Διαμαρτυρία του Νομάρχη για την απουσία προβολής των Μετεώρων

Την απουσία προβολής των Μετεώρων από τις αφίσες της διαφημιστικής εκστρατείας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παρά το γεγονός ότι είναι από καιρό σε εξέλιξη μια πολύπλευρη προσπάθεια από πολλούς φορείς και ιδιαίτερα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, επισημαίνει προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

0 393

Την απουσία προβολής των Μετεώρων από τις αφίσες της διαφημιστικής εκστρατείας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παρά το γεγονός ότι είναι από καιρό σε εξέλιξη μια πολύπλευρη προσπάθεια από πολλούς φορείς και ιδιαίτερα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, επισημαίνει προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης. Την απουσία προβολής των Μετεώρων από τις αφίσες της διαφημιστικής εκστρατείας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παρά το γεγονός ότι είναι από καιρό σε εξέλιξη μια πολύπλευρη προσπάθεια από πολλούς φορείς και ιδιαίτερα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, επισημαίνει προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Ανταπόκριση

Ο κ. Βλαχογιάννης στο παραπάνω έγγραφο αναμένει την θετική και άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να αρθεί, όπως σημειώνει η καταφανής αδικία σε βάρος του σημαντικού αυτού θρησκευτικού και φυσικού μνημείου των Μετεώρων που αποτελεί διαχρονικό πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η διαμαρτυρία

Ειδικότερα η Ένωση Ξενοδόχων νομού Τρικάλων σε έγγραφό της επισημαίνει την παρακάτω γραπτή διαμαρτυρία:

«Επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι στην παρουσίαση των αφισών που θα περιληφθούν στην διαφημιστική εκστρατεία 2009 του Υπουργείου, σχετικά με τον Ελληνικό τουρισμό, (βλέπε «εικόνες» από ιστοσελίδα Υπουργείου, συνημμένες), απουσιάζει η παρουσίαση του «θρησκευτικού τουρισμού» και ειδικά – για πρώτη φορά – αφίσα από την περιοχή των Μετεώρων, σημαντικού θρησκευτικού και φυσικού μνημείου και, ως γνωστό, μνημείου περιλαμβανόμενου στην λίστα της UNESCO.

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε ειδικές αναφορές στη σημασία των Ιερών Μονών των Μετεώρων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ως επισκέψιμου πόλου έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στη χώρα μας. Με το δεδομένου της προσπάθειας ανάπτυξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού που έχετε ανακοινώσει, και των ενεργειών που έχετε ήδη κάνει (όπως η συνάντηση με τον Πατριάρχη της Εκκλησίας της Ρωσίας), θεωρούμε, ότι η «προβολή» της περιοχής των Μετεώρων δεν μπορεί να απουσιάζει από τις «εικόνες» της διαφημιστικής εκστρατείας.

Παρακαλούμε λοιπόν να προστεθεί στην κατάσταση των αφισών και η περιοχή των Μετεώρων, και να της δοθεί η ανάλογη προβολή, που πιστεύουμε ότι δικαιούται.

Με την ευκαιρία αυτή σας επισημαίνουμε ότι επανειλημμένα έχει ζητηθεί η υποβοήθηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και με ειδική σήμανση για τα Μετέωρα, σε όλη τη διαδρομή από την Εθνική Οδό (Αθηνών – Θεσσαλονίκης), όπου οι πινακίδες (μέχρι σχεδόν τα Τρίκαλα) αναφέρουν μόνο την πόλη της Καλαμπάκας, χωρίς αναφορά στα Μετέωρα».

πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ – Του Αποστόλη Ζώη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr