Δεν αποχωρούν αν δεν πληρωθούν

Σκληραίνουν τη στάση τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΑΤΙΚΚΑΤ προχωρώντας σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Χθες απέκλεισαν από τις 9 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι το δρόμο στο ύψος του κόμβου της Παναγίας, όντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

0 213

Σκληραίνουν τη στάση τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΑΤΙΚΚΑΤ προχωρώντας σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Χθες απέκλεισαν από τις 9 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι το δρόμο στο ύψος του κόμβου της Παναγίας, όντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους. Σκληραίνουν τη στάση τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΑΤΙΚΚΑΤ προχωρώντας σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Χθες απέκλεισαν από τις 9 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι το δρόμο στο ύψος του κόμβου της Παναγίας, όντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Πρόκειται για 400 περίπου εργαζόμενους από τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, την Ήπειρο και άλλα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι σε δηλώσεις του υποστήριξαν ότι «αν δεν πληρωθούμε δεν φεύγουμε. Σήμερα ήρθαμε στον κόμβο για να μείνουμε».
Οι εργάτες θα επανέλθουν και πάλι σήμερα με νέο αποκλεισμό και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους τόνισε ο κ. Ευστ. Ευσταθίου, μέλος του προεδρείου της συντονιστικής επιτροπής.
Όλα αυτά με φόντο τις οφειλές τρεισήμισι μηνών -που κανείς δεν τους εγγυάται ούτε πότε, ούτε αν θα τις εισπράξουν – αλλά και της παντελούς απουσίας κυβερνητικών παραγόντων, ντόπιων ή εξ Αθηνών.
«Δεν έχει εμφανισθεί μέχρι σήμερα κανένας. Μας αφήνουν στους δρόμους και απλήρωτους. Το ξέρουν όλοι το πρόβλημα», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.
Στο μεταξύ επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με τους εργαζομένους της Εγνατίας που παραμένουν απλήρωτοι.
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά τονίζει ότι «σε απόγνωση βρίσκονται οι περίπου 400 εργαζόμενοι που δούλεψαν στα δύο τμήματα της Εγνατίας Μέτσοβο – Παναγιά και Παναγιά Γρεβενά.
Παραμένουν απλήρωτοι τρεισήμισι και πλέον μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Χαρακτηριστικό είναι, ότι η κυβέρνηση τους έδωσε υποχρεωτική άδεια για να λείπουν τις μέρες της προεκλογικής φιέστας.
Δυστυχώς τώρα μετεκλογικά μόνο αόριστες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις, δίνει στους εργαζόμενους».
Για αυτό ζητά να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και πότε, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους;
Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ καλεί «όλους στους εργαζόμενους της περιοχής να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών της ΑΤΤΙΚΑΤ να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς τους εκφραστές».
Συμπληρώνει μάλιστα ότι «σήμερα η κυβέρνηση ,μπροστά στο πρόβλημα των απλήρωτων εργατών αποποιείται κάθε ευθύνη. Οι εταιρείες ΑΤΤΙΚΑΤ και ΕΓΝΑΤΙΑ μεταθέτουν τις ευθύνες η μία στην άλλη και το ΠΑΣΟΚ εντελώς υποκριτικά (π.χ. επίσκεψη Μαγκριώτη) προσπαθεί να καρπωθεί από την αγανάκτηση των εργατών. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ,όπως και σε όλα τα μεγάλα έργα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ,αλλά και παλιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υλοποιούν μια πολιτική που είναι βασισμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιρειών που στήνουν έργα στην κατεύθυνση της γενικότερη των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου».
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr