Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το σουπερ μαρκετ «Μαρινόπουλος»

«Μαύρα» ήταν τα φετινά Χριστούγεννα για τρεις εργαζομένους του Ομίλου «Καρφούρ- Μαρινόπουλος» και DIA». Λίγα μόλις 24ωρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Δεκεμβρίου για το ασφαλιστικό οι τρεις εργαζόμενοι δυο από την περιοχή των Τρικάλων και ειδικότερα από το υποκατάστημα του Ομίλου στην Καλαμπάκα και ένας από την Λάρισα απολύθηκαν με την αιτιολογία του υπεράριθμου προσωπικού.

0 411

«Μαύρα» ήταν τα φετινά Χριστούγεννα για τρεις εργαζομένους του Ομίλου «Καρφούρ- Μαρινόπουλος» και DIA». Λίγα μόλις 24ωρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Δεκεμβρίου για το ασφαλιστικό οι τρεις εργαζόμενοι δυο από την περιοχή των Τρικάλων και ειδικότερα από το υποκατάστημα του Ομίλου στην Καλαμπάκα και ένας από την Λάρισα απολύθηκαν με την αιτιολογία του υπεράριθμου προσωπικού. «Μαύρα» ήταν τα φετινά Χριστούγεννα για τρεις εργαζομένους του Ομίλου «Καρφούρ- Μαρινόπουλος» και DIA». Λίγα μόλις 24ωρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Δεκεμβρίου για το ασφαλιστικό οι τρεις εργαζόμενοι δυο από την περιοχή των Τρικάλων και ειδικότερα από το υποκατάστημα του Ομίλου στην Καλαμπάκα και ένας από την Λάρισα απολύθηκαν με την αιτιολογία του υπεράριθμου προσωπικού.
Οι τρεις εργαζόμενοι δυο γυναίκες, μητέρες ανηλίκων παιδιών και ένας άνδρας και ειδικότερα οι κ.κ. Φωτεινή Νικολάου, Δήμητρα Τσιαντούλα, Γιώργος Λυκορδάνος, εργαζόταν επί χρόνια στις εν λόγω επιχειρήσεις «Καρφούρ Μαρινόπουλος» και «DIA» και ήταν δραστήρια μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις.
Προχθες το πρωί μέλη της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Τρικάλων συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του σουπερ μάρκετ στο πεζόδρομο της Βύρωνος εκφράζοντας την αντίθεσή τους και την δυσαρέσκειά τους στις απολύσεις. Όπως δήλωσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ οι δυο εργαζόμενες έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην προπαγάνδιση της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη και στη μαζική συμμετοχή σ’ αυτήν των εργαζομένων από το κατάστημα της επιχείρησης. Επιπλέον οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Όμιλος «Μαρινόπουλος» με τις απολύσεις θέλει να τιμωρήσει παραδειγματικά τις εργαζόμενες, να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους να μείνουν μακριά από τα ταξικά συνδικάτα, μακριά από την συλλογική δράση και τον αγώνα. Με την χθεσινή κινητοποίηση τα μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Εργαζομένων στις δυο επιχειρήσεις θεωρώντας ότι οι ενέργειες αυτές του Ομίλου έχουν ως κύριο στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, πολύ περισσότερο το δικαίωμα του κάθε εργαζομένου στην απεργία, θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο και μορφή την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
Σημειωτέον ότι ανάλογες εκδήλωσης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες σε μια σειρά πόλεων ανά την Ελλάδα αφενός για να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των τριών απολυμένων συναδέλφων τους και αφετέρου να ζητήσουν την άμεση επαναπρόσληψη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr