Εγκαινιάστηκε κομμάτι του οδικού κυκλώματος Μετεώρων

Μπορεί η εγκαινίαση του πρώτου τμήματος του οδικού κυκλώματος Μετεώρων να ήταν μια τοπική διαδικασία, όμως από την ομιλία του κ. Γκούπα εξήλθαν σημαντικές ειδήσεις. Τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος που ανακατασκευάστηκε στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων, πραγματοποιήθηκαν χθες υπό την παρουσία του Γ.Γ. Περιφέρειας Φώτη Γκούπα.

0 341

Μπορεί η εγκαινίαση του πρώτου τμήματος του οδικού κυκλώματος Μετεώρων να ήταν μια τοπική διαδικασία, όμως από την ομιλία του κ. Γκούπα εξήλθαν σημαντικές ειδήσεις. Τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος που ανακατασκευάστηκε στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων, πραγματοποιήθηκαν χθες υπό την παρουσία του Γ.Γ. Περιφέρειας Φώτη Γκούπα.

Μπορεί η εγκαινίαση του πρώτου τμήματος του οδικού κυκλώματος Μετεώρων να ήταν μια τοπική διαδικασία, όμως από την ομιλία του κ. Γκούπα εξήλθαν σημαντικές ειδήσεις.
Τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος που ανακατασκευάστηκε στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων, πραγματοποιήθηκαν χθες υπό την παρουσία του Γ.Γ. Περιφέρειας Φώτη Γκούπα.
Το τμήμα αυτό αφορά μήκος του δρόμου 2,3 χιλιόμετρα, ήταν ενταγμένο στο Γ΄ ΚΠΣ, στοίχισε 840 χιλ. Ευρώ και αφορούσε έργα χωματουργικά, ασφαλτικά, ασφαλτόστρωση και τεχνικά.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, όπου στην σύντομη ομιλία του ανέφερε πως αισθάνεται χαρούμενος για την εγκαινίαση αυτού του έργου, το οποίο ήταν απαραίτητο. Ήταν αίτημα και των εκκλησιαστικών είπε, συνεχάρη τους υπεύθυνους τονίζοντάς τους ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί. Τέλος ανέφερε πως τέτοια έργα γίνονται με στόχο την διακονία του λαού.
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας αφού και αυτός μίλησε για τον σκοπό του έργου δήλωσε πως ήτο ένα αίτημα χρόνιο όλων των Δημάρχων και των επισκεπτών.
Ευχαρίστησε τον εργολάβο για το αποτέλεσμα που παρουσίασε, αν και κατά καιρούς είχε κόντρα μεταξύ του. Τέλος ευχαρίστησε την Νομ. Αυτοδιοίκηση, τον Νομάρχη και όλους όσους βοήθησαν.
Ο Νομάρχης Τρικάλων ευχαρίστησε πρωτίστως τον Γ. Γραμματέα Περιφέρειας κ. Γκούπα και τον πρώην Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλο για την συμβολή του στην αδειοδότηση από το ΚΑΣ.
Ανέφερε ακόμη ότι ήδη πραγματοποιείται η μελέτη του υπόλοιπου τμήματος και έχει εξασφαλιστεί ήδη 1 εκ. Ευρώ από το «ΠΙΝΔΟΣ».
Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στην Νομαρχία και άφησε αιχμές στους πολιτικούς του Αντιπάλους που τον κατηγορούν για απραξία.
Η ευθύνη θα βαρύνει εσάς
Ο κ. Γκούπας αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την βοήθειά του, την Μοναστική κοινότητα για την συνεργασία, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας και τον Νομάρχη Τρικάλων απευθύνθηκε στους Δημάρχους αναφέροντας τα εξής:
«Να κατανοήσετε όλοι ότι τα σημαντικά έργα χρειάζονται συναίνεση των τοπικών κοινωνιών».
Φανερά ενοχλημένος για την διακοπή των έργων στον δρόμο Τρίκαλα – Καλαμπάκα ανέφερε:
«…Στον δρόμο αυτό μας σταματάνε οι δικοί σας Δημότες, όταν ήδη έχουμε πληρώσει τις αποζημιώσεις. Εσείς οι Δήμαρχοι πρέπει να επιλύσετε τέτοια προβλήματα με τους δημότες σας και δεν θα πρέπει να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος και να αδιαφορείτε. Αυτό δεν θα σας ωφελήσει. Αν μέχρι τέλους του έτους δεν τελειώσουν οι εργασίες θα υπάρχει πρόβλημα και θα φταίτε εσείς οι Δήμαρχοι. Αν δεν επιλύσετε τέτοιου είδους προβλήματα θα κάνω πλέον επίσημες δηλώσεις…».
Για το οδικό κύκλωμα Μετεώρων ο κ. Γκούπας αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε με τον Νομάρχη για την υλοποίησή του και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Βλαχογιάννη.
Είπε ακόμη ότι το κύκλωμα των Μετεώρων θα ολοκληρωθεί και προέτρεψε τον Νομάρχη να ξεκινήσουν τις εργασίες στο υπόλοιπο κομμάτι με χρήματα του «ΠΙΝΔΟΣ» και στην συνέχεια θα το εντάξει στο «ΕΣΠΑ». Ευχαρίστησε τις υπηρεσίες λέγοντας ότι θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες στα Μετέωρα, υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού, πάντα με σεβασμό στο Μνημείο.
Ποιοι παρευρέθησαν
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, ο πρωτοσύγκελος κ. Στέφας, ο Ηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου, εκπρόσωποι όλων των Μονών Μετεώρων, ο Περιφερειάρχης κ. Γκούπας, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, ο Αντινομάρχης κ. Μιχαλάκης, οι Δήμαρχοι, Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας, Χασίων κ. Κωστούλας, Πύλης κ. Κουφωγάζος, Καστανιάς κ. Τόλης, Κλεινοβού κ. Ζαχαράκης, ο πρόεδρος διευρυμένης κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Βουρλίτσης, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Καΐκης, οι κ.κ. Μπούτσιας, Λέγκας, Σωτηρίου, Κουτσονάσιος, Παπαγεωργίου, Μαντζανάς, Τσιαντής, Γεωργίου, Πλακιάς, ο Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τάκος, Αθανασούλας, Δήμου, Καρακώστας, Παπαπούλιος, ο πρόεδρος της Βλαχάβας κ. Τσεκούρας κ.ά.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr