Δέκα πρόσκοποι και οι συνοδοί τους τραυματίες σε τροχαίο

Τραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου όπου βρίσκονταν ομάδα 15 προσκόπων.

0 253

Τραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου όπου βρίσκονταν ομάδα 15 προσκόπων. Τραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου όπου βρίσκονταν ομάδα 15 προσκόπων.  Αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν 11 παιδιά  -με σοβαρότερα τέσσερα από αυτά που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Ηράκλειο- και οι δύο συνοδοί τους. Το περιστατικό συνέβη όταν Ι.Χ. που οδηγούσε 20χρονος αλλοδαπός, επιχείρησε να προσπεράσει μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να πέσουν με δύναμη πάνω στη στάση του λεωφορείου, έξω από το δασάκι του Κουτσουρά, όπου περίμεναν οι πρόσκοποι προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους στην Ιεράπετρα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί που μετέφεραν τα τραυματισμένα παιδιά στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου στο μεταξύ κατέφτασαν οι γονείς και οι συγγενείς τους.

Γιατροί και από τον Άγιο Νικόλαο κατευθύνθηκαν στην Ιεράπετρα για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των συναδέλφων τους και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία και στο Ηράκλειο, όπου τελικά μεταφέρθηκαν τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Στην Ιεράπετρα έσπευσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επαφή τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, με το διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Ν. Χαριτάκη και το διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, τους οποίους επισκέφθηκε το βράδυ.

Στην Ιεράπετρα επίσης έσπευσαν ο νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης, οι δήμαρχοι Ιεράπετρας Μανόλης Μαστοράκης και Μακρύ Γιαλού Θεοδόσης Καλατζάκης.

Ο δήμαρχος Μακρύ Γιαλού Θεοδόσης Καλατζάκης, που επισκέφθηκε το σημείο του ατυχήματος, έκανε λόγο για τραγικές εικόνες και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαν να είχαν χάσει τη ζωή τους πολλά από τα παιδιά».

Ο 20χρονος οδηγός του ΙΧ, αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για το τροχαίο στην Ιεράπετρα της Κρήτης

"Σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 18.10, Ι.Χ. αυτοκίνητο για λόγους, που διερευνώνται από την Ελληνική Αστυνομία, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε ευρισκόμενη έξω από τον δρόμο στάση λεωφορείου στο πάρκο Κουτσουρά Ιεράπετρας Κρήτης. Την ώρα εκείνη, στη στάση βρίσκονταν 21 συνολικά μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, που επιστρέφοντας από τριήμερη εκδρομή περίμεναν λεωφορείο, το οποίο θα περνούσε από το σημείο του ατυχήματος στις 18.30.

Τα 21 αυτά μέλη της τοπικής προσκοπικής κίνησης συναποτελούσαν 14 πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών), τρεις ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15 έως 18 ετών) και τέσσερις ενήλικοι βαθμοφόροι.

Κατά την πρόσκρουση τραυματίστηκαν πέντε πρόσκοποι, οι οποίοι με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ένας πρόσκοπος με κατάγματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, επτά πρόσκοποι με ελαφρότερα τραύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ ένας πρόσκοπος επέστρεψε χωρίς τραύματα στο σπίτι του.

Από τους ανιχνευτές και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Τέλος, από τους τέσσερις ενήλικες βαθμοφόρους, δύο τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ οι άλλοι δυο, καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στο ίδιο Νοσοκομείο και ενημερώνονται για την πορεία της υγείας των τραυματισμένων.

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθούν την εξέλιξη της όλης υπόθεσης, η οποία και αποτελεί γεγονός ύψιστης σημασίας».

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr