Είμαστε για κλάματα

Τέλος Σεπτεμβρίου 2007 και η εκπομπή "Κόκκινη Κάρτα" του Ράδιο Σταγών έκανε το θύμα της. Βρήκε την κακοποιημένη γυναίκα που γύριζε τρομοκρατημένη και πεινασμένη σε διάφορα σημεία της πόλης.

0 411

Τέλος Σεπτεμβρίου 2007 και η εκπομπή "Κόκκινη Κάρτα" του Ράδιο Σταγών έκανε το θύμα της. Βρήκε την κακοποιημένη γυναίκα που γύριζε τρομοκρατημένη και πεινασμένη σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τέλος Σεπτεμβρίου 2007 και η εκπομπή "Κόκκινη Κάρτα" του Ράδιο Σταγών έκανε το θύμα της. Βρήκε την κακοποιημένη γυναίκα που γύριζε τρομοκρατημένη και πεινασμένη σε διάφορα σημεία της πόλης. Κρεβάτι της για δυο μήνες περίπου είχε αφιλόξενα παγκάκια και θάμνους της πόλης. Κινητοποίησε η εκπομπή τις Αρχές και λίγες μέρες αργότερα οδηγήθηκε η γυναίκα στο χωριό της παρουσία μου. Το σπίτι της βρίσκονταν και βρίσκεται "υπό κατάληψη" από το γιο της και την οικογένεια του που δεν θέλουν να ακούσουν για κείνη. Αν και είναι μεγάλο και δικό της δεν τη χωράει. Αυτός είναι ο λόγος που πριν δυο και πλέον μήνες κατοικεί σε ένα υγρό υπόγειο κάτω από το μεγάλο σπίτι χωρίς παράθυρα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς νερό, ψυγείο και θέρμανση. Χωρίς πετρογκάζ. Έχει μόνο μια μικρή λάμπα σε μια γωνιά. Η υπηρεσία "Βοήθεια στο σπίτι" υποσχέθηκε τότε λύσεις στο πρόβλημα της κακοποιημένης γυναίκας, σύντομα.

Πέρασαν δυο μήνες και κάτι. Η ηλικιωμένη βρίσκεται στο μικρό – σκοτεινό υπόγειο χωρίς όλα αυτά που προανέφερα, χωρίς ευρώ. Χτύπησε πόρτες και χτυπάει μήπως ενδιαφερθούν κάποιοι, οι πλέον αρμόδιοι ώστε να βγει σύντομα η αγροτική σύνταξη που δικαιούται αφού έχουν υποβληθεί τα δικαιολογητικά της το Μάιο, που μας πέρασε.

Φως στο τούνελ όμως δε φαίνεται αφού δεν έχουν πληρωθεί οι εισφορές. Άρα θα γίνουν οι ανάλογες κρατήσεις και το Νοέμβριο του 2008 θα πάρει την πρώτη της σύνταξη.

Σ’ αυτή την περίπτωση το δημοσιογραφικό έργο δεν τελείωσε γιατί η γυναίκα αυτή υποφέρει και χτυπάει και τη δική μου πόρτα. Η "Βοήθεια στο σπίτι" ακόμα δεν έφτασε σε κείνη.

Απαιτώ δημοσιογραφικά τη βοήθεια των Αρχών και τη στήριξη των υπευθύνων για τη γυναίκα που πεινάει, που κρυώνει και που δεν ζητιάνεψε και ούτε και ούτε θα ζητιανέψει.

Είναι άρρωστη πίνει βαριά φάρμακα τρώγοντας ελιές και μπισκότα μόνο, άν υπάρχουν κι αυτά. Τα φάρμακα πληρώνονται από φίλη της εκπομπής που με αυτό τον τρόπο βοηθάει την ηλικιωμένη. Πεινάει και κρυώνει και φοβάται ένα φρικτό τέλος που δεν θα έρθει μόνο από το κρύο και την αρρώστια…

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ σε όλους εθελοτυφλούν και σιωπούν.

Αυτά που γράφονται εδώ είναι η περίληψη των όσων έζησα κάνοντας αυτό το ρεπορτάζ.

Θα ενημερώσω αν υπάρχουν νεότερα…

Ελένη Σκαρλάτου – Εκπομπή "Κόκκινη Κάρτα" Ραδιο Σταγών κάθε Τετάρτη 11.00 με 13.00 

τηλ. 6997015881

e-mail eleni.skarlatou@gmail.com 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr