Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Απονομή Βραβείων

Το τμήμα Τρικάλων του Ερυθρού Σταυρού έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά και δράση, για την οποία ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Σπύρος Μπονώτης, όπως και όλα τα μέλη του, μπορούν να αισθάνονται δικαιολογημένη περηφάνια.

0 373

Το τμήμα Τρικάλων του Ερυθρού Σταυρού έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά και δράση, για την οποία ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Σπύρος Μπονώτης, όπως και όλα τα μέλη του, μπορούν να αισθάνονται δικαιολογημένη περηφάνια.

Το τμήμα Τρικάλων του Ερυθρού Σταυρού έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά και δράση, για την οποία ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Σπύρος Μπονώτης, όπως και όλα τα μέλη του, μπορούν να αισθάνονται δικαιολογημένη περηφάνια.Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, πλέον των άλλων, έχει καταφέρει να καθιερώσει και να καταστήσει «θεσμό» για τα τοπικά μας δρώμενα την τελετή απονομής των πτυχίων στις νέες εθελόντριες αδελφές που αποφοιτούν από τη σχολή του Ερυθρού Σταυρού, παράλληλα με την απονομή των βραβείων «Πόπης Καστρακίδου» και «Αικατερίνης Καυκιά» που επιδίδονται σε ανθρώπους, φορείς ή συλλόγους που διακρίθηκαν είτε σε επίπεδο ατομικής προόδου στην εκπαίδευση, είτε για πράξεις αλτρουϊσμού και φιλανθρωπίας, είτε σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς προς το Νομό μας και τους κατοίκους του.

 

Erythroserythros

 

Όντας ένας άνθρωπος με ενδεχόμενη κάπως χαλαρή, όπως οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε, επίδειξη έμπρακτου ενδιαφέροντος αλλά ειλικρινή ευαισθησία σε θέματα εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο, βρέθηκα την περασμένη εβδομάδα στην όμορφη αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, προσκεκλημένη στην απέριττη και εξόχως συγκινητική τελετή του Ερυθρού Σταυρού.
Σίγουρα θα ήταν άστοχο και ιδιαίτερα κουραστικό να επιχειρήσω να υποκαταστήσω το έργο των έγκριτων ειδησεογράφων των τοπικών μας μέσων επικοινωνίας, που τόσα ωραία έγραψαν για την εκδήλωση τις ημέρες εκείνες, προσπαθώντας κι εγώ να περιγράψω την εν λόγω τελετή.
Θέλω απλά σήμερα, καταχρώμενη την καλοσύνη της διεύθυνσης σύνταξης, να αποδώσω τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που μέσα σε εξήντα περίπου λεπτά που διήρκησε η εκδήλωση βίωσε και ανακάλυψε όψιμα ότι ακόμη στις μέρες μας υπάρχει ελπίδα και φως, όσο :
Νέα παιδιά, μαθητές ακόμη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή πρωτοετείς φοιτητές ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μέσα από αντίξοες πολλές φορές οικογενειακές και οικονομικές συνθήκες, αφού κατάφεραν ήδη να διακριθούν στο τομέα τους, προσερχόμενοι να παραλάβουν ως ελάχιστο δείγμα ατομικής επιβράβευσης ένα βραβείο, να ορθώνουν το ανάστημα της πνευματικής τους επάρκειας και υψηλής παιδείας που έλαβαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με λόγο ζηλευτό που σε κάνει να πιστεύεις στο μέλλον αυτής της χώρας.
Άτομα που έχουν καταστήσει με τη συμβολή της οικογένειας και των δασκάλων τους ως φάρο και οδηγό της ζωής τους την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια, αφυπνίζουν και ταρακουνάνε με πράξεις αλληλεγγύης και απαράμιλλου ήθους συνειδήσεις και νοοτροπίες της εποχής μας τέτοιες, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο ξεπεσμό κάθε ανθρωπιστικής αρχής και ηθικής αξίας της κοινωνίας μας

Φορείς, σύλλογοι και οργανωμένα σύνολα, που πολλές φορές οι προσπάθειές τους στηρίζονται στον υπερβάλλοντα ζήλο των φωτισμένων οδηγών τους, καταφέρνουν με ορθολογικά στοχευμένο προγραμματισμό δράσεων να καλλιεργήσουν στα μέλη τους συνείδηση ανιδιοτελούς εθελοντή, που με χριστιανικά ιδεώδη τείνει χέρι βοήθειας για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και γενικά τη στήριξη των ανθρώπων του υποφέρουν από διάφορες αιτίες.
Άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες και περισσή ευαισθησία που η μοίρα θέλησε να δοκιμάσει τις αντοχές και το κουράγιο τους, καταφέρνουν με καρτερία και επιμονή να υπερπηδήσουν πολλές φορές εμπόδια και δυσχέρειες που η ίδια η κοινωνία ορθώνει μπροστά τους και καθίστανται ενεργά και άξια μίμησης ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, χωρίς να διαφέρουν σε τίποτε από τους υπολοίπους.
Όλους τους παραπάνω, όπως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού μέσα από μια διαδικασία συνεχούς αναζήτησης και ανησυχίας, αναδεικνύει και προβάλλει στο Νομό μας αλλά και στον ευρύτερο περίγυρο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης, με την απονομή των βραβείων «Πόπης Καστρακίδου» και «Αικατερίνης Καυκιά».
Δύο ηρωικών μορφών και μεγάλων ευεργέτιδων του τοπικού Ερυθροσταυρικού κινήματος, που το υπέρλαμπρο της προσωπικότητά τους φωτίζει το δρόμο των επερχόμενων εθελοντών και χαράζει την πορεία τους στο μέλλον με την έμπρακτη εκδήλωση της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, την απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και την προώθηση της ιδέας της παγκόσμιας ειρήνης, που με τόση συνέπεια και ιεραποστολική αφοσίωση υπηρετεί ο Ερυθρός Σταυρός στις μέρες μας.
Φέτος που συμπληρώνονται 130 χρόνια προσφοράς και δράσης, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας σημαντικός και αναγκαίος θεσμός που εκτιμάται τα μέγιστα και τυγχάνει της πλήρους στήριξης της Ελληνικής Πολιτείας.


Φίλες και φίλοι Ερυθροσταυρίτες

Θερμά συγχαρητήρια για την πολυσήμαντη προσφορά σας και κάθε επιτυχία στο θεάρεστο έργο σας

Δήμητρα Βελισ. Παππά – Νοσηλεύτρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr