Αποστολή στο ύψωμα 731 της Αλβανίας

Στο ύψωμα 731 στην Κλεισούρα της Αλβανίας βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο 15 Μαρτίου ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης. νομαρχιακοί σύμβουλοι και άνθρωποι της περιοχής μας, όπου μεταξύ αυτών οι κ.κ Δημήτρης Σακελλαρίου από τον Δήμο Καλαμπάκας και ο Δήμαρχος Χασίων κ. Κώστας Κωστούλας.

0 352

Στο ύψωμα 731 στην Κλεισούρα της Αλβανίας βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο 15 Μαρτίου ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης. νομαρχιακοί σύμβουλοι και άνθρωποι της περιοχής μας, όπου μεταξύ αυτών οι κ.κ Δημήτρης Σακελλαρίου από τον Δήμο Καλαμπάκας και ο Δήμαρχος Χασίων κ. Κώστας Κωστούλας. Στο ύψωμα 731 στην Κλεισούρα της Αλβανίας βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο 15 Μαρτίου ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης. νομαρχιακοί σύμβουλοι και άνθρωποι της περιοχής μας, όπου μεταξύ αυτών οι κ.κ Δημήτρης Σακελλαρίου από τον Δήμο Καλαμπάκας και ο Δήμαρχος Χασίων κ. Κώστας Κωστούλας.

Εκεί όπου από τις 9 Μαρτίου 1941 μέχρι τις 13 του ίδιου μήνα οι στρατιώτες του 5ου Συντάγματος Πεζικού, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Τρικαλινοί, έδωσαν μία από τις μεγαλύτερες νικηφόρες μάχες ενάντια στους Ιταλούς. Απολογισμός της μάχης για τους Ιταλούς 1.000 νεκροί και 3.000 τραυματίες και για τους Έλληνες 145 νεκροί και 400 τραυματίες.

Η συγκίνηση της τρικαλινής αντιπροσωπείας, εισερχόμενη στα σύνορα της Κακαβιάς, αλλά και καθ’όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού έκδηλη, ενώ τα περισσότερα μέλη της αποστολής δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, όταν μαθητές από ένα Ελληνικό Σχολείο στο χωριό Δερβιτσάνη τους υποδέχθηκαν με σημαίες, ποιήματα και χορούς της πατρίδας μας.

 

apostolialbania5.jpg

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr