Δημιουργία 60.200 θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ

Tη δημιουργία 60.200 θέσεων εργασίας για νέους ανέργους μέσω τεσσάρων προγραμμάτων προβλέπει ο σχεδιασμός του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό της ανεργίας κυμαίνεται στο 22,1% για την ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, ενώ στην αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα, 25-34 ετών, η ανεργία διαμορφώνεται στο 11,7%.

0 283

Tη δημιουργία 60.200 θέσεων εργασίας για νέους ανέργους μέσω τεσσάρων προγραμμάτων προβλέπει ο σχεδιασμός του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό της ανεργίας κυμαίνεται στο 22,1% για την ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, ενώ στην αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα, 25-34 ετών, η ανεργία διαμορφώνεται στο 11,7%. Tη δημιουργία 60.200 θέσεων εργασίας για νέους ανέργους μέσω τεσσάρων προγραμμάτων προβλέπει ο σχεδιασμός του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό της ανεργίας κυμαίνεται στο 22,1% για την ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, ενώ στην αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα, 25-34 ετών, η ανεργία διαμορφώνεται στο 11,7%.
Hδη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και η ηγεσία του ΟΑΕΔ έδωσαν το «πράσινο φως» για την υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων, με στόχο την προώθηση άνεργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Πρωτοβουλίες που θα παρθούν και σε τοπικό επίπεδο.
Νέοι και επιχειρηματικότητα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 3.000 νέους ηλικίας 22 έως 32 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους ατομική επιχείρηση και δίνει προτεραιότητα σε καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, που βασίζονται στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 57 εκατομμύρια ευρώ για το τρέχον και το επόμενο έτος, ενώ η επιχορήγηση κυμαίνεται από 18.000 έως και 21.000 ευρώ.
Προώθηση ανέργων στην απασχόληση
Με το πρόγραμμα αυτό επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις γα την πρόσληψη 14.000 ανέργων ηλικίας έως 30 ετών (γυναίκες με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο έως 35 ετών), πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, απόφοιτοι ΙΕΚ, Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης ή Γυμνασίου, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δύο τουλάχιστον μήνες.
Η διάρκεια επιχορήγησης είναι 21 μήνες και επιπλέον 3 μήνες απασχόλησης του ανέργου στην επιχείρηση χωρίς επιδότηση.
«Μια Αρχή, Μια Ευκαιρία»
Το πρόγραμμα «Μια Αρχή, Μια Ευκαιρία» απευθύνεται ετησίως σε 40.000 ανέργους ηλικίας από 16 ως 25 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι νέοι μπορούν ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις προτεραιότητές τους να επιλέξουν να ωφεληθούν από μία μεταξύ των τριών δράσεων του προγράμματος:
– απόκτηση προϋπηρεσίας,
– πιστοποιημένη κατάρτιση στην πληροφορική ή
– ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής.
Απασχόληση για νέους με βασικές γνώσεις
Ανανεώθηκε το «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης νέων», το οποίο προβλέπει 3.200 νέες θέσεις και απευθύνεται σε νέους απόφοιτους τουλάχιστον γυμνασίου ηλικίας μέχρι 30 ετών (κατ’ εξαίρεση μέχρι 35 ετών οι άνεργες γυναίκες, μητέρες ανηλίκων τέκνων). Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση αμιγώς ιδιωτικών επιχειρήσεων και χρηματοδοτείται από πόρους του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr