Δήμος Βασιλικής – Ίδρυση Μουσείου

Δυναμικά συνεχίζει τις προσπάθειές του ο Δήμαρχος Βασιλικής κ. Βάιος Ζιάκας για την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα ευρήματα του Σπηλαίου της Θεόπετρας. Αυτό επιβάλλεται αφού ο συνδυασμός του Σπηλαίου με το Μουσείο θα αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση επισκεψιμότητας στην περιοχή.

0 268

Δυναμικά συνεχίζει τις προσπάθειές του ο Δήμαρχος Βασιλικής κ. Βάιος Ζιάκας για την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα ευρήματα του Σπηλαίου της Θεόπετρας. Αυτό επιβάλλεται αφού ο συνδυασμός του Σπηλαίου με το Μουσείο θα αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση επισκεψιμότητας στην περιοχή. Δυναμικά συνεχίζει τις προσπάθειές του ο Δήμαρχος Βασιλικής κ. Βάιος Ζιάκας για την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα ευρήματα του Σπηλαίου της Θεόπετρας.
Αυτό επιβάλλεται αφού ο συνδυασμός του Σπηλαίου με το Μουσείο θα αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση επισκεψιμότητας στην περιοχή.
Ο Δήμος Βασιλικής απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές (και υπουργούς) του Νομού, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Νομάρχη όπου ζητά την Βοήθειά τους για την εξασφάλιση των ανάλογων κονδυλίων για την κατασκευή του έργου.
Στο κείμενο αναφέρεται ακόμη ότι ο Δήμος Βασιλικής και το Τοπικό Διαμέρισμα Θεόπετρας παραχωρούν οικόπεδο στην είσοδο του χωριού για την εγκατάσταση του Μουσείου και υπάρχει δηλωμένο γραπτό ενδιαφέρον του Δήμου για χρηματοδότηση της μελέτης με δικά τους χρήματα.
Η προμελέτη για το Μουσείο αποτελεί το αντικείμενο διπλωματικής εργασίας υποψηφίου αρχιτέκτονος στο Πολυτεχνείο Πατρών και βρίσκεται στο τελικό στάδιο (θα παρουσιαστεί εντός του μήνα).
Θεωρεί τέλος ο Δήμος εξασφαλισμένη την επισκεψιμότητα λόγω γειτνίασης με τα Μετέωρα (μόλις 5 χλμ.) αλλά και λόγω του εκδηλωμένου ήδη ενδιαφέροντος για τα ευρήματα του σπηλαίου από επισκέπτες της περιοχής.
Η επιστολή
Όπως γνωρίζετε με ενέργειες δικές σας, της Περιφέρειας και του Δήμου μας κατορθώσαμε και εντάξαμε την ανάδειξη του σπηλαίου Θεόπετρας στο Γ΄ ΚΠΣ με προϋπολογισμό έργου 800.000,00 Ευρώ, έργο το οποίο τελειώνει τον Μάιο του 2008.
Τα ευρήματα του σπηλαίου είναι αρκετά και με μεγάλη αρχαιολογική αξία, τα οποία όμως βρίσκονται διασκορπισμένα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθούν σε χώρο για να γίνουν επισκέψιμα στο ευρύτερο κοινό και θεωρούμε άτι δεν θα έχει και το μέγιστο ενδιαφέρον η επίσκεψη στο σπήλαιο αν δεν εκτεθούν τα ευρήματα.
Το όφελος από την ανάδειξη του σπηλαίου μας και από την κατασκευή του μουσείου για το Νομό μας θα είναι εξαιρετικό και σε συνδυασμό με την ευρύτερη περιοχή τα»ν Μετεώρων και του Ασπροποτάμου.
Με κατάλληλο συντονισμό και με ενέργειες μπορούμε να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το Νομό μας, ο δε Δήμος Βασιλικής προτίθεται να χρηματοδοτήσει την μελέτη και παραχωρεί οικόπεδο στη είσοδο του χωριού για την κατασκευή του μουσείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr