Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης

Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης, ενόψει της αυξημένης κίνησης των γιορτών, έθεσε από χθες σε εφαρμογή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων και Καρδίτσας.

0 308

Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης, ενόψει της αυξημένης κίνησης των γιορτών, έθεσε από χθες σε εφαρμογή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων και Καρδίτσας. astynomosΕιδικό σχέδιο αστυνόμευσης, ενόψει της αυξημένης κίνησης των γιορτών, έθεσε από χθες σε εφαρμογή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων και Καρδίτσας.
Σύμφωνα με αυτό αυξάνονται οι καθημερινές ένστολες εποχούμενες και πεζές περιπολίες, σε χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη εμπορική-αγοραστική κίνηση, καθώς και σε τόπους πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων.
Καθημερινά θα διατίθενται πεζές και εποχούμενες περιπολίες με συμβατικά αυτοκίνητα, για την επιτήρηση εμπορικών κέντρων, τραπεζών, ταχυδρομικών ταμιευτηρίων κ.α. υπηρεσιών, όπου αναπτύσσονται οικονομικές δραστηριότητες.
Ακόμα, θα πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι σε χώρους διασκέδασης, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα ατόμων νεαρής ηλικίας και σε άλλα καταστήματα για τον περιορισμό του παράνομου τζόγου ο οποίος κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρουσιάζει έξαρση.
Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται στους πολίτες πως αν πρόκειται να περάσετε τις γιορτές μακριά από τα σπίτια σας, φροντίστε:
Επειδή οι διαρρήκτες δεν πάνε διακοπές…
•Να μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
•Οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας να είναι καλά ασφαλισμένα.
•Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μην δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
•Ενημερώστε για την απουσία σας συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα, τους γείτονές σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
•Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
•Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας μη διστάσετε να ειδοποιήσετε το «100» ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
Όταν κυκλοφορείτε σε δημόσιους χώρους:
•Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
•Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.
•Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους αναψυχής (π.χ. ταβέρνες, καφετέριες κλπ) μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα.
•Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καμπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
•Ασφαλίστε κατά την κίνησή σας τις πόρτες του αυτοκινήτου σας.
•Φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθώς και να κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
•Μην διστάσετε να καλέσετε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα. Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr