Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός

Αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, ο αστυνομικός που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση Βλαστού. Απολογούμενος, μέσω υπομνήματος, στον Ανακριτή ζήτησε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί όχι μόνο οι δικοί του, αλλά και των συγγενικών του προσώπων, έτσι ώστε να αποδειχθεί με αυτό τον τρόπο ότι δεν πήρε χρήματα για την υπογραφή που έβαλε στην υπεύθυνη δήλωση, στην οποία εμφανίζεται ότι ο Παναγιώτης Βλαστός έχει σωφρονιστεί.

0 377

Αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, ο αστυνομικός που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση Βλαστού. Απολογούμενος, μέσω υπομνήματος, στον Ανακριτή ζήτησε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί όχι μόνο οι δικοί του, αλλά και των συγγενικών του προσώπων, έτσι ώστε να αποδειχθεί με αυτό τον τρόπο ότι δεν πήρε χρήματα για την υπογραφή που έβαλε στην υπεύθυνη δήλωση, στην οποία εμφανίζεται ότι ο Παναγιώτης Βλαστός έχει σωφρονιστεί. Αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, ο αστυνομικός που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση Βλαστού.

Απολογούμενος, μέσω υπομνήματος, στον Ανακριτή ζήτησε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί όχι μόνο οι δικοί του, αλλά και των συγγενικών του προσώπων, έτσι ώστε να αποδειχθεί με αυτό τον τρόπο ότι δεν πήρε χρήματα για την υπογραφή που έβαλε στην υπεύθυνη δήλωση, στην οποία εμφανίζεται ότι ο Παναγιώτης Βλαστός έχει σωφρονιστεί. Ισχυρίστηκε επίσης ότι έπεσε θύμα παραπλάνησης,  εξυπηρετώντας τη φιλία που είχε με συγγενικό πρόσωπο της δικηγόρου, τρικαλινής καταγωγής, που εργάζεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο η δικηγόρος ήταν αυτή που τον πίεζε να υπογράψει και  για αυτό το λόγο θα ζητήσει  στην τακτική δικάσιμο, που θα οριστεί προσεχώς, την κλήτευση συγγενικών της προσώπων που ήταν παρόντα στο συμβάν.
Επίσης ζήτησε και την άρση των τηλεφωνικών του συνομιλιών, προκειμένου και μέσω αυτής της διαδικασίας να φανεί η μη εμπλοκή του στο θέμα.
Οσον αφορά την υπόθεση Βλαστού οι πληροφορίες επιμένουν για μετάβαση της ανακρίτριας κ. Ηλιοπούλου μαζί με τον εισαγγελέα Λ. Νικολόπουλο στις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείται ο 38χρονος βαρυποινίτης, για να γίνει εκεί η απολογία του, το αργότερο μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.
Θα προηγηθεί ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Τρικάλων, ο οποίος σε συνεννόηση με την ανακρίτρια Αθηνών, θα απαγγείλει τις κατηγορίες στον Παναγιώτη Βλαστό, ενώ θα του χορηγήσει και την προθεσμία που ορίζει ο νόμος, για να προετοιμάσει την απολογία του.
Την οριστική απόφαση θα την πάρει η ανακρίτρια, η οποία -σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους- φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένη, ενώ εκφράζει και φόβους για τη μετακίνησή της στις φυλακές.
Κάτι ακόμη που δεν έχει οριστικοποιηθεί είναι το αν ο Παναγιώτης Βλαστός θα απολογηθεί μέσα στο κελί ή θα μεταχθεί στα ανακριτικά γραφεία του Πρωτοδικείου Τρικάλων.
Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας συγκαλεί αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σύσκεψη όλων των Διευθυντών των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr