ΕΟΔ – Σχολή διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων διοργανώνει σχολή διάσωσης βασικών γνώσεων για νέα μέλη. Οι θεματικές ενότητες της σχολής περιλαμβάνουν πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, επιβίωση, προσανατολισμό, πρακτική μετεωρολογία, χρήση εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού, τεχνικές διάσωσης από ορθοπλαγιά και τακτικές αεροδιάσωσης.

0 273

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων διοργανώνει σχολή διάσωσης βασικών γνώσεων για νέα μέλη. Οι θεματικές ενότητες της σχολής περιλαμβάνουν πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, επιβίωση, προσανατολισμό, πρακτική μετεωρολογία, χρήση εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού, τεχνικές διάσωσης από ορθοπλαγιά και τακτικές αεροδιάσωσης. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων διοργανώνει σχολή διάσωσης βασικών γνώσεων για νέα μέλη. Οι θεματικές ενότητες της σχολής περιλαμβάνουν πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, επιβίωση, προσανατολισμό, πρακτική μετεωρολογία, χρήση εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού, τεχνικές διάσωσης από ορθοπλαγιά και τακτικές αεροδιάσωσης. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Μάρτιο και θα διαρκέσουν έξι σαββατοκύριακα αποτελούμενα από θεωρητικό και πρακτικό μέρος ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση.
Το πρόγραμμα της σχολής θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Με την ολοκλήρωση της σχολής όσοι επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα και να συνεισφέρουν στο έργο της.
Επίσης, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στις 22 εώς 24 Μαΐου στην Καλαμπάκα με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμπάκας και της Νομαρχίας Τρικάλων. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εθελοντικές οργανώσεις από όλη τη χώρα, ορειβατικοί σύλλογοι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερο Super Puma, η Ελληνική Αστυνομία με ελικόπτερο, ελικόπτερο της Intersalonica, και άλλοι κρατικοί φορείς αρμόδιοι για θέματα διάσωσης.
Δηλώσεις συμμετοχής για τη σχολή στο τηλέφωνο 6972603585 και στα γραφεία της ΕΟΔ Τρικάλων, Τσιτσάνη και Κατσιμίδη, πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ.
Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση και για το Παράρτημα Τρικάλων στην ιστοσελίδα www.hrt.org.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr