Από αύριο οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για χιλιάδες υποψηφίους Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Από την 1η έως και τις 15 Φεβρουαρίου περίπου 95.000 «νέοι» και «παλαιοί» υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση – δήλωση για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

0 335

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για χιλιάδες υποψηφίους Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Από την 1η έως και τις 15 Φεβρουαρίου περίπου 95.000 «νέοι» και «παλαιοί» υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση – δήλωση για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για χιλιάδες υποψηφίους Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Από την 1η έως και τις 15 Φεβρουαρίου περίπου 95.000 «νέοι» και «παλαιοί» υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση – δήλωση για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και πέραν αυτής δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση.
Τελειόφοιτοι: Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου σκοπεύουν να διεκδικήσουν μία θέση στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού ή επιθυμούν να εξετασθούν σε ειδικό μάθημα θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση-δήλωση στο Λύκειό τους από την 1η έως τις 15 Φεβρουαρίου.
Απόφοιτοι (κατηγορία 90%): Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση όσοι έχουν απολυτήριο Γενικού ή άλλου τύπου Λυκείου από προηγούμενα έτη και επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η αίτηση είναι έντυπη και υποβάλλεται στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο της κατοικίας τους. Οι «παλαιοί» απόφοιτοι θα πρέπει, επίσης, να συνυποβάλλουν την πρωτότυπη «βεβαίωση» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Εάν δεν είναι κάτοχοι «βεβαίωσης» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική δήλωση.
Απόφοιτοι (κατηγορία 10%): Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, οι οποίοι είναι κάτοχοι «βεβαίωσης» πρόσβασης από προηγούμενο έτος και δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις, αλλά προτίθενται να είναι υποψήφιοι με την κατηγορία του 10% των θέσεων, δεν υποβάλλουν τη σχετική αίτηση-δήλωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr