Εξοπλίστηκαν με νέα μηχανήματα καθαριότητας

Περίσσευαν χθες τα χαμόγελα των δημάρχων του νομού που παρέλαβαν νέα απορριμματοφόρα και μηχανολογικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας των δήμων τους. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε χθες στο χώρο του Αμαξοστασίου του δήμου Τρικκαίων, παρουσία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φ. Γκούπα και του προέδρου της ΤΕΔΚ δημάρχου Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλου.

0 238

Περίσσευαν χθες τα χαμόγελα των δημάρχων του νομού που παρέλαβαν νέα απορριμματοφόρα και μηχανολογικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας των δήμων τους. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε χθες στο χώρο του Αμαξοστασίου του δήμου Τρικκαίων, παρουσία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φ. Γκούπα και του προέδρου της ΤΕΔΚ δημάρχου Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλου. Περίσσευαν χθες τα χαμόγελα των δημάρχων του νομού που παρέλαβαν νέα απορριμματοφόρα και μηχανολογικό εξοπλισμό για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας των δήμων τους.
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε χθες στο χώρο του Αμαξοστασίου του δήμου Τρικκαίων, παρουσία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φ. Γκούπα και του προέδρου της ΤΕΔΚ δημάρχου Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλου.
Παρόντες ήταν οι τέσσερις δήμαρχοι που οι δήμοι τους αποκτούν καινούργιο μηχανολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα Καλαμπάκας, Β. Μπουτίνας, (φορτωτή και πλυντήριο κάδων), Πύλης Κ. Κουφογάζος (πλυντήριο κάδων), Αιθήκων Κ. Μπατατόλης (απορριμματοφόρο) και Πινδέων Απ. Παντέρας (απορριμματοφόρο).
Επίσης ο δήμος Τρικκαίων ενισχύεται με δύο καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα που θα εμπλουτίσουν τον μηχανολογικό στόλο της υπηρεσίας Καθαριότητας και αναμένεται να συμβάλλουν στην βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες
Ο νέος μηχανολογικός εξοπλισμός και η απόκτησή του χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Θησέας» στο σκέλος των διαδημοτικών συνεργασιών.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας» αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα προγράμματα που σχεδίασε η σημερινή Κυβέρνηση. Μέσω του «Θησέα» υλοποιούνται έργα και δράσεις για τον πολίτη και την βελτίωση της καθημερινότητάς του.
Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας από την αρχή του προγράμματος πήραμε μαζί με τους φορείς της αυτοδιοίκησης μία σημαντική απόφαση, να διαθέσουμε το σύνολο περίπου των πόρων του προγράμματος για τα διαδημοτικά έργα σε αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και σε έργα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Στο Νομό Τρικάλων τα 4,9 εκατ. ευρώ των διαδημοτικών χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο για το σκοπό αυτό.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σήμερα παραλαμβάνουμε μέρος αυτού του εξοπλισμού, ο οποίος θα λειτουργήσει επικουρικά στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για τη σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος».
Τέλος ο περιφερειάρχης δήλωσε πως ο δρόμος πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Τρικάλων θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού οι πιστώσεις του έργου είναι εξασφαλισμένες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σύντομα τα απορρίμματα του νομού θα πάνε για επεξεργασία στη νέα μονάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr