“Βουτιά” στα χρηματιστήρια

Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια σ’ όλο τον κόσμο, και για το ελληνικό, καθώς εκτιμάται, ότι τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα που πρότεινε την Παρασκευή ο Τζορτζ Μπους, δεν είναι ικανά, να αποτρέψουν την ύφεση. Απώλειες 6,17%, κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σοβαρές οι απώλειες των βασικών δεικτών και στις ευρωπαϊκές και ασιατικές χρηματαγορές.

0 333

Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια σ’ όλο τον κόσμο, και για το ελληνικό, καθώς εκτιμάται, ότι τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα που πρότεινε την Παρασκευή ο Τζορτζ Μπους, δεν είναι ικανά, να αποτρέψουν την ύφεση. Απώλειες 6,17%, κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σοβαρές οι απώλειες των βασικών δεικτών και στις ευρωπαϊκές και ασιατικές χρηματαγορές. Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια σ’ όλο τον κόσμο, και για το ελληνικό, καθώς εκτιμάται, ότι τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα που πρότεινε την Παρασκευή ο Τζορτζ Μπους, δεν είναι ικανά, να αποτρέψουν την ύφεση. Απώλειες 6,17%, κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σοβαρές οι απώλειες των βασικών δεικτών και στις ευρωπαϊκές και ασιατικές χρηματαγορές. Βουτιά" έκαναν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας την κάθετη πτώση των δεικτών των διεθνών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.304,25 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 6,17%.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στο σύνολό τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν μετοχές των Πρώτων υλών κατά 11,79%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 9,76%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 9,70%, της Τεχνολογίας σε ποσοστό 8,28%,των Χημικών κατά 8,11%,των Μέσων Ενημέρωσης κατά 7,08% και των Τραπεζών κατά 6,33%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, μόνο 10 ενισχύθηκαν, 276 υποχώρησαν και 10 παρέμειναν αμετάβλητες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έχει πλέον "μηδενίσει" τα κέρδη του 2007 και από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 16,89%. Στη σημερινή συνεδρίαση έκλεισε στις 4.304,25 μονάδες έναντι 4.587,09 μονάδων της προηγουμένης μέρας, σημειώνοντας πτώση 282,84 μονάδων ή σε ποσοστό 6,17%, ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 4.292,84 μονάδες. Σε επίπεδο κεφαλαιοποιήσεων οι μετοχές έχουν απωλέσει, από τις αρχές του 2008, περίπου 28 δισ. ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr