Επίσκεψη της κ. Μερεντίτη στις φυλακές Τρικάλων

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, με αφορμή την έντονη αντίδραση των κρατουμένων, οι οποίοι ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους, επισκέφτηκε χθες τις φυλακές Τρικάλων.

0 437

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, με αφορμή την έντονη αντίδραση των κρατουμένων, οι οποίοι ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους, επισκέφτηκε χθες τις φυλακές Τρικάλων.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, με αφορμή την έντονη αντίδραση των κρατουμένων, οι οποίοι ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους, επισκέφτηκε χθες τις φυλακές Τρικάλων. Κατά την επίσκεψη της στο σωφρονιστικό κατάστημα, είχε συνάντηση με τον διευθυντή των Φυλακών καθώς και με σωφρονιστικούς υπαλλήλους ,προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στις φυλακές καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι.

Όπως προέκυψε από την συνάντηση, τα 3/5 των κρατουμένων απέχουν από το συσσίτιο με αποτέλεσμα τα λιποθυμικά επεισόδια να έχουν αυξηθεί θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους. Στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων, αυτή την στιγμή οι κρατούμενοι είναι υπερδιπλάσιοι από την δυναμικότητα του ,με τους μισούς να είναι αλλοδαποί. Δεν υπάρχει διαχωρισμός, ανάλογα με το είδος και την βαρύτητα των αδικημάτων με αποτέλεσμα βαρυποινίτες, τοξικομανείς και μη να στοιβάζονται στο ίδιο κελί.

Η Τρικαλινή Βουλευτής χαρακτήρισε την κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων ανησυχητική ,τονίζοντας ότι πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα, που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να εκραγεί, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα επακολουθήσει. Η διαιώνιση της εξοργιστικής αυτής κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές όχι μόνο δεν συμβάλλει στην κατεύθυνση του σωφρονισμού, αλλά επιφέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, απέτυχε πλήρως στο να προωθήσει την αποσυμφόρηση στις φυλακές της χώρας. Με την πολιτική της η ΝΔ έχει επιδεινώσει την κατάστασης στις ελληνικές φυλακές σε όλα τα επίπεδα. Ο σχεδιασμός για την δημιουργία και ανάπτυξη μονάδων απεξάρτησης στις φυλακές Τρικάλων, ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί. Η εφαρμογή προγραμμάτων σωφρονισμού, με σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων και με κύρια μέριμνα την κοινωνική τους επανένταξη μετά την έκτιση της ποινής τους, είναι ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά, ότι αυτές οι ψυχές που συνωστίζονται στις φυλακές , μπορεί να είναι παραβάτες του νόμου, αλλά είναι ταυτόχρονα και άνθρωποι με δικαιώματα, τα οποία κάθε σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος οφείλει να σέβεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr