Αρκουδάκι 9 μηνών νεκρό σε τροχαίο

Αρκουδάκι μόλις 9 μηνών βρέθηκε νεκρό στο δρόμο Δεσκάτης – Γρεβενών, κοντά στο Καρπερό. Κάτοικοι του Καρπερού ειδοποίησαν την ερευνητική ομάδα του «Αρκτούρου» όταν βρήκαν νεκρό το αρκουδάκι κοντά στο δρόμο. Αμέσως πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τους βιολόγους που διεξάγουν έρευνα για τις αρκούδες στην περιοχή.

0 364

Αρκουδάκι μόλις 9 μηνών βρέθηκε νεκρό στο δρόμο Δεσκάτης – Γρεβενών, κοντά στο Καρπερό. Κάτοικοι του Καρπερού ειδοποίησαν την ερευνητική ομάδα του «Αρκτούρου» όταν βρήκαν νεκρό το αρκουδάκι κοντά στο δρόμο. Αμέσως πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τους βιολόγους που διεξάγουν έρευνα για τις αρκούδες στην περιοχή. Αρκουδάκι μόλις 9 μηνών βρέθηκε νεκρό στο δρόμο Δεσκάτης – Γρεβενών, κοντά στο Καρπερό. Κάτοικοι του Καρπερού ειδοποίησαν την ερευνητική ομάδα του «Αρκτούρου» όταν βρήκαν νεκρό το αρκουδάκι κοντά στο δρόμο. Αμέσως πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τους βιολόγους που διεξάγουν έρευνα για τις αρκούδες στην περιοχή. Διαπιστώθηκε ότι το αρκουδάκι, που ήταν αρσενικό και βάρους 29 κιλών, πέθανε από κτύπημα στο κεφάλι.

Πρόκειται για ένα από τα δύο μικρά που ακολουθούσαν ένα θηλυκό στους ανατολικούς πρόποδες των Χασίων. Η οικογένεια ήταν γνωστή στους ερευνητές του «Αρκτούρου», αλλά και σε πολλούς κατοίκους των χωριών της περιοχής που βρίσκονται στα όρια του δάσους των Χασίων.

Πρόκειται για το 13ο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα (11 θανατηφόρα) στη Δυτική Μακεδονία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για το θέμα ο «Αρκτούρος» είχε αποστείλει υπόμνημα στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λήψη μέτρων αποφυγής της θανάτωσης των ζώων και της διασφάλισης διαδρόμων επικοινωνίας της πανίδας μεταξύ των ορεινών όγκων.

Η ερευνητική ομάδα του «Αρκτούρου» πραγματοποιεί έρευνα για τις επιπτώσεις της κατασκευής των δρόμων στην πανίδα με στόχο τη διασφάλιση ασφαλών διαδρόμων επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η δεύτερη φετινή προσπάθεια εντοπισμού αρκούδων για την τοποθέτηση ραδιοπομπού με GPS προκειμένου να μελετηθούν οι μετακινήσεις τους.

 

{loadposition mag} 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr