Γυναικείο Ποδόσφαιρο – Θέλουν να αποχωρήσουν από τις “Αμαζόνες”

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβησαν χθες δια μέσου ραδιοφώνου γονείς παράγοντες και μια αθλήτρια κατά του προπονητή της γυναικείας ομάδος ποδοσφαίρου «Αμαζόνες» κου Κατράνα.

0 315

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβησαν χθες δια μέσου ραδιοφώνου γονείς παράγοντες και μια αθλήτρια κατά του προπονητή της γυναικείας ομάδος ποδοσφαίρου «Αμαζόνες» κου Κατράνα.

φωτο αρχείου

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβησαν χθες δια μέσου ραδιοφώνου γονείς παράγοντες και μια αθλήτρια κατά του προπονητή της γυναικείας ομάδος ποδοσφαίρου «Αμαζόνες» κου Κατράνα.
Αφορμή για το επεισόδιο αυτό αποτέλεσε το γεγονός, ότι ο κος Κατράνας και η διοίκηση της ομάδος δεν αποδέσμευσαν τρεις Καλαμπακιώτισσες αθλήτριες να συνεχίσουν την καριέρα τους στην νεοσύστατη καλαμπακιώτικη ομάδα.
Ζήτησαν χρήματα
Πριν από λίγες ημέρες η Βιβή Τσιούμα και δύο άλλες συναθλήτριες ζήτησαν τα δελτία τους να αγωνιστούν σε άλλη ομάδα, μιας όπως αναφέρουν το πρόγραμμα του σχολείου τους δεν τους αφήνει χρόνο να πηγαινοέρχονται στα Τρίκαλα.
Όπως κατήγγειλε ο Γεώργιος Τσιούμας, πατέρας της αθλήτριας Βιβής Τσιούμα, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του συλλόγου κο Τέλιο για να του παραχωρήσει το δελτίο της κόρης του.
Ο κος Τέλιος σε επόμενη επικοινωνία που είχε μαζί του ανακοίνωσε ότι οι παίχτριες θα μπορούσαν να φύγουν από την ομάδα αν πλήρωναν 2,5 χιλ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα ήταν μέρος των εξόδων της διοίκησης για τις κοπέλες (εισιτήρια, ρούχα κλπ).
Ο Κατράνας είναι «κέντρο που λυμαίνεται τον αθλητισμό»
Στο παιχνίδι της διαμάχης μπήκε και ο πρόεδρος του Α.Σ. Μετέωρα Γιάννης Μπουτίνας λέγοντας ότι ο κος Κατράνας (προπονητής της ομάδος «Αμαζόνες») του ζήτησε 5 χιλ. ευρώ για να αποδεσμεύσει τα κορίτσια. Ποσό που κατά τον κο Μπουτίνα είναι τεράστιο για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Καταφέρθηκε εναντίον του κου Κατράνα λέγοντας ότι αποτελεί «κέντρο που λυμαίνεται τον αθλητισμό».
Ο κος Μπουτίνας ανέφερε και κάτι πιο σημαντικό. Οι παίχτριες παίζουν για τρία χρόνια παράνομα αφού τα δελτία τους δεν ήταν νόμιμα. Αυτό γιατί ως ανήλικες θα έπρεπε να φέρουν την υπογραφή και συγκατάθεση των γονιών τους, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.
Ο κος Μπουτίνας πρότεινε στους γονείς να συμβουλευτούν άμεσα έναν νομικό για τις υπογραφές που όπως ισχυριζονται δεν έβαλαν ποτέ.
Τέλος ο κος Μπουτίνας ανέφερε ότι η ομάδα της Καλαμπάκας ήταν διατεθειμένη να διαθέσει ένα ποσό για την απόκτηση των παικτριών, όχι όμως όσο ζήτησε ο κος Κατράνας.
Στην όλη συζήτηση συμμετείχε ακόμη ένας γονέας, ο Νίκος Καραγιάννης, όπου και αυτός ήταν λαύρος κατά του κου Κατράνα.
Ο κος Καραγιάννης αντέκρουσε τις αιτιάσεις του κου Τέλιου ότι τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι ξόδευαν για αυτές τις αθλήτριες και ο σύλλογος πρέπει να καλύψει ένα ποσό. Ο κος Καραγιάννης, είπε ότι η κόρη του πλήρωνε όλα τα έξοδα από μόνη της, και ότι οι γονείς είχαν βρει και σπόνσορες (χορηγούς) για την ομάδα.
Μας έβριζε ο Κατράνας λέει η Βιβή Τσιούμα
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός (και αν αληθεύει είναι πολύ σοβαρό) η καταγγελία της παίκτριας Βιβής Τσιούμα. Η Τσιούμα μιλώντας στο ραδιόφωνα κατηγόρησε τον προπονητή της ομάδος ότι την έβριζε με ακατανόμαστες εκφράσεις όσο καιρό αγωνίζονταν.
Ανέφερε ακόμη ότι όλα τα έξοδά τους τα κάλυπταν οι ίδιες και αν κάποιος πρέπει να ζητήσει χρήματα είναι αυτές και όχι η ομάδα.
Σε μια σύντομη ομιλία που είχα με τον προπονητή κο Κατράνα μου ανέφερε ότι η όλη διαμάχη δεν είναι θέμα χρημάτων. Είπε μόνο ότι είναι ακόμα ζωντανός!!! Και δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση αυτή την στιγμή.
Πάντως ο κος Τέλιος, μέλος της επιτροπής της ομάδος, έχει αντίθεση άποψη με τον κο Κατράνα στο θέμα περί χρημάτων. Είπε ότι αν οι γονείς έδιναν 2,5 χιλ. ευρώ οι παίκτριες θα είχαν τα δελτία τους.
Κρεμασμένα τα δελτία
Και το τελικό συμπέρασμα από την όλη διαμάχη; Κρεμασμένα τα δελτία των παικτριών στον τοίχο για την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Η ημερομηνία πραγματοποίησης των μεταγραφών έληξε την Δευτέρα και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος χρόνος ανοχής από τους αρμόδιους φορείς ώστε οι δύο πλευρές να τα βρουν.
Κύριοι ο αθλητισμός είναι αγάπη, διασκέδαση, προσφορά δεν είναι εγωϊσμός, αντιπαραθέσεις, συμφέροντα.
Αν υπάρχει χρόνος ακόμη προσπαθήστε να τα βρείτε για την ηρεμία των ομάδων σας αλλά περισσότερο εσάς των ιδίων.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr