Ανακοινώνονται τα μέτρα για απόσυρση και τέλη κυκλοφορίας

Τις οριστικές αποφάσεις για το μέτρο απόσυρσης των ΙΧ και τα τέλη κυκλοφορίας θα ανακοινώσουν την Δευτέρα  οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

0 325

Τις οριστικές αποφάσεις για το μέτρο απόσυρσης των ΙΧ και τα τέλη κυκλοφορίας θα ανακοινώσουν την Δευτέρα  οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Τις οριστικές αποφάσεις για το μέτρο απόσυρσης των ΙΧ και τα τέλη κυκλοφορίας θα ανακοινώσουν την Δευτέρα  οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνεται το ύψος της επιδότησης αγοράς καινούριου αυτοκινήτου και μέρος του ποσού ενδεχομένως θα καλυφθεί με κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε ότι αφορά τις τιμές των τελών κυκλοφορίας, θα υπάρξουν μειώσεις έως και 25% για τα αυτοκίνητα μέχρι 1900 κυβικά, ενώ αυξημένα τέλη θα πληρώσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.

Tην ίδια ώρα, σε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2010, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μπορούμε να προμηθευτούμε το ειδικό σήμα για το 2010, αντί της 31η Δεκεμβρίου που ίσχυε τις προηγούμενες χρονιές. Με τα έως τώρα δεδομένα πάντως κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων μεσαίου κυβισμού καθώς με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσουν από 25 έως και 75 ευρώ λιγότερα.

Σε ότι αφορά στο μέτρο της απόσυρσης αναμένεται να επαναπροσδιοριστεί το ύψος της επιδότησης της αγοράς καινούριου αυτοκινήτου και ενδεχομένως για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ένα μέρος του ποσού να καλύπτεται με κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όσοι πάντως έχουν αποσύρει μέχρι τώρα αυτοκίνητο – που ήδη έχουν φτάσει τις 70.000 – ή όσοι θα τα αποσύρουν μέχρι την κύρωση της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα προχωρήσουν με το ισχύον καθεστώς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr