Αρχίζει η κατασκηνωτική περίοδος

Μια από τις σημαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» είναι η λειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου στην περιοχή «ΑΝΑΛΗΨΗ» του Δ.Δ. Τρυγόνας του δήμου Μαλακασίου.

0 638

Μια από τις σημαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» είναι η λειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου στην περιοχή «ΑΝΑΛΗΨΗ» του Δ.Δ. Τρυγόνας του δήμου Μαλακασίου. Μια από τις σημαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» είναι η λειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου στην περιοχή «ΑΝΑΛΗΨΗ» του Δ.Δ. Τρυγόνας του δήμου Μαλακασίου.
Μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, όπου δημιουργείται ψυχική ευφορία, αλλά και στις σύγχρονες κτηριακές υποδομές, λειτουργεί το κατασκηνωτικό κέντρο φιλοξενώντας τη θερινή περίοδο μαθητές σχολείων και γυμνασίων.
Να πούμε ότι οι κατασκηνώσεις της Ανάληψης ήταν από τα πρώτα έργα τα οποία η Μητρόπολη έθεσε ως προτεραιότητα άμα την έλευση του κ.κ. Σεραφείμ πριν από 14 χρόνια.
Ως γνωστόν οι κατασκηνώσεις της Ανάληψης είχαν εγκαταλειφθεί και σχεδόν είχαν καταρρεύσει. Ανασκευάστηκαν και διαμορφώθηκαν με προσπάθειες της Μητρόπολης μετά από προσωπικό ενδιαφέρον του κ.κ. Σεραφείμ. Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται αγόρια και κορίτσια από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου και γυμνασίου. Επίσης κατά την διάρκεια της φιλοξενίας των κατασκηνωτών προσφέρεται μαζί με την ψυχαγωγία σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο.
Η πρώτη περίοδος φιλοξενίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Μητρόπολη στις 12 με 22 Ιουλίου αρχίζει η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος με την φιλοξενία Κοριτσιών της τελευταίας τάξης του δημοτικού σχολείου και άνω.
Ήδη από χθες (και μέχρι στις 2 Ιουλίου) άρχισε η συγκέντρωση των αιτήσεων από ενδιαφερόμενα κορίτσια που θα ήθελαν να περάσουν ένα ευχάριστο ψυχαγωγικά και πνευματικά δεκαήμερο.
Το κατασκηνωτικό κέντρο διαθέτει εκτός των χώρων φιλοξενίας και αθλοπαιδιές δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να αθλούνται σύμφωνα με το «νους υγιής εν σώματι υγιή». Να πούμε ότι υπεύθυνος του κατασκηνωτικού κέντρου από πλευράς Μητρόπολης είναι ο πρωτοσύγκελος πατήρ Γεώργιος Στέφας.
Ας σημειωθεί ότι η ατμόσφαιρα της κατασκήνωσης όπως επισημαίνεται αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που συμβάλλει στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του νέου δεδομένου ότι προσφέρεται πλούσιες συγκινήσεις που μένουν ως μια όμορφη ανάμνηση στην ψυχή του νέου.
Ας σημειωθεί ότι το κατασκηνωτικό κέντρο της Μητρόπολης στην Ανάληψη της Τρυγόνας είναι το δεύτερο που λειτουργεί στην περιοχή έχοντας φυσικά γράψει την δική του ιστορία. Το δεύτερο είναι αυτό που λειτουργεί στην Πεύκη και την ευθύνη λειτουργίας έχει η Νομ. Αυτοδιοίκηση όμως φέτος δεν θα λειτουργήσει δεδομένου ότι γίνονται έργα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr