Δύο τρικαλινοί στην εθνική ομάδα μαθηματικών

Σταθερή αξία στα μαθηματικά αναδεικνύεται ο νομός Τρικάλων. Δύο μαθητές της περιοχής μας διακρίθηκαν σε τέσσερις γραπτούς μαθηματικούς διαγωνισμούς σε πανελλήνιο επίπεδο.

0 615

Σταθερή αξία στα μαθηματικά αναδεικνύεται ο νομός Τρικάλων. Δύο μαθητές της περιοχής μας διακρίθηκαν σε τέσσερις γραπτούς μαθηματικούς διαγωνισμούς σε πανελλήνιο επίπεδο. Σταθερή αξία στα μαθηματικά αναδεικνύεται ο νομός Τρικάλων. Δύο μαθητές της περιοχής μας διακρίθηκαν σε τέσσερις γραπτούς μαθηματικούς διαγωνισμούς σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πρόκειται για τον μαθητή της Β’ Τάξης Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» Παναγιώτη Λώλα που θα συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα της χώρας μας (ηλικία κάτω των 15,5) και θα μας εκπροσωπήσει στην 13η Βαλκανιάδα Μαθηματικών, που θα γίνει στην  Βοσνία Ερζεγοβίνη τον Ιούνιο του 2009, επίσης για τον μαθητή της Β’ Λυκείου Κων/νο Μπραζιτίκο του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων που είναι αναπληρωματικός στην εθνική ομάδα (ηλικία άνω των 15,5) .
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος Νομού Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας κ. Κ. Βαγενά «οι εθνικές ομάδες των μεγάλων και των μικρών αποτελούνται από 6 μαθητές. Για να φτάσουν σε αυτό το στάδιο πέρασαν 4 γραπτούς μαθηματικούς διαγωνισμούς σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως το πρώτο στάδιο συμμετείχαν 15.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας άλλος νομός της Θεσσαλίας δεν είχε κάποια διάκριση.
Στην εθνική ομάδα των μικρών, εκτός του Π. Λώλα μετέχουν και οι Χάρης Τσαμπασίδης Γυμνάσιο Λιτοχώρου, Ηφαιστίωνας Γκιώσης 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, Ανδρέας Κεβρεκίδης Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας, Κωνσταντίνος Μαγγουρίλος 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και Δημήτριος Σωτηρίου 1ο Γυμνάσιου Κορίνθου.
Η τελετή βράβευσης όλων των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Θαλής και Ευκλείδης θα γίνει στις 9 Μαΐου.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr