Αποχαρακτηρισμός Αδόμητης Ζώνης Μετεώρων

Στο επίκεντρο των Κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης βρέθηκε αυτές τις ημέρες η Καλαμπάκας και τα Μετέωρα όπως άλλωστε έγραψε χθες η Έρευνα. Ο λόγος ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κος Ζαχόπουλος.

0 670

Στο επίκεντρο των Κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης βρέθηκε αυτές τις ημέρες η Καλαμπάκας και τα Μετέωρα όπως άλλωστε έγραψε χθες η Έρευνα. Ο λόγος ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κος Ζαχόπουλος. Στο επίκεντρο των Κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης βρέθηκε αυτές τις ημέρες η Καλαμπάκας και τα Μετέωρα όπως άλλωστε έγραψε χθες η Έρευνα. Ο λόγος ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κος Ζαχόπουλος.
Ο κος Ζαχόπουλος φαίνεται ότι κατά την θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε την απόλυτη δύναμη να χειριστεί υποθέσεις αποχαρακτηρισμού αρχαιολογικών εκτάσεων και μεγάλων ποσών από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Έτσι τώρα ανοίγει ως φαίνεται ο φάκελος «διαχείριση Ζαχόπουλου» για όλες τις ύποπτες υποθέσεις.
Μια τέτοια υπόθεση βάση δημοσιεύματος της εφημερίδος «Βήμα» της Παρασκευής είναι και η αδόμητη ζώνη Μετεώρων.
Εδώ και 12 χρόνια μια μεγάλη έκταση στους πρόποδες των Μετεώρων και στην νότια πλευρά ανατολικά της Καλαμπάκας έχει χαρακτηριστεί ως αδόμητη. Μέσα σ’ αυτόν τον χώρο σταμάτησε από τότε κάθε οικοδομική δραστηριότητα ακόμη και σε ειδικές περιπτώσεις όπως το Επισκοπείο που κείται ημιτελές. Καθ’ όλα αυτά τα χρόνια οι διαμαρτυρίες των οικοπέδων μέσα στην αδόμητη ζώνη, είναι έντονες.
Επ’ αυτού είχε συγκροτηθεί και επιτροπή αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό του χώρου (επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς).
Πριν λίγους μήνες μετά από αίτημα μιας Καλαμπακιώτισας, ιδιοκτήτριας έκτασης στην αδόμητη, εκπρόσωποι του ΚΑΣ ήλθαν στην περιοχή για επιτόπια γνωμάτευση. Μάλιστα στην περιοχή τους περίμεναν πάνω από 40 Καλαμπακιώτες όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση που πάρθηκε το 1995.
Τα μέλη του ΚΑΣ σχημάτισαν σχετική εικόνα και θα την μετέφεραν στην Ολομέλεια.
Μάλιστα κατά την συζήτηση του θέματος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, θα μπορούσε να παρευρίσκεται οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης έκτασης μέσα στον χώρο και να τοποθετηθεί.
Η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το θέμα αυτό δεν έγινε ακόμη, όπως από το προχθεσινό δημοσίευμα του βήματος μάθαμε ότι η απόφαση θα ήταν αρνητική προς το αίτημα των ιδιοκτητών. Και ακόμη ότι το θέμα θα τελείωνε και δεν θα επανερχόταν για επανεκτίμηση της υπόθεσης.
Πληροφορήθηκε ο κόσμος ότι κάποιος επιχειρηματίας «πίεζε» να αποχαρακτηριστεί η Αδόμητη Ζώνη για να κατασκευάσει Ξενοδοχειακή Μονάδα.
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι βάση όλων αυτών ότι ο αποχαρακτηρισμός δεν υφίσταται.
Τα ερωτήματα πολλά:
– Έπραξε καλώς ή κακώς ο Ζαχόπουλος και το ΚΑΣ που δεν αποχαρακτήρισε την Αδόμητη Ζώνη;
– Αν έπραξε το σωστό γιατί η υπόθεση απασχολεί τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης;
– Γιατί στα ρεπορτάζ δεν αναφέρεται η επιθυμία και ο αγώνας τόσων Καλαμπακιωτών για Αποχαρακτηρισμό της Ζώνης;
– Τελικά ο Ζαχόπουιλος μεροληπτούσε για τον Χαρακτηρισμό ή Αποχαρακτηρισμό των Αρχαιολογικών Χώρων και πότε έπραττε το σωστό;
– Τι γίνεται πλέον με τον Αποχαρακτηρισμό της Αδόμητης Ζώνης Καλαμπάκας και ποιο πλέον μέλος του ΚΑΣ θα τολμήσει να το προτείνει;
– Τελικά ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr