Δημοτικό σχολείο Βασιλικής – Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Στυλίδας

Διδακτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Στυλίδας πραγματοποίησε το Δημ. Σχολ. Βασιλικής στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την Παρασκευή 8-5-2009. Οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και Στ΄ με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους Ζιάκα Δρόσο και Δημητρίου Παναγιώτη έλαβαν μέρος στο 6ο πρόγραμμα του Κέντρου με θέμα: «Καιρός – Ακραία καιρικά φαινόμενα, κλίμα – κλιματικές αλλαγές».

0 223

Διδακτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Στυλίδας πραγματοποίησε το Δημ. Σχολ. Βασιλικής στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την Παρασκευή 8-5-2009. Οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και Στ΄ με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους Ζιάκα Δρόσο και Δημητρίου Παναγιώτη έλαβαν μέρος στο 6ο πρόγραμμα του Κέντρου με θέμα: «Καιρός – Ακραία καιρικά φαινόμενα, κλίμα – κλιματικές αλλαγές». Διδακτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Στυλίδας πραγματοποίησε το Δημ. Σχολ. Βασιλικής στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την Παρασκευή 8-5-2009.
Οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και Στ΄ με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους Ζιάκα Δρόσο και Δημητρίου Παναγιώτη έλαβαν μέρος στο 6ο πρόγραμμα του Κέντρου με θέμα: «Καιρός – Ακραία καιρικά φαινόμενα, κλίμα – κλιματικές αλλαγές».
Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν έννοιες όπως: κλίμα, κλιματικές αλλαγές, ακραία καιρικά φαινόμενα και τις επιδράσεις τους στις ανθρώπινες δραστηριότητες στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.
Ξεναγήθηκαν στις αίθουσες Βιολογίας, Φυσικής ιστορίας και το Μετεωρολογικό σταθμό του Κέντρου.
Εδώ εξοικειώθηκαν με έννοιες, όργανα και συσκευές, εξερεύνησαν και πραγματοποίησαν μετρήσεις (θερμοκρασίας υγρασίας, ατμοσφαιρικής πίεσης, ταχύτητας ανέμου) στο Κέντρο, στο Βουνό και στη θάλασσα και κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους.
Ήρθαν σε επαφή με το περιβάλλον και τα προβλήματα της παραλιακής πόλης και κατανόησαν την ευθύνη των ανθρώπων στις κλιματικές αλλαγές.
Τέλος έκλεισαν ευχάριστα την συμμετοχή τους παίζοντας ομαδικά παιχνίδια σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα.
Έτσι αποχαιρέτησαν τους εκπαιδευτικούς του κέντρου απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από τα δώρα που έλαβαν όσο και από την υλοποίηση του προγράμματος και τη φιλοξενία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr