Ερώτηση του ΚΚΕ για το Κ.Υ. Καλαμπάκας

Το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας παρότι καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, την επαρχία Καλαμπάκας στην οποία να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός σχεδόν διπλασιάζεται λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, λειτουργεί με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ακόμα και σε σχέση με τον οργανισμό που είναι παλιός.

0 292

Το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας παρότι καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, την επαρχία Καλαμπάκας στην οποία να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός σχεδόν διπλασιάζεται λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, λειτουργεί με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ακόμα και σε σχέση με τον οργανισμό που είναι παλιός. Το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας παρότι καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, την επαρχία Καλαμπάκας στην οποία να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός σχεδόν διπλασιάζεται λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, λειτουργεί με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ακόμα και σε σχέση με τον οργανισμό που είναι παλιός. Πιο συγκεκριμένα μικροβιολόγος δεν υπάρχει κανένας ενώ παιδίατρος υπηρετεί μόνο ένας, αν και στον οργανισμό προβλέπονται τέσσερις θέσεις. Είναι συνεπώς επιβεβλημένη η άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμο ιατρικό και η αναμόρφωση του οργανισμού ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες. Επιπλέον χρειάζεται και η κάλυψη και με τρίτη βάρδια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η ύπαρξη τέτοιων προβλημάτων αναδεικνύει ταυτόχρονα την βαθύτερη ανάγκη για ένα λαϊκό σύστημα υγείας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα, με πρωταρχική στόχευση την ανάπτυξη της δωρεάν δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που να καλύπτει όλη τη χώρα και όλο τον πληθυσμό σε αστικό και αγροτικό επίπεδο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ: Ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις σε προσωπικό που θα εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία του Κέντρου, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.
Οι βουλευτές
Αχιλλέας Κανταρτζής
Νίκος Γκατζής
Αντώνης Σκυλλάκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr