Επιμένουν για την κατασκευή Μουσείου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από πλευράς του δήμου Βασιλικής για την προώθηση του αιτήματος κατασκευής Μουσείου στην περιοχή, όπου θα στεγαστούν τα σημαντικά ευρήματα του σπηλαίου Θεόπετρας. Παρά την καταρχήν άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού η δημοτική αρχή επιμένει ζητώντας την έμπρακτη στήριξη από τους τοπικούς φορείς.

0 321

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από πλευράς του δήμου Βασιλικής για την προώθηση του αιτήματος κατασκευής Μουσείου στην περιοχή, όπου θα στεγαστούν τα σημαντικά ευρήματα του σπηλαίου Θεόπετρας. Παρά την καταρχήν άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού η δημοτική αρχή επιμένει ζητώντας την έμπρακτη στήριξη από τους τοπικούς φορείς. Συνεχίζονται οι προσπάθειες από πλευράς του δήμου Βασιλικής για την προώθηση του αιτήματος κατασκευής Μουσείου στην περιοχή, όπου θα στεγαστούν τα σημαντικά ευρήματα του σπηλαίου Θεόπετρας. Παρά την καταρχήν άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού η δημοτική αρχή επιμένει ζητώντας την έμπρακτη στήριξη από τους τοπικούς φορείς.
Χθες ο δήμαρχος της περιοχής Β. Ζιάκας και η διευθύντρια της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος κ. Ν. Κυπαρίσση συναντήθηκαν με το νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννη στο γραφείο του.
Ειδικότερα συζητήθηκαν οι προοπτικές επισκεψιμότητας του σπηλαίου με τις εργασίες ανάδειξης που γίνονται εκεί, ο δρόμος πρόσβασης, η κατασκευή ενός Μουσείου κοντά στο σπήλαιο και η αποκατάσταση του λατομείου.
Όπως ανέφερε ο νομάρχης «συζητήσαμε για τις προοπτικές επισκεψιμότητας του σπηλαίου, για την ολοκλήρωση του δρόμου πρόσβασης, για την αναγκαιότητα κατασκευής ενός μουσείου κοντά στο σπήλαιο ώστε οι επισκέπτες επί τόπου να μπορούν να βλέπουν τα ευρήματα και γενικότερα ζητήσαμε τη βοήθειά τους για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την περιοχή μας.
Επίσης συζητήσαμε το θέμα της αποκατάστασης του λατομείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή του σπηλαίου, είναι ένα θέμα που νομικά πρέπει να το επιλύσουμε γιατί το λατομείο πρέπει να αποκατασταθεί και ο νόμος δεν το επιτρέπει, άρα πρέπει να βρούμε ένα νόμιμο παράθυρο και σ’αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε όλοι.».
Από την πλευρά της η κ. Κυπαρίσση σε δηλώσεις της υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάδειξης του σπηλαίου και κατασκευής μουσείου. Όπως είπε «πιστεύω οι υπεύθυνοι να πειστούν τελικά και αν το παλέψουμε όλοι μαζί θα πετύχουμε.». Συμπλήρωσε ακόμα ότι υπάρχει προμελέτη του έργου και ήδη ο δήμος έχει παραχωρήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τη στέγαση του μουσείου. Καταλήγοντας τόνισε ότι το μουσείο έχει σχεδιαστεί για τα συγκεκριμένα και μόνο ευρήματα, ενώ οι ανασκαφές στο σπήλαιο θα συνεχιστούν από εδώ και στο εξής επιλεκτικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr