Εκδήλωση για το πνεύμα των Χριστουγέννων

Έχει συνηθίσει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις αξιώσεων ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ». Από την πρώτη εμφάνισή του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμπάκας έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των εκδηλώσεων που οργανώνουν.

0 317

Έχει συνηθίσει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις αξιώσεων ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ». Από την πρώτη εμφάνισή του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμπάκας έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των εκδηλώσεων που οργανώνουν. Έχει συνηθίσει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις αξιώσεων ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ».
Από την πρώτη εμφάνισή του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμπάκας έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των εκδηλώσεων που οργανώνουν.
Εκδηλώσεις όπως «η πόλις εάλω», «τα χελιδόνια», «Αλησμόνητες πατρίδες» κλπ.. αναμφίβολα ξεπερνούν τα τοπικά όρια και δυνατότητες.
Η αξία τέτοιου είδους πρωτοβουλιών ανεβαίνει καθώς είναι γνωστό ότι στηρίζονται στο μεράκι και στο αίσθημα της προσφοράς στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη.
Με τα περιορισμένα οικονομικά και τεχνικά μέσα αποτελεί πράγματι θαύμα του υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν και στηρίζεται στην απενέργεια των συμμετεχόντων.
Η εκδήλωση
Η εκδήλωση με τίτλο «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο Καλαμπάκας που τελικά αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που το κατέκλεισε προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση.
Πρόκειται για μια παράσταση με δρώμενα, δημοτική και Βυζαντινή μουσική με πυρήνα την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τα Χριστούγεννα.
Η ιδέα στηρίζονταν σε γνωστές αναφορές σε λογοτεχνικά έργα που αφορούν την αναγέννηση διάφορων χαρακτήρων (τσιγκούνη, γκρινιάρη, παράξενο, άθεο) την βραδιά των Χριστουγέννων.
Στόχος να αναδειχθεί το πραγματικό πνεύμα της μεγάλης γιορτής με αντανάκλαση στο σήμερα.
Διάλογοι, πρόσωπα, χαρακτήρες, μουσική κλπ., έδεσαν μεταξύ τους βγάζοντας πραγματικά ένα όμορφο σύνολο με μηνύματα, προβληματισμούς και παραπομπές στο σήμερα.
Ο αφθορμητισμός, οι οργανωτικές ατέλειες, ακόμα και τα λάθη δεν ακύρωσαν τον στόχο που ήταν να καταδειχθεί το αληθινό και πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Η εκδήλωση τελούσε από την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Καλαμπάκας και συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη Χρ. Παπαϊωάννου, η δημοτική Παιδική Χορωδία υπό την διεύθυνση της κ. Όλγας Κουτσιαλιάρη, ως και ζωντανή ορχήστρα δημοτικών μουσικών οργάνων. Τα σενάρια και τη σκηνοθεσία είχε ο κ. Φώτης Τζίκας.
Χαιρετισμοί
Στον χαιρετισμό του, μετά το τέλος της παράστασης, ο Μητροπολίτης «Σταγών και Μετεώρων» κ.κ. Σεραφείμ αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την παράσταση τόνισε ότι σε μια εποχή που διακρίνεται από κρίση συνειδήσεως για όσα πράττουν ή δεν πράττουν οι άνθρωποι, χρειάζεται να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με Χριστό και παράδοση που όπως είπε αποτελούν καθοριστικά στοιχεία έναντι των κινδύνων της εποχής.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης υπογράμμισε ότι η παράσταση ήταν μια δεξαμενή μηνυμάτων ενώ για την προσπάθεια του συλλόγου σημείωσε ότι γεμίζει χαρά και περηφάνια παραγωγή πολιτισμού που συγκροτεί το ηθικό πρόσωπο της περιοχής.
Τέλος ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Βύρων Μπουτίνας στάθηκε στην αλλαγή που θα πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι ώστε να γίνονται καλύτεροι και χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο κάτι, που όπως είπε, ανέδειξε η παράσταση.
Παιδικό πάρτι
Στο πλαίσιο τώρα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο δήμος την Κυριακή στην πλατεία Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα παιδιά.
Βοηθούντως και του καλού καιρού στην εκδήλωση πήραν μέρος πολλά παιδιά που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα δρώμενα με ξωτικά – ξυλοπόδαρους – νεράιδες και ιστορίες από το κουκλοθέατρο χαρτούτ.
Να πούμε ότι την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ο δήμος ετοιμάζει εκδήλωση όπου θα βραβευτούν οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την περίοδο 2006-2007.
Ποιοι παραβρέθηκαν
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Χασίων Κώστας Κουστούλας, Κλεινοβού Νίκος Ζαχαράκης, Πύλης Κώστας Κουφογάζος, Εστιώτιδας Γ. Περιστέρης, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Γιάννης Αθανασούλας, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πολυζώης Χαλατσάκης, ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης Δημ. Σακελλαρίου, ο Αντινομάρχης Γιώργος Γεωργίου, ο Νομ. Σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, ο πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων π. Γεωργ. Στέφας, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών των Μετεώρων, ο προϊστάμενος του 2ου γραφείου πρωτοβ. Εκπαίδευσης Βας. Τσιαννής, ο Δημ. Σύμβουλος Σωτ. Βλιώρας, Καΐκης και Ευθ. Τάκος, κ.ά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr