Βελτιώνεται το εσωτερικό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας

Άρχισαν εργασίες αποκατάστασης των δρόμων στο Νέο Σχέδιο Καλαμπάκας στην νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. Ήταν ένα αίτημα αρκετών ετών αφού εδώ και 5 χρόνια που έγινε διάνοιξη των δρόμων καμία παρέμβαση δεν έγινε. Όλα αυτά τα χρόνια η βατότητα των δρόμων αυτών ήτο δύσκολη με Ι.Χ. αυτοκίνητα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων έντονες.

0 320

Άρχισαν εργασίες αποκατάστασης των δρόμων στο Νέο Σχέδιο Καλαμπάκας στην νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. Ήταν ένα αίτημα αρκετών ετών αφού εδώ και 5 χρόνια που έγινε διάνοιξη των δρόμων καμία παρέμβαση δεν έγινε. Όλα αυτά τα χρόνια η βατότητα των δρόμων αυτών ήτο δύσκολη με Ι.Χ. αυτοκίνητα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων έντονες. Άρχισαν εργασίες αποκατάστασης των δρόμων στο Νέο Σχέδιο Καλαμπάκας στην νοτιοδυτική πλευρά της πόλης.
Ήταν ένα αίτημα αρκετών ετών αφού εδώ και 5 χρόνια που έγινε διάνοιξη των δρόμων καμία παρέμβαση δεν έγινε.
Όλα αυτά τα χρόνια η βατότητα των δρόμων αυτών ήτο δύσκολη με Ι.Χ. αυτοκίνητα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων έντονες.
Στην αρχή τα πράγματα ήτο πιο απλά καθότι δεν ήτο πυκνοκατοικημένη η περιοχή. Όμως με την εφαρμογή του Νέου Σχεδίου η οικοδόμηση αυτά τα χρόνια ήτο μεγάλη και η περιοχή χρειάζεται παρεμβάσεις.
Σε λίγους μήνες τελειώνει η ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος του ΤΕΕ, αρχίζει η ανέγερση του 5ου Παιδικού Σταθμού και θα πρέπει η βατότητα των δρόμων να βελτιωθεί.
Τα χρήματα βέβαια που χρειάζονται να γίνουν υποδομές στην εν λόγω περιοχή είναι πάρα πολλά. Εκτός των δρόμων θα πρέπει να γίνουν πεζοδρόμια, ρείθρα, πλατείες και πολλά άλλα.
Σ’ αυτή την φάση η παρέμβαση γίνεται μόνο στην βελτίωση των δρόμων με χαλικόστρωση.
Οι ασφαλτοστρώσεις και οι διάφορες παρεμβάσεις μετατίθενται για αργότερα λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Πάντως η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί πως με τα χρήματα που θα πάρει από την εισφορά γης σε χρήμα από τους ιδιοκτήτες θα αποκαταστήσει όλα αυτά που χρειάζονται για την αναβάθμιση της περιοχής.
Βέβαια μέχρι τώρα πολλά χρήματα έχουν δοθεί από ιδιώτες, όμως υπάρχει η άποψη ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Το σίγουρο είναι ότι η Καλαμπάκα είναι μια τουριστική πόλη και δεν αρκούν οι παρεμβάσεις μόνο στο κέντρο της, αλλά θα πρέπει να αναπτυχθεί και η υπόλοιπη οικιστική περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr