Επιτέλους εργατικές κατοικίες

Χρειάστηκαν πάνω από 15 χρόνια μαραθώνιων συζητήσεων και πολλών παρεμβάσεων έως ότου ξεμπλοκάρει το θέμα των Εργατικών Κατοικιών Καλαμπάκας.

0 491

Χρειάστηκαν πάνω από 15 χρόνια μαραθώνιων συζητήσεων και πολλών παρεμβάσεων έως ότου ξεμπλοκάρει το θέμα των Εργατικών Κατοικιών Καλαμπάκας.

Χρειάστηκαν πάνω από 15 χρόνια μαραθώνιων συζητήσεων και πολλών παρεμβάσεων έως ότου ξεμπλοκάρει το θέμα των Εργατικών Κατοικιών Καλαμπάκας. Και χρειάστηκε μέχρι την Τελευταία στιγμή να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Καλαμπάκας και δη οι άνεργοι εργαζόμενοι, όπως και οι κατά καιρούς Διοικούντες τον Δήμο Καλαμπάκας.

Μέχρι και πριν 5 μέρες οι αρμόδιοι του ΟΕΚ στην Αθήνα (σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Μπουτίνα) ζητούσαν κάποιες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν ακόμη ώστε να ξεμπλοκάρει η υπόθεση. Και ενώ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας απογοητευμένος εξήγγειλε ότι κάτι παράξενο συμβαίνει και κάποιοι στο κέντρο δεν επιθυμούν την επίλυση του θέματος, ξαφνικά χθες το πρωί στην Πολεοδομία Καλαμπάκας ο Προϊστάμενος του ΟΕΚ Τρικάλων κ. Κουρσοβίτης Βασίλης κατέθεσε στην Πολεοδομία όλα τα δικαιολογητικά για την έκδοση Πολεοδομικής άδειας των κτηριακών εγκαταστάσεων των υπό ανέγερση κατοικιών.

Ο κ. Κουρσοβίτης συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Δημήτρη Σπυρόπουλο και τον νυν πρόεδρο Χρήστο Σινάνη προσήλθαν περιχαρείς στην Πολεοδομία Καλαμπάκας. Ο κ. Κουρσοβίτης έδωσε προς πρωτοκόλληση τους φακέλους και εξήγησε την διαδικασία που θα επακολουθήσει. Θα γίνει κατ’ αρχάς έλεγχος των φακέλων από την Πολεοδομία Καλαμπάκας και στην συνέχεια θα επιστραφούν για έλεγχο στην Αρχιτεκτονική Υπηρεσία του ΟΕΚ στα Τρίκαλα και από εκεί επιστροφή στην πολεοδομία Καλαμπάκας. Αν όλα είναι εντάξει και δεν υπάρχουν ελλείψεις στον φάκελο η όλη διαδικασία θα περατωθεί σε ένα μήνα το αργότερο. Ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου ενώ ο προϋπολογισμός θα υπολογιστεί βάση της μελέτης.

Πάντως οι κ.κ. Μποζοβίτης, Σινάνης, Σπυρόπουλος, φάνηκαν αισιόδοξοι ότι μέχρι τέλος του έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι το θέμα των Εργατικών Κατοικιών Καλαμπάκας ήταν πολύ δύσκολο και έγινε μεγάλος αγώνας από πολλούς μέχρι σήμερα. Η υπόθεση πέρασε από χίλια κύματα για να καταλήξει σ’ αυτό που επιθυμούσε ο Καλαμπακιώτικος λαός. Σήμερα είναι ημέρα χαράς για την Καλαμπάκα μετά από 15 χρόνια προσπαθειών. Οι εργατικές κατοικίες θα γινόταν πριν πολλά χρόνια αφού τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και οι διαδικασίες πιο απλοϊκές. Είχε εξευρεθεί οικόπεδο στην Αγία Παρασκευή (Δημοτικό Διαμέρισμα Καλαμπάκας) όμως αντέδρασαν οι κάτοικοι και αυτό απετράπη.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Σινάνης επιβεβαίωσε το γεγονός (την έναρξη των Εργατικών Κατοικιών) και είπε ότι σύντομα αρχίζει το έργο. Ο κ. Σινάνης είπε ακόμη ότι εντός των ημερών ξεκινάνε και οι εργασίες στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας αφού η Εργατική Εστία διέθεσε το ποσό των 30 χιλ. Ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με αλλαγή της όψης του κτιρίου και αργότερα θα συνεχιστούν στο εσωτερικό του. Αυτό ήτο απαραίτητο αφού στο Εργατικό Κέντρο από την κατασκευή του δεν έγινε ουδεμία εργασία και το κτίριο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Για να συμμετάσχει στην κατάθεση των δικαιολογητικών για την αδειοδότηση των Εργατικών Κατοικιών καλέστηκε και ο δήμαρχος Καλαμπάκας, όμως δεν μπόρεσε να παραστεί γιατί βρισκόταν στα δικαστήρια Τρικάλων.

 

Πηγή: Έρευνα 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr