Γλέντησε στο “Ρουαγιάλ Παλλάς” «ο παπα-Θυμιος Βλαχάβας»

Δυναμικό πράγματι παρόν έδωσαν το κάλεσμα του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού τους, «ο παπα-Θυμιος Βλαχάβας», οι κάτοικο του ιστορικού τοπικού Διαμερίσματος του Δήμου Καλαμπάκας. Έτσι το κέντρο «Ρουαγιάλ Παλλάς» πλημμύρισε από φίλους και μέλη του Συλλόγου οι οποίοι χόρεψαν, τραγούδησαν και το κυριότερο επικοινώνησαν.

0 215

Δυναμικό πράγματι παρόν έδωσαν το κάλεσμα του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού τους, «ο παπα-Θυμιος Βλαχάβας», οι κάτοικο του ιστορικού τοπικού Διαμερίσματος του Δήμου Καλαμπάκας. Έτσι το κέντρο «Ρουαγιάλ Παλλάς» πλημμύρισε από φίλους και μέλη του Συλλόγου οι οποίοι χόρεψαν, τραγούδησαν και το κυριότερο επικοινώνησαν.

VlahavaHPIM0888.jpgΔυναμικό πράγματι παρόν έδωσαν το κάλεσμα του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού τους, «ο παπα-Θυμιος Βλαχάβας», οι κάτοικο του ιστορικού τοπικού Διαμερίσματος του Δήμου Καλαμπάκας.
Έτσι το κέντρο «Ρουαγιάλ Παλλάς» πλημμύρισε από φίλους και μέλη του Συλλόγου οι οποίοι χόρεψαν, τραγούδησαν και το κυριότερο επικοινώνησαν.
Και πράγματι η εκδήλωση αυτή του πολιτιστικού Συλλόγου έχει χαρακτηριστικά ενός μεγάλου ανταμώματος των απανταχού Βλαχαβιωτών.

Ήταν η αποφασιστική παρουσία τους που έδωσε την ευκαιρία στο νεαρό πρόεδρο κ. Γιώργο Ντιναπόγια να μιλήσει για εμπιστοσύνη και αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει η διοίκηση αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου στην διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Και βέβαια ο πρόεδρος μιλάει, όχι τυχαία, για ένα στοίχημα που κερδήθηκε.
Φυσικά ο πρόεδρος αναφέρεται, στην πρωτοβουλία ίδρυσης και δεύτερου πολιτιστικού Συλλόγου.
Ο κ. Ντιναπόγιας στον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στη συνέχεια στις πρωτοβουλίες αλλά και στη γενικότερη δράση του συλλόγου στον τομέα του πολιτισμού.

Το έργο του συλλόγου
Να πούμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παπα-Θύμιος Βλαχάβας» διατηρεί, σε πλήρη ενεργοποίηση χορευτικά τμήματα όλων των επιπέδων όπου διδάσκεται η δημοτική και λαϊκή παράδοση που αναμφίβολα αποτελεί πολύτιμη συμβολή στην καταγραφή, διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παρακαταθήκης που κληροδότησαν οι παλαιότεροι στις νεότερες γεννιές.
Έτσι το Σάββατο το βράδυ η πίστα του «Ρουαγιάλ Παλλάς» γέμισε από νεαρά παιδιά, αλλά και μεγαλύτερα, που έδειξαν την σημαντική δουλειά που γίνεται σιγά – σιγά και αθόρυβα.
Και η βραδιά έκλεισε με τους ώριμους ηλικιακά Βλαχαβιώτες να παρουσιάζουν την δύναμη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Να πούμε ότι πέραν της ετήσιας συνεστίασης, που γίνεται στις αρχές κάθε νέου χρόνου, ο σύλλογος είναι ο κύριος συντελεστής οργάνωσης των εκδηλώσεων που γίνονται τον Μάϊο προς τιμήν του τοπικού ήρωα της προεπαναστατικής Ελλάδας Παπα – Θύμιο Βλαχάβας.
Τον ήρωα που με τον αγώνα του, την προσφορά του, και τέλος την θυσία του, σημάδεψε τόσο βαθιά την προετοιμασία της Εθνικής Παλληγεννεσίας του 1821.
Ποιοι παραβρέθηκαν
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καλαμπάκας Στέργιος Τσιαντούλας και Χρήστος Στάλιας, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης Δημ. Σακελλαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευθύμιος Τάκος και Αθανάσιος Καψάλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Γεωργίου, ο τοπικός σύμβουλος Χρήστος Λατσάρας, ο ιερέας του χωριού κ.α. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Ρεπορτάζ – Βαγγέλης Γκιάτας 

σ.σ του Διαχειριστή της ιστοσελίδας. Δημοσιεύουμε κάπως αργά το εν λόγω "Ρεπορτάζ" και ζητούμε συγνώμη από τους ανθρώπους του Συλλόγου. Το kalabakacity.gr θα είναι πάντα κοντά στις δραστηριότητες του συλλόγου αλλά και κάθε συλλόγου που θα το ζητήσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr