Δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος της νέας γρίπης στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο.

0 262

Την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος της νέας γρίπης στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο. Την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος της νέας γρίπης στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο.

Ο νεαρός μεταφέρεται από το σπίτι του στο Σισμανόγλειο για προληπτικούς λόγους, ενώ ήδη ακολουθεί θεραπεία, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, τόνισε «πως δε θα πρέπει να ανησυχούμε», δηλώνοντας βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι ο 21χρονος εντοπίστηκε έγκαιρα και πως «έχουν αναλάβει πλέον οι Ειδικές μας Υπηρεσίες την υπόθεση. Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πανικός. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, οι επιστήμονές μας είναι καταρτισμένοι και οι μηχανισμοί μας σε ετοιμότητα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Το υπουργείο διαβεβαιώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους και για τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή, που βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλάτησης. Επίσης, επισημαίνει πως ουδείς κίνδυνος υφίσταται για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr