει νέους φόρους.
Είναι άδικο, συνεχίζει ο πρόεδρος να μας θεωρούν όλους κλέφτες.
Το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών πληρώνει το ποσό που τους βεβαιώνει το κράτος δεν σημαίνει ότι έχουν τα χρήματα. Όταν όμως απειλείσαι με τον λεπτομερή έλεγχο των παραστατικών κάπου υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να βρεθούν κάποιες παρατυπίες αποδέχεται να πληρώσεις αυτό το «χαράτσι», μην πληρώσεις περισσότερα.
Ο κος Θώμος μίλησε και για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ταμείο των ΕΒΕ (ΟΑΕΕ) με την ενοποίηση με άλλα ταμεία που οικονομικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση και μεταφέρθηκαν τα χρέη τους στο ΤΕΒΕ. Φοβούνται ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση και το ταμείο τους μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις του και θα αρχίσει να ξεπουλάει την ακίνητη περιουσία του.
Τέλος ο νέος πρόεδρος κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου τους στις 22 Οκτωβρίου. Σύσσωμα να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλους φόρους και θα πρέπει να πληρώσουν και οι κατέχοντες.
Τα χρέη τους πνίγουν
Οι ΕΒΕ της Καλαμπάκας διαμαρτύρονται και για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτόν τον καιρό.
Ενώ τα χρέη προς τις τράπεζες τους πνίγουν, καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν και την όλη οικονομική κατάσταση που ενδεχομένως περιέλθουν τα πιστωτικά ιδρύματα.
Θεωρούν ότι οι φωνές τους θα εισακουστούν και ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω στο θέμα της περαίωσης που ετοιμάζει.
Αν όμως συνεχίσει να επιμένει υπόσχονται ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr