Δακτυλικά αποτυπώματα από παιδιά έξι ετών θα λαμβάνουν και οι ελληνικές αρχές

Λεπτομέρειες μόνο απομένουν για να αρχίσει η καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Ελληνόπουλα ηλικίας έξι ετών και άνω, καθώς η Ελλάδα, κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας και όσων ορίζει το Σύνταγμα για την προστασία των παιδιών, συντάχθηκε τελικά με τον «σκληρο πυρήνα» των χωρών που απαίτησαν τη λήψη ακόμη πιο αυστηρών αντιτρομοκρατικών μέτρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

0 423

Λεπτομέρειες μόνο απομένουν για να αρχίσει η καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Ελληνόπουλα ηλικίας έξι ετών και άνω, καθώς η Ελλάδα, κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας και όσων ορίζει το Σύνταγμα για την προστασία των παιδιών, συντάχθηκε τελικά με τον «σκληρο πυρήνα» των χωρών που απαίτησαν τη λήψη ακόμη πιο αυστηρών αντιτρομοκρατικών μέτρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λεπτομέρειες μόνο απομένουν για να αρχίσει η καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Ελληνόπουλα ηλικίας έξι ετών και άνω, καθώς η Ελλάδα, κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας και όσων ορίζει το Σύνταγμα για την προστασία των παιδιών, συντάχθηκε τελικά με τον «σκληρο πυρήνα» των χωρών που απαίτησαν τη λήψη ακόμη πιο αυστηρών αντιτρομοκρατικών μέτρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, οι θιασώτες της σκληρής γραμμής απαίτησαν τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω, προκειμένου να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη βάση δεδομένων με τα στοιχεία των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, η ΕΕ δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει ποιος τη διαχειρίζεται και με ποιο τρόπο, όπως προέκυψε και από τις πρόσφατες εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον τρόπο με τον οποίο οι αμερικανικές αρχές χρησιμοποιούσαν δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών.

Το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι τα δύο βασικά γνωρίσματα που καταγράφονται στα νέου τύπου βιομετρικά διαβατήρια, τα οποία εκδίδει πλέον και η Ελληνική Αστυνομία. Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, που είναι μοναδικά για κάθε άτομο, αποθηκεύονται σε ένα μικροτσίπ, το οποίο βρίσκεται πλέον ενσωματωμένο στα νέου τύπου διαβατήρια, όχι όμως και στις αστυνομικές ταυτότητες.

Προς το παρόν, το υπουργείο Εσωτερικών επισήμως τηρεί στάση αναμονής έως την οριστική επισημοποίηση του μέτρου από την ΕΕ. Η απόφαση, όταν οριστικοποιηθεί, θα είναι δεσμευτική για όλες τις χώρες της ΕΕ και θα καθορίσει και πότε θα αρχίσει από το υπουργείο Εσωτερικών το μεγάλο πρόγραμμα αντικατάστασης των ταυτοτήτων με άλλες, οι οποίες φέρεται ότι θα είναι ηλεκτρονικές, θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνουν το δίπλωμα οδήγησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr